Hoppa till sidans innehåll

Två nya poäng och seriesegern säkrad

08 FEB 2020 19:50
Även om Frillesås stretade emot bra så gick Edsbyn ifrån i andra halvlek och vann till slut säkert med 3-6 (2-3) och därmed är också seriesegern helt i hamn för Edsbyns del.
  • Skapad: 08 FEB 2020 19:50

Det blev till slut en godkänd insats från Byns sida efter en lite okoncentrerad start där Frillesås istället var det hetare laget. Framförallt var det Frillesås relativt nya ryss Sergey Pochkunov som var matchens profil i upptakten och han gjorde både 1-0 själv samt spelade snyggt fram till 2-1 efter kvarten.

Otroligt starka individuella prestationer av Simon Jansson, med ett nummer ur den högre skolan, fram till 1-1 samt av Tuomas Määttä som formligen flög fram och gjorde 2-2 i 37e min såg ändå till att Byn hängde med målmässigt i matchen. När sen kapten Edling ur ganska snäv vänstervinkel knackade dit 2-3 strax före paus så var Byn sen inne på vinnarspåret.

Ändå tidig kvittering av Frillesås (och Pochkunov igen) till 3-3 i upptakten av andra. Ett lyft in i Byns straffområde gav utdelning och Frillesås sårade faktiskt Byn ganska rejält första timmen med ett bra långt spel. Byn svarade dock med att ruska igång sitt hörnskytte vilket gav 3-4 av Oscar Wikblad i 51a min och fem minuter efter satte även Mattias Hammarström en högerhörna fram till 3-5 och därefter kunde inte hemmalaget resa sig. Wikblad fick göra sitt andra mål, denna gång på straff, när han i 68e min satte matchens sista mål fram till 3-6.

Till slut en rätt säker seger ändå för Byn trots mjukstarten som tvingade Kuben o co att ta en timeout redan efter en kvart. Segern gör också att seriesegern för Byns del är helt klar då vi fortsatt leder med 6p med två omgångar är kvar. Vi har dessutom Oscar Wikblad i delad ledning i skytteligen på 36 mål, samma antal har även Martin Söderberg i Broberg gjort. Byn leder dessutom Fairplayligan i stor stil där Byn har 210 min mot tvåan Bollnäs som har 360 min. Samt att vi har toppchans på att slå Villas rekord sen förra säsongen på antal insläppta mål där Villa förra säsongen släppte in 60 mål, Byn just nu på 46 mål med två matcher kvar. MYCKET imponerande ALLTIHOP det här!

Två omgångar kvar och framförallt är det en hård kamp om alla platser från 4e till 12e plats i tabellen vilket gör slutomgångarna mycket intressanta. Snackislaget för dagen är givetvis AIK som tvålade dit Bollnäs med 9-1 igår och med den framfart AIK har just nu sätter man sig ju givetvis i stor respekt inför kommande slutspel. Samtidigt ligger AIK fortfarande kvar på åttondelsplacering och jagar främst Broberg ovanför topp-6 strecket. Då Broberg möter VSK borta i nästa omgång så tror jag ändå AIK smiter förbi Broberg då men sen har AIK att möta VSK i sista omgången (hemma) vilket lär bli den match som avgör alltihop.

Edsbyn har kvar att möta Åby hemma på fredag och sen Vetlanda borta på söndag. Känns i alla fall bra att ha ett Vetlanda kvar som lär ha mycket att spela för i sista omgången för det gäller nu att Byn får en tempohöjande match inför slutspelet.

Vill avsluta med att UTMANA er som redan satt in säsongens slant på Miljonklubben att sätta in 200 kr extra som BONUS för Edsbyns serieseger! Visst är Byn värda det (?)! Jag tycker definitivt det och swishar omgående! Alternativen = Swish 123 283 87  95  eller Bankgiro 434-5500. Skulle alla nappa rasslar det in över 50 000 kr! :)

FRILLESÅS-EDSBYN 3-6 (2-3)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Simon Jansson, Tuomas Määttä, Jonas Edling, Mattias Hammarström

Publik: 927

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil