Hoppa till sidans innehåll

Wikblad lyckosam vid klar seger i Göransson arena

06 NOV 2019 22:14
Ett fortsatt imponerande Edsbyn vann med klara 6-1 (3-1) borta mot Sandviken ikväll. Oscar Wikblad het som tusan och fyra mål kom från Oscars klubba.
  • Skapad: 06 NOV 2019 22:14

10-1 mot Broberg följdes upp med klar seger 6-1 borta mot Sandviken ikväll och jag undrar faktiskt om jag sett Byn så här bra så här tidigt någon säsong förut (?). Om det är bra eller dåligt i långa loppet vet jag inte men det är ju bara att njuta så länge det varar.

Första 10 min var fantastiska ikväll även om det inte kom några mål under den perioden. Ett otroligt energiskt Byn surrade som bålgetingar över i stort sett hela planen både med boll och utan boll. Nån form av totalbandy från Byns sida som hade mycket folk både i offensiven och defensiven och där och då kändes SAIK "små".

Utdelningen kom istället efter 13 min när Oscar gjorde sitt första mål. SAIK kvitterade tre minuter senare och jämnade sen ut matchen spelmässigt efter det. Men istället fick Byn lite retroaktiv utdelning mitt i halvleken efter två nya Wikbladmål. 1-2 i 25e där Oscar får tacka Matteus Liw för formidabelt förarbete och 1-3 dryga minuten efter där Hans Andersson lyfte en boll från ca 10-15 meter in på egen planhalva till Wikblad som blev sopren och fullbordade sitt hattrick. Bägge målen ur den högre skolan men oj vad jag gillar när Byn "bryter av sitt spel" med lite lyft emellanåt, det är sååå snyggt och effektivt när man behärskar det spelet.

1-3 stod sig till paus och var helt rättvist. När så Byn också gjorde 1-4 i upptakten av andra halvlek på en ruggig hörnkanon av Tuomas Määttä så var det här i det närmaste klart faktiskt. Tempot i andra halvlek nådde därefter aldrig samma höjder som i första halvlek utan det kändes som Byn hade full kontroll under resterande tid. Jonas Edling satte 1-5 på en kanon i 70e och det målet tror jag faktiskt är värdefullt även för en rutinerad räv som Edling som inte vart med så mycket i målprotokollet på försäsongen. Oscar Wikblad rundade av med att piska dit 1-6 från ytterkant frislagscirkeln till vänster (precis som vid 0-1) och det är så oerhört viktigt att vi har det här skyttet från halvdistans. I dagens bandy är det lite a och o att hade det med i lagets verktygslåda om man ska nå riktigt långt.

Många bra ikväll igen och jag bryr mig inte om att sätta nån mer än Oscar Wikblad före övriga. En härlig start för Oscar med sju mål på två matcher vilket kan tyda på att han är på väg att ta "nästa steg" i karriären.

Nu blir det otroligt intressant att möta Villa hemma på fredag. Allt tyder på att det kan bli en av säsongens absoluta höjdare. Enda lilla orosmolnet på Edsbyhimlen var en krock i slutet av matchen mellan Ted Hedell och Hasse Andersson där Hasse klev av matchen efter det. Såg väl hyfsat ok ut med Hasse men är inte hundra att den analysen är rätt.

Sju mål gjorda i Sandviken och lite tunnsått med mål även på flera andra arenor. Mest på Bergshamra där AIK fick stopp på drömstartande Sirius och vann med 6-3. Gnagets två första Elitseriepoäng och det kommer bli många fler. Den andra nykomlingen Åby/Tjureda premiärspelade i sin nya hall inför 1636 personer. Åby ledde med, som det lät, smickrande 2-1 till det var 10 min kvar då Frillesås vände och vann med 2-4. Surt för Åby såklart men i min värld också ett klart bevis för vilket lag som är sämst i årets Elitserie och när man nu föll hemma mot Frillesås så undrar jag i vilken match Åby ska ta poäng (?). Kan Åby bli utan poäng t.o.m.? Inte helt omöjligt tror jag faktiskt!

Vetlanda vann med 3-2 mot Motala hemma efter sen vändning a'la Frillesås med två mål sista 10 min. Villa vann med klara 5-1 mot Hammarby. Det var rubbet det!

Då sover vi två gånger och sen är det dags för Edsbyn-Villa på fredag 19.00. Missa inte!

SANDVIKEN-EDSBYN 1-6 (1-3)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 4, Tuomas Määttä, Jonas Edling

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. TACK Håkan, för att vi utsocknes som håller på BYN kan få ta del av Dina förnämliga kommentarer.

    (Hans Klar 2019-11-08 kl 11:24) Anmäl


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil