Hoppa till sidans innehåll

Vilt kämpande Vetlanda brottade ner Byn!

21 NOV 2020 00:20
Det blev jämnt, spännande och till slut tyvärr förlust med uddamålet 5-4 (1-2) i Vetlanda ikväll. En rätt jämn match men med lite övervikt Edsbyn som till slut ändå landade i två pinnar för ett vilt kämpande Vetlanda!
  • Uppdaterad: 21 NOV 2020 00:20

Att förlora bandymatcher har vi ju inte så stor vana på men ikväll var det dags igen! Kan det vara nästan ett år sen sist i serie- och slutspel? Mot Bollnäs borta i slutet av november ifjol? Ska vi leta något positivt omen i det så hette det ju när Edsbyn summerade säsongen att det var av den förlusten man lärde sig väldigt mycket som låg till grund för resten av succésäsongen!

Tycker inte Vetlanda heller behöver be om ursäkt för sin seger. Dels tror jag Vetlanda är ett övre-halvan lag och mycket tyder väl också på det när man betvingar Byn med dom förberedelser laget har haft senaste 2v med corona i truppen. Men sen spelade Vetlanda väldigt uppoffrande matchen igenom och visade ett otroligt hjärta samt att man hade en formidabel målvakt i David Borvall som ikväll överglänste vår Anders Svensson.

Även om avgörandet kom i matchens slutminuter så ska vi också komma ihåg att under första kvarten hade Vetlanda TRE kanonlägen som man brände vid ställningen 0-0, något man lätt glömmer i efterhand. I upptakten av matchen kändes också Byn lite sitta kvar i den (gratis-) buss man suttit i under större delen av dagen men tycker förutom den kvarten att Byn ändå gör en match bra nog för att vinna densamma. Mer om gratisbussen längre ner!

Edsbyn saknade Simon Jansson (barnafödande i närtid) och Mattias Hammarström (nackspärr). Känslan så här i efterhand är att Simons körningar saknades ganska mycket då hans egenskap att göra motståndarna möra (ännu mer än dom nu var) kan ha fått det här att väga över i Edsbyfavör. Tillbaka i Byns lag var Hasse Andersson som var avbytare på mittfältet. Lite ringrostig just ikväll kanske men väldigt viktig för Byn att Hasse är redo igen. I Vetlanda saknade libero Santtu Nurmi.

Delar man lite kort upp matchen i kvartar var den väl ungefär så här:

1a kvarten: Till Vetlanda! Sett till målchanser klart till Vetlanda med om tre ovan nämnda lägena där Byn i sin tur vaskade fram fyra hörnor varav den fjärde var nära att resultera. 1a kvarten avslutades med att Vetlanda gjorde 1-0 på sin första (!) hörna av Pontus Blomberg i prick minut 15. Då helt rättvist!

2a kvarten: Till Edsbyn! Vetlandas mål blev en väckarklocka. Byn klev ur bussen och tog tag i matchen på ett helt annat sätt. Vände till ledning 2-1 under den här kvarten, dock genom två "billiga" mål. Först Jesper Öhrlund som tog tillvara en missad rensning hos Vetlanda och sen 1-2 genom Tommi Määttä på Byns 5e och kvällens kanske lösaste (?) hörnskott. Men kanske det som är grejen för hörnor var Byn annars usel på att förvalta ikväll så ja, Mattias Hammarström saknades också! Ett 15-tal hörnor hade Byn.

3e kvarten: Ganska jämnt! Några halvchanser i samband med hörnor för bägge lagen där bägge också såg ut att längta till pausvila då lagen såg rätt slitna ut.

Ledning med 2-1 i paus således för Edsbyn. Speglar väl halvleken ganska bra spelmässigt. Chansmässigt så hade Vetlanda minst lika mycket så ur den aspekten så har nog kryss passat bättre.

4e kvarten: Spelmässigt Byn bättre här men Vetlanda kom med ett chockmål i 50e min efter skott/inspel från Axel Ekholm som måste styrt på Edsbyspelare och in. 2-2 därmed men annars ett mer bestämt Byn som nog hade planerat stänga den här matchen i upptakten av andra. Efter 2-2 började Byn se lite frustrerade ut, bra eller dåligt vet jag inte men för Byns del brukar det inte vara bra..

5e kvarten: Edsbyn mot Borvall vid flera sekvenser denna kvart! David höll Vetlanda kvar i matchen här och dessutom tog Vetlanda ledningen på ett snyggt mål av Emil Fedorov (fint ass Blomberg) på en omställning. Detta efter dryga 72 min men bara 1,5 min senare 3-3 genom Ted Hedell som från nära håll överlistade Borvall till slut. Bra förarbete och assist Rasmus Skarps. Känslan här var också att Vetlanda kände klar vittring och man var beredda att verkligen tömma sig för att få poäng med.

