Hoppa till sidans innehåll

Tvåsiffrigt borta mot Örebro

10 DEC 2021 22:31
Det rann till slut iväg till en solklar seger för Byn borta mot Örebro ikväll. Efter en trevande och ganska jämn första halvlek ledde Byn ändå med 3-0 i paus för att sedan gå ifrån till 11-0 i andra halvlek.
  • Skapad: 10 DEC 2021 22:31

En match med två rätt olika ansikten ikväll där Örebro stod upp väldigt bra i första halvlek för att sedan vika ner sig i andra halvlek där Byn också var mer påkopplade. Till en början var det ändå helt jämnt och att Örebro blir nollad i den här matchen är egentligen ganska otroligt, tror dom hade bl.a. 3-4 skott i virket ikväll, majoriteten i första halvlek. Så länge Örebro var hyfsat med målmässigt i matchen så gör man ändå en godkänd insats ikväll men i andra blev ändå slagkraften lagen emellan för stor.

Edsbyn kom till spel utan Per Hellmyrs (familjeskäl) och Mattias Hammarström (förkyld) och in i deras ställe Marius Åström och Elias Davidsson där den senare väl fick göra sina första Elitserieminuter ikväll = Kul! Marius spelade mer och satte också ett friläge till 0-3 i första halvlek och jag har inget minne av att Marius ännu bränt ett friläge när han fått chansen (?). Sådan far sådan son! Fin frispelning från Mattias Larsson ska tilläggas också. Taggen spelade högerback ikväll och Jesper Granqvist högerhalv på Myrans position.

Behöver väl i övrigt inte gå in på djupet på den här matchen utan konstaterar mer att Byn gjorde en sådär första halvlek där det inte tajmade riktigt och istället blev det lite för mycket bolltransport. Byn gick ändå ifrån till smickrande 0-3 i paus och en stor anledning till det var Ted Hedell som var assistläggare till dom två första målen (Jimi Heinonen 0-1 ur friläge och Vadim 0-2 i stort sett lika ren). Ted fick även själv rulla i en boll i andra halvlek och blev en av ÅTTA målskyttar ikväll.

Tror Örebro fortsatt kände lite hopp inför andra halvlek men då kom också Edsbyn ut mer påkopplade och efter 10 min i andra halvlek hade Byn dubblat sin målskörd och då var också den här tillställningen över. Sen rann det på fram till 0-11 som slutsiffror och jag lämnade faktiskt sändningen efter 0-7 så hände något speciellt förutom målen sista 20 min så har jag inte koll på det.

Absolut en godkänd kväll av Edsbyn som gör sitt jobb med den äran. Håller dessutom nollan vilket väl är en lika stor fjäder i hatten som att göra 11 mål framåt känner jag. Henke stabil i målet och ikväll också med god hjälp av både ribba, stolpar och lagkamrater som städade undan nån hörna på mållinjen dessutom. Framåt gör Oscar Wikblad tre mål till slut och har väl kunna gjort lika många till också men det jävlades lite innan första bollen fram till 0-7 satt i nät. Martin Frid hårt jobbande och kanske bäst i Byn dom ca 70 min jag såg och känslan är nog att Martin gör sin bästa säsong (?) den som är. Syns lite mer för att han har bollen mer också vilket såklart kan vara en förklaring till att man känner så. Defensivt har han väl alltid varit klockren men det jobbet görs oftast utan boll.

Då hoppas vi hemresan går bra för Byn. Hade varit en del krångel på vägen ner så Byn anlände strax efter 17.30 till arenan vilket säkert också kan vara anledningen till en lite ofokuserad första halvlek. Match igen sen på SÖNDAG kl 14.00 borta mot Hammarby, det borde väl ha framgått nu även om den dök upp med lite kort varsel.

Lite skrällar i några andra matcher ikväll. Främst Vänersborgs 6-1 hemma mot Västerås! Vad är det som händer med Västerås? Ofattbart ojämna med den trupp man förfogar över kan jag tycka. Men att Micke Carlsson skulle hänga löst finns ju inte, då byts väl hellre halva truppen ut. Dock bör han ha en del huvudbry. Starkt av Vbg som varit medioker hittills men att möta "topplag" passar kanske bättre för Byn hade ju också fullt sjå att bryta ner dom.

Bollnäs kämpade till sig en poäng borta mot AIK via 6-6 till slut. Var den matchen jag bytte till istället och fick verkligen se Bollnäs kriga åt sig en poäng då AIK tryckte på rejält på slutet. Tror Bollnäs är nöjd med en poäng med lite distans även om det var AIK som jagade ikapp målmässigt. AIK är inte samma AIK som förra säsongen, då glödde det i alla fall om dom på ett annat sätt än nu. Känns inte alls lika hungriga den här säsongen. Såg dessutom att AIK uppgett en publiksiffra på 479 personer, då måste 2/3 delar stått utanför arenan för sett till bilderna från läktarplats kan det inte ha varit mer än drygt 150-175 per på plats. Sorgligt.

Broberg hämtade ikapp underläge 2-4 och 3-5 till 5-5 mot Vetlanda. Hann se slutet på den också då den var försenad. Men det var Broberg som var klart mest besvikna och Vetlanda jätteglada ändå efteråt då tydligen Broberg närmast spelat ut Vetlanda i första halvlek men ändå låg under med 2-3 i paus. Hett på slutet där domaren hade en hel del att bestyra då känslorna svallade i bägge läger. Kul att se lite sånt ibland också.

Ett försvagat Hammarby med en handull startspelare borta föll med hela 1-7 hemma mot Frillesås på Zinken. Påfyllning med pensionerade Carl-Johan Rutqvist samt flera unga spelare räckte inte alls till och dom här veckorna kan bli dyrbar för Bajen. Avslutningsvis så vann Villa med 14-3 mot Tellus och mest anmärkningsvärt där var väl att Christoffer Edlund gjorde bara tre mål (!). Oscars kusin i Tellus, Filip Wikblad, nästan lika många för Tellus med två mål.

SPELARBETYG:
+++ Martin Frid
++ Henrik Karlström
+ Ted Hedell

ÖREBRO-EDSBYN 0-11 (0-3)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Martin Frid 2, Jimi Heinonen, Vadim Arkhipkin, Marius Åström, Jonas Edling, Ted Hedell, Samuli Helavuori

Publik: 186

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png