Hoppa till sidans innehåll

Stark sista halvtimme gav Edsbyseger (Uppdaterad + Brindholms Utmaning)

26 DEC 2020 15:45
Det stod och vägde länge i årets annandagsderby där båda lag var riktigt bra i första men i andra hade Byn justerat lite i sitt spel och gick till slut ifrån till seger 6-2 (1-1) efter en stark sista halvtimme.
  • Uppdaterad: 26 DEC 2020 15:45

Ja det blev till slut en bra annandag för Edsbyns del men det skulle dröja till sista halvtimmen innan Byn kunde vända underläge 1-2 till seger 6-2. Just att Byn ordnar det tyder ändå på en styrka som laget besitter och det här har man ju gjort förut men som läget varit så har man varit osäker om Byn just för dagen besitter den styrkan. Så ett väldigt skönt besked från Byns sida och som ger mer hopp inför framtiden.

Annars en jämn, bra och positiv första halvlek från bägge lag tyckte jag som slutade 1-1. Det var för en tittare en positiv och rolig bandy där lagen tänkte offensivt så fort man fick boll vilket gav ett böljande spel. Kanske inte exakt så tränarna ville att det skulle se ut men som sagt, som tittare kul att se. Stor delaktig också i bägge lag samt att bägge målvakterna var bra så jag tror faktiskt alla aktörer på planen kände att man hade bidragit med något när man gick in till pausvila.

Edsbyn tog ledningen när Hasse Andersson sprätte fram bollen till Jesper Öhrlund i 5e min när Jesper hade hittat en ledig yta i Bollnäs annars täta försvar. Fri med Erik Persson gjorde inte Jesper något misstag och nr 92 fortsätter imponera på mig med främst sin beslutsamhet när lägena dyker upp.

Anders Svensson briljerade när han avvärjde ett friläge från Patrik Nilsson i 14e min. Bollen till hörna och på den fick Bollnäs och Joel Wigren revansch när han satte 1-1 på deras tredje hörna. Det var även Joel som snyggt lyrade fram Nilsson till friläget så lite rätt att han fick bli målskytt.

Efter en tempostark och bra inledning på matchen så sjönk sedan tempot lite under andra halvan av halvleken. Byn och Oscar Wikblad hade det bästa läget sista kvarten men duktige Erik Persson avvärjde friläget som han lite själv också var involverad i att uppstod. Annars var Bollnäs minst lika bra som Byn i första halvlek och det kändes ovisst inför andra.

Andra halvlek inleddes i lägre tempo och det kändes från bägge lag att nu var allt mycket viktigare och egna misstag skulle i möjligaste mån undvikas. Egentligen inget av värde hände förrän i 52a min när Per Hellmyrs lyckades fiska upp en egentligen felslagen passning och där han fick Byns försvar i gungning och med en vass individuell prestation kom han till skottläge där han också satte bollen lågt bakom Sverre, tätt intill stolpen. 2-1 Bollnäs efter 52 min och man började ana oråd!

Dessutom Mattias Larsson utvisad för Byn strax efter och lite motluta i matchen. Men Edsbyn drabbades inte av panik för det utan började metodiskt att gnugga på mer och mer och fick också med alltmer folk på offensiv planhalva. Mycket viktiga 2-2 kom också trots en man mindre när Simon gjorde förarbetet, spelade ut till Martin Frid som kom fri in från vänster och kunde mycket starkt överlista Erik Persson när han satte bollen högt när Erik valde att gå ner för att täcka. Tid 58 min.

Sen malde Edsbyn på något vis ner Bollnäs sista halvtimmen, ett hemmalag som inte skapade något alls under den tid Edsbyn avgjorde matchen. Avgörandet kom inom loppet av sju minuter mellan minut 75-82. Väldigt delaktig i det avgörandet var vinnarskallen Joakim Svensk som fyllde på från de bakre regionerna två gånger om och med två mål som följd! Först skapade han läget som till slut utmynnade i att Jonas Edling kunde vispa in en retur till 2-3 i 75e min.

Ny Svensk-uppåkning igen i 80e min, lämnade bollen ut till vänster till Robin Öhrlund som i sin tur avancerade en bit i djupet innan han slog in bollen stenhårt efter isen mot bortre stolpen där Jesper jag-är-alltid-på-plats Öhrlund var just på plats och satte 2-4 Byn. Ett skolboksmål som inte kan göras snyggare och bättre än så. Bollnäs nu nere för räkning och när Byn och Oscar Wikblad på hörna i 12e försöket i 82a min även satte 2-5 så kastade hemmalaget in handduken och erkände sig besegrade. Simon Jansson, som hade gjort sig förtjänt av att få vara med i målprotokollet, kom också med där i 88e min när Oscar Wikblad snyggt dukade upp och Simon sen snitsade in 2-6 målet.

