Hoppa till sidans innehåll

Två tunga nyförvärv ansluter till Byn

01 APR 2021 17:49
Edsbyns IF Bandy är mycket glada att kunna offentliggöra att Samuli Helavuori och Per Hellmyrs är klara för klubben. Båda spelarna kommer närmast från Bollnäs GIF och har nu skrivit på treårskontrakt med Edsbyn.
  • Skapad: 01 APR 2021 17:49

Edsbyns silly season har hittills innehållit spelare som lämnat klubben men idag kan vi presentera två klasspelare som ansluter till lagbygget.

Helavuori: “Vill ta nästa steg”
Finske landslagsstjärnan Samuli Helavuori, med Narukerä som moderklubb, har spelat tio säsonger i Bollnäs GIF där han varit en av lagets absolut mest framstående spelare från sin ytterhalvsposition. En spelare som vi vet att många edsbysupportrar lite motvilligt beundrat hos ärkerivalen.
Samuli är en fartspelare som inte minst är oerhört stark på motståndarens planhalva. Den gångna säsongen svarade han för 19 poäng på 26 matcher i Elitserien.

Samuli vill nu ta nästa steg i sin utveckling vilket vi är mycket glada för att han valt att göra i Edsbyn.
– Jag har haft tio väldigt fina år med Giffarna, som jag är otroligt tacksam och stolt över. Nu är det rätt tidpunkt att ta nästa steg i min karriär. Edsbyn har gett mig ett proffsigt bemötande hela vägen och jag tror att de bästa möjligheterna för min fortsatta utveckling finns här, säger Samuli.

Hellmyrs: “Otroligt inspirerande”
Per Hellmyrs lämnade moderklubben Edsbyn för tolv säsonger sedan efter att ha varit med och vunnit fyra SM-guld med klubben. “Myran” har i Bollnäs spelat både som ytterhalv och mittfältare och han har en enormt bred repertoar. Han kan genom teknik och skridskoåkning ta sig dit han vill på egen hand och besitter dessutom ett spelsinne som ger honom överblick över hela planen. Hans långa spel är välkänt och fruktat, han kan sätta medspelare i lägen från i princip vilken position som helst. Den senaste säsongen svarade han för 23 poäng på 26 matcher i Elitserien.

Per ser fram emot att komma hem till Byn igen:
– Det känns otroligt inspirerande att vara tillbaka i min moderklubb. Jag har varit borta i tolv år varav tio av de åren har jag spelat i Bollnäs GIF. Det har varit fantastiska år och det kommer jag alltid att bära med mig med glädje. Inom mig har alltid känslan funnits att jag vill dra på mig den rödblå dressen igen och det ska bli väldigt roligt att nu komma hem igen, säger Per.

Nöjd huvudtränare
Så här säger Edsbyns IF Bandys huvudtränare Magnus ”Kuben” Olsson om att få in två så meriterade spelare till truppen:
– Det känns mycket bra att få in två världsspelare på sina positioner. De har extrema spetskvalitéer som det blir en spännande utmaning att skapa förutsättningar för.

För Edsbyns IF Bandys sportchef Stefan Karlsson är det en skön känsla att kunna lägga två stora pusselbitar på plats genom värvningarna.
 – Det här har varit två drömspelare för oss att få in i truppen. Vi har självklart länge velat se Per i moderklubben igen och att vi nu lyckats känns fantastiskt bra. Samuli har varit en av Bollnäs ledande spelare under många år, en redan fantastisk spelare som vi tror kommer att ta ytterligare kliv i vår miljö. Det ska bli häftigt att se dem vara med och leda Edsbyns IF Bandy kommande säsonger!

Varmt välkomna till Edsbyns IF Bandy, Samuli och Per!

Hela.jpg

Myran.jpg

Skribent: Thomas Mårtens
Epost: Adressen Gömd

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png