Hoppa till sidans innehåll

Storförlust och uppförsbacke!

03 MAR 2021 22:48
Det blev långtifrån den start Edsbyn hade tänkt sig i SM-slutspelet. Vänersborg vann komfortabelt i vår hemmaborg med 8-3 (4-1) ikväll och det enda positiva med det är att det ändå är "bara" 1-0 i matcher.
  • Skapad: 03 MAR 2021 22:48

Det är såna här matcher man inte behöver skriva om väl? :) Jo man måste väl det också men ska inte bli långrandig. Vi åkte till slut på en rejäl duvning i kvällens match och blev egentligen mer och mer nertryckta i stövelskaften ju längre matchen gick. Det rättvisa i segern behöver såklart inte diskuteras om än Vbg hade väldigt bra utdelning matchen igenom.

Lagen saknade varsin spelare, Jesper Öhrlund i Edsbyn (ryggproblem) och Joakim Johansson i Vänersborg. Joakim Svensk var tillbaka och idag vänsterback med Mattias Larsson som avbytare på mitten istället. Tycker Edsbyn började riktigt bra, det är säkert glömt för alla nu men det vidhåller jag. Där och då tänkte jag att det här kan bli perfekt med att Svensk kan komma släpande i en "andravåg" i anfallen (eller om det var "tredjevåg" i dessa tider kanske) vilket blev effekten i några anfall i matchupptakten.

Men även om Byn såg påkopplade ut i början av matchen så skapades inte något tillräckligt bra läge för ledningsmål och då tog istället Vbg chansen. Med maxutdelning mellan 13e och 24e min så gick Vbg istället fram till 0-3 på tre målchanser! 0-1 kom på en omställning efter att Byn fyllt på med folk i offensivt straffområde vid ett frislag och då åkt på en omställning. 0-2 och 0-3 kom i 22a och 24e min och tendenserna man kunde se där var att Byn inte var helt synkade i sitt försvarsspel och ytan utanför straffområdet som är så viktig lyckades inte Byn äga på det sätt man måste göra!

Vartefter målen kom så sjönk också kvalitén i Byns offensiva spel och Vbg växte såklart istället i takt med målen och spelat med ett stort lugn i sitt spel. 0-4 kom genom Niklas Nykvist (som nog gjorde sitt livs match ikväll?) på ett distansskott som satt i krysset. Jag vet inte om vi kan lasta Sverre för något av målen utan vill mer hävda att försvarsspelet i utkant straffområdet hade mer att önska på det flesta målen.

Reducering till 1-4 kom genom ett av få glädjeämnen ikväll när Rasmus Skarps drog dit Byns 4e hörna i 38e min. Det stod sig till paus och ändå lite hopp inför andra även om man såklart anade vartåt det skulle ta vägen!

Direkt i andra kom så istället det mål Sverre får ta på sig när han släppte billig retur på ett distansskott och Adam Herou Löf kunde raka in bollen i mål till 1-5 efter knappa två minuter.. Det var precis vad Byn inte behövde då. Faktiskt lite dog matchen där även om Byn försökte men det blir såklart inte med samma kraft som om vi istället fått 2-4 innan två minuter hade gått av andra.

Ett litet strimma hopp dök upp i 69e min när Vbg bjöd Byn och Simon på 2-5 efter slarv i eget straffområde. Men då kom istället 2-6 Vbg minuten efter med åter Niklas Nykvist i en huvudroll men där Niklas Holopainen fick göra målet. Vad som hände därefter i matchern är mer av akademisk betydelse för där dog den definitivt.

Rejält besviken blir man ju såklart och just i detta nu så ser man ju inte hur Edsbyn ska kunna vinna tre av fyra matcher som nu är kravet. Men får man sova på saken så vet jag att man tänker annorlunda sen. Laget gör det och vi supportrar gör det. VI MÅSTE DET!! Att plocka fram motorsågen just i detta nu tror jag definitivt skulle vara fel melodi utan nu gäller det istället att vi TILLSAMMANS samlar kraft och inser att vi ÄNNU EN GÅNG måste plocka fram dom där Edsbykrafterna som vi visat förut att finns i hopplösa slutspelslägen.

Hur matchen än såg ut till slut så är det bara 1-0 i matcher till Vänersborg. Att Vbg spelar hemma eller borta tror jag spelar mindre roll utan det blir samma matchbild igen på fredag med en tät defensiv att ta sig igenom och omställningar att se upp med. Dock så måste vi göra i stort sett ALLT minst 30 % bättre då än ikväll och den kapaciteten har Byn! Vi vänder helt enkelt blad, inser att vi ligger under med 0-1 i matcher och tar det därifrån!

I övriga matcher ikväll favoritsegrar där AIK och Villa vann klara segrar medan Sandviken fick slita mer för att vinna med 5-4 hemma mot Vetlanda. Det luktar 3-0 om alla dessa matcher faktiskt. Det som lämnade mest frågetecken efter sig var väl varför bägge ryssarna Alan Dzhusoev och Alexandr Kim saknades i AIK (?). Anledning kanske vi aldrig får veta!

Tyvärr ingen bra start på slutspelet med tanke på Slutspelsutmaningen heller då! Vi är annars uppe i 206st anmälda nu och i alla fall JAG har fortsatt tro på det här trots förlusten ikväll. Hoppas som sagt att fler har det! Annars kommer det inte att gå.

Vill ni fortsatt anmäla er till Slutspelsutmaningen så smsa mig på 070-333 05 20 (skriv NAMN + Slutspelsutmaningen) eller mejla på This is a mailto link eller skriv på Messenger. Tror inte jag än en gång måste dra igenom vad det hela handlar om (?). Läs i så fall längst ner i gårdagens Inför. Når vi 250st innan avslag kl 18.00 på fredag? Jag fortsätter tro även på det! Jag tror på allt när det gäller Edsbyn!!

SM-KVARTSFINAL 1:5
EDSBYN-VÄNERSBORG 3-8 (1-4)
Edsbyns mål: Rasmus Skarps, Simon Jansson, Oscar Wikblad

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png