Hoppa till sidans innehåll

”VÅRA HJÄRTAN RÖD OCH BLÅ”– Ny introlåt för Edsbyns IF Bandys herr- och damlag säsongen 2021/22

27 OKT 2021 20:46
  • Uppdaterad: 27 OKT 2021 20:46

När Edsbyns IF Bandys herrlag skrinnar in till elitseriepremiären på fredag är man först ut att göra det till en ny och specialskriven låt. Möt ToxicRose-sångaren och supportern Anders Arvidsson, mannen bakom Byns nya introlåt.

 

Berätta lite om dig själv och ditt intresse för bandy i allmänhet och Byn i synnerhet!
– Min morfar var Allan Arvidsson, han var med och tog Edsbyns 3 första SM guld 1952, 1953, 1962. Han var min idol när jag växte upp. När jag var liten umgicks morfar mycket med Elis Johansson med familj och då såg jag även upp till Hans och Ola Johansson. Min mamma Kina (hon med Edsbyns finaste garageport) och moster Ulla var de första i damlaget att få silver i SM. Alla i släkten har väl spelat bandy någon gång i livet så det finns nog i blodet det här med bandy kan man säga. Både morfar och Elis försökte tidigt få mig att åka skridskor men jag satt hellre på isen haha. Jag var väl bara några år gammal då. Själv spelade jag bandy fram tills jag var 16 år sen tog musiken över.


Jag har bott i Stockholm i ca 20 år men jag har följt Edsbyn genom alla år. De senaste åren maniskt tack vare TV-sändningarna som gör det möjligt. Annars brukar jag på match när jag är uppe i Byn eller när Byn spelar här i Stockholm. Det som är så fantastiskt med Edsbyn är att ett så litet samhälle, år efter år kan ha ett topplag i Elitserien och så många SM-titlar. Men det är ju tack vare den otroliga viljan och uppslutningen som finns i Byn. Vi vill och vi kan!

 

För de som inte känner till ToxicRose, berätta lite om er!
– Jag är sångare och låtskrivare i det Stockholmsbaserade bandet ToxicRose. Vi spelar melodiös metal/heavymetal och vi har just släppt en rykande färsk platta. Vi har även en ny video som heter ute på YouTube. Den finns på alla digitala plattformar, samt CD och vinyl (länkar finns längst ned i denna intervju).


Du brukar inte skriva låtar på svenska, var det en utmaning?
– I början var det svårt att ha ramar att hålla sig inom. Jag är van att i ToxicRose inte ha några alls, det är bara att köra liksom. När jag skrev ”Våra hjärtan röd och blå” hade jag massor att tänka på, så som textinnehåll, att texten skulle vara på svenska, snabbt in till refräng och dessutom kunna konkurrera med fjolårets introlåt (Mötley Crue – Kickstart my heart). Det var ju inte direkt det lättaste haha.

I början hade jag lite svårt att få till en text som inte kändes ”lökig”, men sen fick jag en idé. Musiken hade jag redan skrivit så på den ena datorn körde jag igång en SM-final som inspiration och PANG så var texten klar.

 

Hur skulle du beskriva låten?
– En riktig rökare som ett skott rakt upp i krysset. Den är peppande, hyllande och lätt att sjunga med i. En låt för alla!

 

Hur tror du den kommer att tas emot?
– Jag hoppas såklart att den faller folk i smaken, och att den får alla att känna sig delaktiga. Den är skriven som en hyllningslåt till fans, spelare och alla andra som är inblandade och stöttar Edsbyns IF Bandy. Hoppas att ni alla sjunger med på premiären!

 

Till sist, om man vill lyssna på låten efter premiären, hur gör man då?
– Då går man antingen in på Spotify, eller någon annan digital plattform som man använder.

Det finns även en lyricvideo på YouTube för dem som vill lära sig texten och sjunga med på matcherna.

Anders Arvidsson vill rikta ett jättestort tack till:

Michael ”Sweet” Hosselton på trummor

Robin ”Tjecken” Sjölund på bas.

Mix gjord av Martin Sweet

Master gjord av Calle Fäldt på South Sound Studio AB

Lyricvideo gjord av Karina Wyszomierska

 


Mer om ToxicRose:

https://open.spotify.com/artist/55bA3IZaYVmZJnpmO4yd9N?si=kx1n2bXsRyGDkk-UzNyKiA&dl_branch=1

 

https://www.facebook.com/TOXICROSE.Official

IMG_0385.JPG

Skribent: Thomas Mårtens
E-post: Adressen Gömd

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png