6e kvarten: Ryckig sista kvart där till slut Vetlanda skulle avgöra. Borvall fortsatt omutlig och lägen dyker ju då också upp för Vetlanda som kunde ställa om på ett Byn som tryckte på. Just på en sån kom 4-3 genom Emil Nordström som serverades friläge in från höger av unge August Klang och avslut satt säkert i långa hörnet bakom en lite felplacerad Svensson i målet. Detta i minut 79 men återigen kvittering inom 2 min av Byn och Jesper Öhrlund som åter stod på rätt ställe i straffområdet (härlig egenskap!). Hyllas nästan mer här ska dock Mattias Larsson som visade mycket hjärta i den här sekvensen av matchen och verkligen visade att han inte ville åka hem utan poäng, han låg bakom Byns 4-4.

Men Mattias och Byn skulle få åka hem utan poäng. För i 90e min kom nästa omställning där till slut Joakim Andersson fick göra en assist (händer väl inte så ofta) när han snyggt lämnade lite avigt bakom ryggen till Pontus Vilén som tog sig in i straffområdet och även han avslutade avigt i farten vilket ställde Svensson i Byns kasse!

Sen en till rörig situation till kvittering för Byn på dom två tilläggsminuterna men som Borvall o co också redde ut. Det var liksom meningen att Vetlanda skulle vinna ikväll på något vis, så kändes det. Vill därmed inte förringa deras insats för nånstans när man bakat ner alla ingridienserna så kan det ändå finnas nån rättvisa i att Vetlanda vinner också om man istället för spelövertag mäter matchen i arbetsinsats/hjärta samt skapande av klara målchanser i själva spelet. Men man trodde ändå nånstans att Byn skulle bryra ner Vetlanda över 90 min med deras förberedelser inför matchen. Så grattis Vetlanda!

En godkänd insats av Byn ändå tycker jag om än ingen toppinsats. Lite osynkat i offensiven men det måste det nästan kunna få vara också när inte Simon är med och när vi numera saknar Tuomas Määttä som vi ju byggt vårt spel runt i fyra år nu. Måhända saknas Tuomas väldigt mycket i defensiven också (?), nu nio insläppta på två matcher, ifjol under två mål insläppt i snitt. Hur stor del hade världens bäste tvåvägsspelare Tuomas i det tro.

Vi släpper den här matchen och siktar mot tisdagen då Hammarby kommer på besök till Arenan. Den matchen kommer Byn ta, det lovar jag!

Ett Hammarby som sånär förlorade igen, nu mot Bollnäs som ledde större delen av matchen innan Kasper Milerud kvitterade till 4-4 i matchens sista minut! Snöpligt för Bollnäs som nog ändå med distans kommer vara nöjd med sin match. Sirius som jag varnade för igår dängde mycket riktigt Broberg borta när man vände underläge 1-3 till seger 6-3 = imponerande! Avslutningsvis så vann Sandviken med 4-1 borta mot Vänersborg, starkt av SAIK som är bra!

Brindholms Utmaning!

NI ÄR VINNARE idag i alla fall då jag utan att ha summerat kan lova att Edsbyn åker gratisbuss till Vetlanda denna fredag! Jag räknade ihop i eftermiddags runt kl 15.00 och då landade summan på ca 12500 kr (inkl. mina tusen kronor då) men som det chipplat i min telefon efter det så råder ingen tvekan om att vi samlat ihop MER än 17000 kr i alla fall! :) Har inte haft tid att räknat efter mer sen dess utan det blir ett angenämt arbete att göra i helgen!

Jag skriver ner varenda namn som betalar och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur många och VILKA som är så engagerad runt bandyn i Edsbyn! Att PENGAR BEHÖVS denna säsong mer än någon annan råder inget tvivel om så vi håller Utmaningen öppen till SÖNDAG kl 18.00 som vi sa från början. Jag tänkte att nu blir det väl tvärstopp när Byn förlorade ikväll men icke, det har nog ramlat in minst 1000 kr nu också medan jag suttit och skrivit det här! TACK ALLA SOM BIDRAR!

Swish 99 kr till 070-333 05 20 är vad som gäller. Vi försöker redovisa efter kl 20.00 på söndag exakt hur mycket som kommit in!

VETLANDA-EDSBYN 5-4 (1-2)
Edsbyns mål: Jesper Öhrlund 2, Tommi Määttä, Ted Hedell

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil