Hoppa till sidans innehåll

“Tisen” Hammarström avslutar karriären

06 MAJ 2022 18:13
Avgjorde SM-finalen med sitt sista mål.
  • Skapad: 06 MAJ 2022 18:13

Mattias Hammarström lägger bandysveriges mest fruktade – och avgörande! - bössa på hyllan. “Tisen” har spelat 15 säsonger för Edsbyn och gjort hela 388 mål 426 matcher. Totalt spelade han 5 SM-finaler för Edsbyn, samtliga med SM-guld som resultat. 

 – Det har varit ett jobbigt beslut att fatta, samtidigt som det är skönt att beslutet nu är taget. Nu börjar ett nytt kapitel i livet, säger Mattias själv om beslutet.

– Jag är tacksam för allt jag har fått vara med om. Bara att vara med är häftigt och att få varit med på den resa vi gjort och allt vad vi fått vara med om och uppleva är en stor förmån. Jag vill tacka alla för allt det stöd jag fått under min karriär!

I SM-finalen 2022 gjorde Mattias det femte och sista målet och även i finalen 2020 spelade han en huvudroll, som den tredje edsbyspelaren att göra hattrick i en SM-final. Men hans framgångsrika finalresa började inte där utan 2008 – med två mål mot Sandviken på Studenternas. Utöver detta kan nämnas ett otal semifinaler och andra stora matcher där “Tisen” fällt avgörandet. Men givetvis är det inte bara mål han bidragit med, utvecklingen har fortsatt under hela karriären och nya uppgifter har axlats på ett fantastiskt sätt.

Magnus “Kuben” Olsson öser lovord över Mattias. 

– Han har haft en framgångsrik karriär som tyvärr nått sitt slut. "Tisen" har varit de stora matchernas man och gjort extremt många viktiga mål. Med sitt framförallt vassa hörnskytte från båda håll har han avgjort många matcher. Så han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Lycka till i det nya livet.

Vi säger TACK för alla mål och mäktiga minnen och är övertygade om att varenda rödblå supporter stämmer in. #tacktisen 

Skribent: Franco Bergman
E-post: Adressen Gömd

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png