Hoppa till sidans innehåll

Storseger och tangerat målrekord

12 JAN 2022 22:19
18-2 mot Villa i januari 2008 höll 14 år senare på att raderas ut men det landade till slut i tangerat rekord när Byn vann med 17-1 (7-1) mot Örebro ikväll. Oscar Wikblads klubba hetast, sex mål kom från den.
  • Skapad: 12 JAN 2022 22:19

Lite anade man väl att det skulle kunna bli så här ikväll. Ett Örebro som såklart var oerhört stukade efter att större delen av truppen varit sjuka orkade inte bjuda upp över 90 min utan i andra halvlek rann det iväg rejält för Byn. För Edsbyns del blev det väl mest en lagom urblåsning och ingen match att dra några växlar på i ett längre perspektiv. Edsbyn behöll i alla fall koncentrationen matchen igenom och i slutet blev det helt klart en jakt på att slå målrekordet vilket höll lågan vid liv fram till slutsignal. Rasmus Skarps fick bästa läget med ca 30 sek kvar men det stenhårda avslutet satt precis ovanför krysset.

Edsbyn saknade Vadim Arkhipkin ikväll, anledning för mig okänd men man anar väl i dessa tider... Har för dålig koll på Örebro för att kunna säga vilka som saknades men i alla fall nr 11 Vilgot Sjölander var inte med. Dom gånger jag sett Örebro har Vilgot och nr 61 Martin Flodström varit bäst och även ikväll var Flodström bäst och den enda som eventuellt skulle kunna ta en plats i Edsbyns lag. Byn fick också en drömstart i matchen med 1-0 av Jimi Heinonen på första hörnan i 2a min och 2-0 av Oscar Wikblad i 4e min. Så redan var det väl egentligen klart. Sen kämpade väl Örebro godkänt hela första halvlek medan det tog mer slut på kraft i andra halvlek, förståeligt nog.

Mest fascinerande att se en sån här kväll är väl Byns skytte som framförallt i andra halvlek var makalöst. Bollarna satt som pistolskott i nättaket bakom Sebastian Lundgren och ja jag vet inte hur många bollar som satt just i nättaket/kryssen, säkert 6-7st av Byns 10 mål i andra halvlek. Oscar Wikblad hetast och han landade till slut på sex mål och det trots en missad straff i första halvlek. Tiil protokollet kan vi väl också ta med att Jimi Heinonen gjorde två nya hörnmål från sin Kimmo-position längst bak på Byns högerhörnor. Intressant! I övrigt så är man väl nästan mest rädd att åka på skador i såna här matcher och det var faktiskt några läskiga situationer där trion Ted Hedell, Tommi Määttä och Mattias Hammarström samtliga åkte på rejäla tacklingar men som tur var reste sig samtliga.

Vi lägger matchen till handlingarna och tittar framåt. Förhoppningsvis ny match borta mot Vänersborg på lördag, avslag kl 17.00 isåfall. Dock blev Vbg:s match ikväll inställd p.g.a. coronasymptom så den hänger väl lite i luften såklart.

Idel ojämna matcher ikväll där det känns mest överraskande att AIK så enkelt slog tillbaka Broberg i HelsingeHus Arena, seger 8-3 för AIK. Hörde på vägen hem Magnus Wahlman på Radiosporten hylla Erik Pettersson som han tyckte spelar i en egen division i Elitserien. Då går alltså rehaben antagligen ännu bättre än förväntat om Erik är på den nivån "redan" nu i mitten av januari. För två månader sen när AIK var hit såg det inte alls bra ut så att gå därifrån till att "spela i en egen division" två månader senare lär vara över förväntan bra. Räkna med AIK framöver!

Villa vann med samma siffror borta mot Sirius efter att ha gjort ett avgörande ryck i början av andra halvlek när gick från 1-3 till 1-6 på fem minuter. Christoffer Edlund fyra mål. Västerås gjorde dussinet fullt när man vann med 12-0 hemma mot Tellus. Byn, Villa och AIK har gått loss i tabellen och VSK är på god väg att hämta in Brobergs försprång så just i detta nu verkar dom fyra topptippade lagen också landa på topp-4 innan det är klart. Viktigt att bli topp-2 är känslan!

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Per Hellmyrs
+ Jesper Granqvist

EDSBYN-ÖREBRO 17-1 (7-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 6, Jimi Heinonen 2, Jonas Edling 2, Martin Frid 2, Samuli Helavuori, Per Hellmyrs, Jesper Granqvist, Rasmus Skarps, Självmål

Publik: 279

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png