Hoppa till sidans innehåll

Wikblad kung i ABB Arena!

05 NOV 2021 22:54
Kapten Oscar Wikblad ledde sina rödblå krigare till en skrällseger mot Västerås i ABB Arena ikväll. Fyra mål av Oscar och till slut Edsbyseger med 6-7 (3-4) i en match som slet oss mellan hopp och förtvivlan.
  • Skapad: 05 NOV 2021 22:54

Vilken match! Å vilka toppar och dalar för bägge lag där man både var i himlen när Byn gjort 4-0 på VSK på 19 min för att sedan så smått börja leta efter repet när VSK:s vändning var fullbordad med 5-4 mål efter 58 min. Sen lyckas alltså Edsbyn krångla sig ur det hela och till slut åka hem med två poäng efter en sista kvart som var makalöst spännande.

Man vet nästan inte var man ska börja. Konstaterar i alla fall att Ted Hedell saknades i Edsbyn (sjuk?) och tänkte till en början att han kommer verkligen saknas. Sen efter 20 min tänkte jag annorlunda men när vi summerar efter 93 min så konstaterar jag ändå att Ted Hedell behöver vi i startelvan. Han saknades! I mål stod ikväll Oscar Löfström som hade det svettigt när VSK gick ikapp och förbi men stod sedan för några i stort sett matchavgörande parader när VSK var på väg att rinna ifrån vid ställning 5-4.

Edsbyn ledde alltså med 4-0 efter 19 min! Det var Motala-stuk på utdelningen under den perioden, när lägena dök upp så satt dom kliniskt. Men Edsbyn var påkopplade under den perioden och tog tillvara omställningslägen när ett möjligtvis överladdat VSK inte fick sitt spel att fungera varken offensivt eller defensivt. Tisen Hammarström började med att stänka in Byns första hörna i 5e min och hade också dessförinnan haft en boll i ribban i andra minuten. Vadim Arkhipkin ökade på till 2-0 när han attackerade mitt i banan och tog skott utanför straffområdet som smet in bakom en i mina ögon inte alls övertygande Henrik Kjellsson, en gång landslagsmålvakt.

Sen blev det 2xWikblad som fick friläge efter omställning och Myran-lyra fram till 3-0 efter kvarten. Ny omställning och 4-0 i 19e där Jimi Heinonen (utgick Jimi ur matchen väl?) med ett snyggt sidledspass gav Oscar tid att ladda och sikta ur vänsterläge och 4-0 satt högt i Kjellssons långa hörn. Edsbyn var kanske inte 4-0 bättre än VSK så långt men Byn hade klart bättre kontroll på sitt spel och sina styrkor än VSK. Så långt!

Tyvärr bjöd vi sen in VSK i matchen via ett felpass i 33e min vilket gav Daniel Johansson gata fram till reducering 1-4. Det var den injektion VSK behövde och vips så var man inne i det hela samtidigt som Byn blev lite passivare och levererade sin sämsta halvtimme i matchen dom två kvartarna runt paus. Till paus var VSK bara ett mål efter då Pontus Vilén och Robin Andersson i närheten av Byns mål fått vispa i varsitt mål. En halvlek med två ansikten som ni förstår och trots att man var i himlen å vandrade efter 20 min så var sen känslan inte speciellt bra 25 min senare. Sånt här händer bara i Västerås!

Man anade som sagt oråd i paus och aningarna besannades då VSK fullbordade sin vändning fram till ledning 5-4 efter knappa timmen spelad. Så långt helt rättvist sett över 60 min att VSK ledde och man började förbanna sig över att man är så otroligt intresserad av den här sporten för sånt där gör ont att se. Men sen kom en sista halvtimme som visar varför man så mycket gillar denna idrott! Även om det givetvis har kunna gått åt andra hållet också då det var marginaler med för Byn under sista halvtimmen.

Edsbyn smygkämpade sig in i matchen igen samtidigt som VSK lite slog av på attackinstinkten och mer behövdes inte för att Byn skulle ta sig in i matchen igen. Löfström gjorde ett par viktiga parader under perioden innan Oscar Wikblad blev tremålsskytt när han drog dit 5-5 på högerhörna. Hörnan fixade Rasmus Skarps när han för andra gången på kort tid tvingade Kjellsson att tippa sina avslut till hörna.

