Hoppa till sidans innehåll

Tommi Määttä stannar i Byn

12 APR 2020 10:56
Edsbyns IF Bandy är mycket glada att få meddela att Tommi Määttä förlängt sitt kontrakt med klubben.
  • Skapad: 12 APR 2020 10:56

För fyra år sedan kom Tommi Määttä till Edsbyns IF Bandy tillsammans med sin tvillingbroder Tuomas från finska Botnia. Under de här fyra åren har Tommi stått för en fantastisk utveckling och är inte bara given i det finska landslaget utan han tillhör även en av Elitseriens och världens absolut bästa försvarsspelare. De tre första säsongerna i Edsbyn spelade han som back men en bit in i den senaste tog han steget ned till liberopositionen.

Tommi är en oerhört skridskostark och placeringssäker spelare och han är en stor anledning till att Edsbyn snittade på rekordlåga 1.96 insläppta mål per match i Elitserien. Han avslutade säsongen med att vinna sitt tredje SM-guld med Edsbyn på fyra år.

Efter säsongen lämnade Tommis bror Tuomas för spel i ryska Neftyanik och det har spekulerats i om även Tommi skulle lämna svenska mästarna. Idag kan vi sätta punkt för de spekulationerna när nu Tommi skrivit på för ytterligare två säsonger i Edsbyn.

Tommi själv kommenterar sin förlängning så här:
– Det känns riktigt bra att fortsätta att spela i Edsbyn! Jag hade mycket att fundera på efter säsongen men på slutet har det känts att Edsbyn är det bästa alternativet för mig. Jag ser fram emot att vinna fler titlar med klubben och att bli en ännu bättre spelare!

Det är en nöjd sportchef Stefan Karlsson som nu kan pusta ut när Tommi stannar:
– Tommi har sedan har kom till Edsbyn haft en häftig utveckling, kanske till och med en ännu vassare utveckling än vad Tuomas haft. Han är en klippa i vårt försvarsspel och han kan även hota offensivt med sin fina skridskoåkning. Vi är självklart oerhört glada över att han väljer att fortsätta sin karriär i Edsbyn.

Kontraktet är skrivet på två raka år.

Vi tackar Tommi för denna påskrift!

Skribent: Thomas Mårtens
Epost: Adressen Gömd


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil