Hoppa till sidans innehåll

Summering: Lagom bra helg av Edsbyn!

25 OKT 2020 20:07
Svenska cupen är avgjord i helgen och Edsbyn fick den här gången nöja sig med "delat brons" efter förlust i semifinalen mot Villa Lidköping med 2-1 i en spelmässigt jämn match.
  • Skapad: 25 OKT 2020 20:07

En intressant helg är tillända och det var helt klart en Svenska Cupen som hade lite högre status som avgjordes den här gången där man kunde se att det var mer känslor och mer viktigt att vinna än det varit tidigare år. Det är min klara känsla i alla fall.

Det blev till slut Villa som drog det längsta strået efter uddamålssegrar både i semifinal och i finalen som vanns med 4-3 mot AIK (Christoffer Edlund gjorde samtliga Villas fyra mål!). I bägge förlorarlag (Edsbyn och AIK) hamnade domartrion i fokus efter match då Byn tyckte hörnan Villa avgjorde på i semifinalen var högst tveksam medan Muhrén o co verkade ha väldigt mycket att tala med domaren om efter AIK:s förlust i finalen. Det hör väl dock inte till ovanligheterna att det blir så när Muhréns lag förlorar.

Av det jag sett så är det dock inte alls orättvist att Villa vinner cupen, dom har som helhet varit snäppet bättre än sina motståndare och haft längre bra sekvenser i matcherna mot både Byn och AIK idag än vad Byn/AIK hade. Sen ändå tillfälligheter som avgör matcherna men dom tillfälligheterna jobbar man ju ändå till sig som lag under en matchs gång så jag gratulerar Villa till en rättmätig cupseger.

Edsbyn har gjort en riktigt bra helg, sannolikt den spelmässigt bästa Svenska Cupen Edsbyn genomfört någon gång enligt mig. Edsbyn brukar verkligen blanda och ge i den här turneringen men den här gången tycker jag Byn varit stabilt bra helgen igenom (såg dock inte matchen mot Motala). Dock så överskuggar den olyckliga hjärnskakningen på Hasse Andersson mycket av Byns helg och det är bara att hoppas att Hasse repar sig inom rimlig tid även om det får ta den tid det tar såklart.

Tanken med helgen för Edsbyn verkar ju också ha varit att göra en rockad i laget där Jocke Svensk var tillbaka som libero i första matchen mot AIK, Hasse var tillbaka på vänsterhalven med Tommi Määttä som vänsterback medan Jesper Granqvist flyttade över till högerback. Daniel Popa fortsatt på högerhalv och Mattias Larsson blev mittfältsavbytare till Martin Frid. Nu blev det bara mot AIK (och drygt halva matchen mot Motala) som det kunde testas men känslan var att utfallet av det hela blev jättebra annars.

Jag har också haft känslan att vi borde ha Jocke Svensk mer centralt i banan, i alla fall mot dom bättre lagen. Sen om det är som libero eller defensiv mitt kanske kvittar men som libero finns ju Svensk på planen hela tiden så det väger nog över åt att det var rätt beslut. Fick också känslan att Hasse fick en aha-upplevelse av att vara tillbaka på v-halven, att där fick han än bättre blick över planen/spelet och Hasse låg bakom väldigt mycket av det Byn gjorde bra i matchen mot AIK och det var faktiskt rätt mycket som var bra då.

Att Edsbyn till slut förlorade den matchen (på straffar, 3-3 var ju slutresultatet och det som räknades) var mer oflyt där AIK drog dit tre hörnor sista kvarten och kom ikapp. Den matchen var Byn värd att vinna. Sen vann ju Byn mot Motala med 5-3 på lördagförmiddag innan man avslutade gruppspelet med en övertygande 6-1 seger mot Västerås på lördagkväll och blev gruppsegrare.

I dagens semifinal mot Villa stod det och vägde hela tiden och det har lika gärna kunnat vara Byn som gått segrande ur det hela. Men lite marginaler med för Villa och Byn fick därmed bita i det sura äpplet den här gången.

Saknades Tuomas Määttä? Ja visst gör han det på ett sätt. Tuomas hade med sin vinnarattityd säkert kunnat få dagens semifinal att väga över i Byns favör istället men nu spelar han ju inte i Byn den här säsongen så det blir ju en ickefråga egentligen. Robin Öhrlund är ju värvad som tänkt ersättare och utan att jag ställer minsta krav på Robin att fylla den platsen (för det går inte) så tycker jag Robin växte väldigt mycket den här helgen och Robin var en av Byns bästa spelare. Samspelet med Simon Jansson lovar mera och även Simon har varit väldigt stark och bra i helgen.

Det känns som helhet som att Byn startar säsongen på en klart bra nivå. Helgens slutresultat lär ju också göra att favoritlamporna kommer att lysa än starkare på Villa och AIK medan Byn startar seriespelet som "god trea". Snacket har ju varit att det är dom tre lagen det ska stå emellan den här säsongen och helgens utfall talar väl inte mot det precis.

Tycker dock Sandviken har varit en frisk fläkt i helgen och dessutom spelat en rolig och sevärd bandy. Så SAIK lär hamna i ett härligt mysläge då jag känner att SAIK kan rubba alla dessa tre nämnda lag men att över en hel säsong är antagligen Villa, AIK och Byn starkare. Albin Airisniemi i Sandviken = Vilken lirare!

Villa ser starka ut och det visste man ju att dom skulle vara också. Då ändå utan att ha fått med Erik Säfström speciellt mycket i offensiven ännu så där finns lite sparkapital också. Framåt finns nu Christoffer Edlund istället för Joakim Andersson. Fram till idag kändes det gå på ett ut då Edlund inte syntes så mycket i semifinalen mot Byn men i finalen klev han ju fram desto mer så antagligen hamnar Edlund på pluskontot kontra Jocke Andersson ändå kanske.

AIK har ju en drös namnkunniga spelare i truppen och lär bli bättre och bättre för varje månad framöver. Blev klart bättre bara under den här helgen så egentligen tycker man ju att AIK ska ro hem det där SM-guldet i mars utan större pardon om tränare Muhrén bara klarar av att lägga pusslet rätt men det var ändå rätt länge sen han gjorde det nu Muhrén (vann nån titel) så vi får väl se hur det utvecklar sig framåt mars.

Hammarby såg jag bara en match (mot Sandviken) och dom såg väl sådär ut tyckte jag. Daniel Mossberg verkar vara den man tänker sig bygga spelet omkring och där tycker jag det går lite för sakta numera så det gör mig lite tveksam. Dock ett lag likt AIK som lär växa under resans gång.

Västerås såg jag bara mot ett bra Edsbyn och Motala, Vetlanda såg jag inte alls så avstår en bedömning av dom i nuläget.

Då känns det som vi sparkat igång säsongen 2020/21 i alla fall och det är fullt tillåtet att tänka och prata bandy igen och det är ju alltid den bästa tiden på året så det känns bra!

Avslutar med att pusha för Red Farmers initiativ med den gigantiska vepan man tänker spänna upp på A-sektionen i Arenan. Alla som känner att man vill vara med och stötta detta och därmed ha sitt namn med på vepan betalar in 300 kr till Bandypengen: Swish 123 018 0778. Skriv under Meddelanden det namn som inbetalningen gäller.  

Absolut sista betalningsdag är kommande fredag 30/10 och Farmers meddelade i morse att man redan passerat 300st betalande! Undertecknad tror fortsatt på att vi är minst 500 namn innan insamlingen avslutas på fredag. Hoppas DU vill vara med!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil