Policy mot kränkande behandling och mobbning

Kränkande behandling är när någon bryter mot allmänna moralbegrepp om hur mäniskor bör bemötas. Det är återkommande och klandervärda eller negativt präglade handlingar som riktas mot personer på ett sådant sätt som kan leda till att dessa personer ställs utanför gemenskapen.

Mobbning är när en eller flera personer under en längre tid och upprepade gånger blir utsatta för trakasserier och/eller obehagliga handlingar från en eller flera andra personer.

Så fort man får höra talas om en misstänkt mobbning ska man agera omedelbart! Vi måste alla engagera oss, ta mod till oss och skapa förändring.

• Edsbyns IF Bandy ska vara en förening där alla ska känna sig trygga och där kränkande behandling eller mobbning är oacceptabelt.
  • Konflikter ska lösas på bästa sätt för inblandande parter.
  • Alla ska bemöta sina medmänniskor på ett socialt accepterat sätt.
  • Alla ska beakta alla människors lika värde oberoende av etnisk tillhörighet, kön eller andra olikheter. Detta gör vi genom att:
  • Reagera på dåligt språk och beteende gentemot omgivningen och visa att vi konsekvent tar ställning mot detta.
  • Verka för en bra kamratanda i föreningen.
  • Vara goda förebilder i vårt sätt att möta medmänniskor.
Uppdaterad: 03 DEC 2021 08:33 Skribent: Thomas Mårtens

7.png