5-5 då var hos mig taget alla dar i veckan, kändes just då som en seger. Men Byn ville mera! Rasmus Skarps hade en makalös 10-min period här och efter att ha skjutit in sig två gånger på Kjellsson så blev det 3e gången gillt när Rasmus ur väldigt liten högervinkel hittade en lucka lågt hos Kjellsson och Byn var i ledningen med 5-6 efter 78 min. Glädjen dock kortvarig då VSK "fick" en straff i 80e min. Mattias Hammarström gick för hårt åt en stillastående VSK-are tyckte domare Silinski, en uppfattning Edsbylägret inte delade. Tisen 10 min för förseelsen, Hellmyrs 10 min olämpligt uppträdande och där satt redan Jonas Edling för olämpligt uppträdande i samband med en utebliven Edsbyhörna fem min före. Straffen i mål och då Edling in i spel igen och Byn då två man mindre. Dock blir det minus i min bok för varje utvisning för olämpligt uppträdande man tar, särskilt två så rutinerade herrar ska inte ta såna och inte i det läget av matchen. Det har kunna kostat oss densamma.

Nu höjde dock det här Edsbyn som mot alla odds höll sitt mål rent från påhälsning under hela utvisningsperioden samt sen också under tilläggstiden trots att VSK hade fyra hörnor sista sex min. Under den här perioden visade Byn verkligen prov på fighterhjärta och tror ni inte på fan att Byn även får in segerbollen med TVÅ man mindre på planen. Vadim Arkhipkin fick chansen att vara Hellmyrs när Myran själv inte var tillgänglig. I absolut bästa Myranklass skickade Vadim i 88e min iväg en lyra mot VSK:s straffområde där Oscar Wikblad krigade åt sig bollen i kamp med två VSK-are och lyckades också ta sig loss och dessutom också vricka in bollen bakom Kjellsson! Man trodde ju inte att det var sant och vips så var man i himlen igen. Det är KUL med bandy! :)

Vi får med oss två poäng hem och jag är oerhört glad för det! Om det var välförtjänt över 93 min vete tusan om jag tycker egentligen men när dessa två lag möts så gäller det att ha marginalerna på sin sida och det får Byn sägas ha denna kväll. Segern nästan dubbelt viktig då vi tappade två poäng mot Motala hemma i tisdags så nu är är vi plus/minus noll igen. Nästa uppgift är AIK hemma på tisdag och även om den är intressant oavsett så känns det mycket lättare att ta sig an den nu. Den får ni inte missa!!

Helhetsbetyget för Byn blir ju inte nåt toppbetyg ändå sett över hela matchen men jag tycker ändå Byn bevisar att man kan matcha alla lag i serien när man vinner i Västerås. Besitter man den kapaciteten så blir med automatik hela säsongen intressant även om vi lär hamna i diket fler gånger under säsongen. Sen blir det intressant att se vilket av dessa två lag som kommer stegra sig mest under säsongen för sparkapital finns i bägge läger.

Nu blir helghumöret med automatik bra såklart och vill inte ens tänka tanken på hur det blivit med tappad 4-0 ledning till förlust. Viktigt ändå att inte sväva iväg, lika lite som man inte kan gräva ner sig helt om vi åker på förluster som i tisdags. Vi måste inse att vi för första gången på hur många år (ca 20?) har fem nya spelare att spela in i vårt lag och det är ju helt omöjligt att det ska kunna fungera fullt ut redan efter knappt två månader. En del verkar tro det. Det kan ta två ÅR innan vi når maxkapacitet med den här truppen men att vara med på resan är ju jättekul tycker jag och gör vi det TILLSAMMANS så brukar det bli bra!

Övriga resultat ikväll: AIK-Vetlanda 10-2, Bollnäs-Broberg 1-5, Motala-Vänersborg 2-1, Rättvik-Tellus 2-3 och Villa-Sirius 9-3. Sticker nåt ut? Kanske Brobergs klara seger på Sävstaås i så fall och det inför 1655 personer. Broberg är också uppe ur diket med två stabila segrar efter premiärförlusten mot Motala. Ett Motala som har full pott efter tre omgångar efter ny seger ikväll, imponerande. Tellus tog viktiga poäng i Rättvik och förlorar Rättvik såna matcher hemma så blir det tufft att ha tre lag bakom sig i mitten av februari.

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Joakim Svensk
+ Rasmus Skarps

NÄSTA MATCH: Edsbyn-AIK tisdag 9 nov.

VÄSTERÅS-EDSBYN 6-7 (3-4)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 4, Mattias Hammarström, Vadim Arkhipkin, Rasmus Skarps

Pubilk: 1511

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png