Jag tycker Edsbyn visar nåt under sista halvtimmen idag som lite har saknats tidigare. Lite mer beslutsamhet och att man tror på sig själv lite mera än man utstrålat tidigare. Det var nervöst som tusan att se den här matchen tyckte jag men det kändes på något vis som Byn ändå kände sig ganska säkra på att brotta ner Bollnäs om man bara gjorde det man kommit överens om i paus. Tror det här borgar för en stark period av Edsbyn närmsta tiden faktiskt.

Vem som blir hjälte i matcherna verkar inte heller spela någon roll för spelarna utan det är som det brukar LAGET tillsammans som gör jobbet. Vet inte vem som ska framhållas framför någon annan jag heller egentligen men jag blir ju ändå imponerad av hur Joakim Svensk agerar när matchen ska avgöras. Där kan man tala om att gå i bräschen och visa vägen!

Alltid skönt att vinna annandagsderbyn, så också idag. Tycker ändå Bollnäs faller med flaggan i topp där man gör en bra första timme av matchen. Sen blir det ju tuffare när Byn "bestämmer sig" och Byn vinner ju rättvist till slut om än matchen känns jämnare än 6-2 som det blev.

Villa och Vänersborg vann sina matcher programenligt idag men i övrigt lite mer skrällbetonat där t.ex. Siris vann 5-3 mot Hammarby. Ändå inte helt oväntat då Hammarby är skadedrabbade. Motala stod för största skrällen när man vann med 10-6 borta mot Vetlanda. Philip Florén omgångens spelare med sex mål för Motala! Broberg och Sandviken avslutade annandagen med att spela 4-4 i en rivig match där Broberg hela tiden var före i målprotokollet men Sandviken kvitterade fyra gånger. AIK-Tellus blev sent uppskjuten då Tellus fått besked om två coronafall i truppen i förmiddags...

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Simon Jansson
+ Jesper Öhrlund

Nästa match redan på måndag då Byn möter Motala borta.

Vill också meddela vad Farmers upprop "Planka-in-på-Åsen" gav: Det landade till slut på 1216st plankare vilket inkasserade 44 992 kr till Bandypengen! Vad säger man om Edsbyns supportrar? Ord finns inte egentligen men det är ju att göra det TILLSAMMANS som genomsyrar hela den här Byn vilket personifieras på ett suveränt sätt av Byns supportrar!

Vet inte om det egentligen är läge NU för Brindholms 2a utmaning efter denna bedrift med Planka-insamlingen men ska jag testa den så är det ändå nu den måste testas! Ni som blir nyfiken läser vidare här under, ni andra slutar läsa här :)

BOLLNÄS-EDSBYN 2-6 (1-1)
Edsbyns mål: Jesper Öhrlund 2, Martin Frid, Jonas Edling, Oscar Wikblad, Simon Jansson

Brindholms 2a utmaning!

Har funderat på om det går hitta på nåt mer roligt som kan locka er att swisha ännu en slant! Farmers har ju haft många härliga uppslag som är "svårslagna" men det är ju inte så att vi kämpar mot varandra utan MED varandra i dessa insamlingar. Det gemensamma målet är ju att vi TILLSAMMANS ska stoppa den ekonomiska blödningen för EIF Bandy så mycket som möjligt denna förfärliga coronasäsong.

Vid förra Brindholms Utmaning var det ju nr 99 Tuomas Määttä jag ville hylla när jag valde summan 99 kr att swisha för att samla in busspengar till Vetlanda! VI fick då in 37 000 fast målet var 17 000 kr! Sånt ger ju blodad tand och optimisten i mig fantiserade då att kör jag TRE utmaningar den här säsongen så skulle det kunna gå att få in 100 000 kr som i så fall skulle täcka en stor del av säsongens bortaresor för Byn! Realisten i mig säger dock att det säkert var lite nyhetens behag förra gången men jag vill ändå prova det här så får vi se vad det ger.

Ni som kan ert Edsbyn vet vilka som haft nr 5, nr 10 och nr 64 i Byn de senaste åren. Det är dom jag vill hylla nu! 5 + 10 + 64 = 79 kr! Jag själv är allmänt sportintresserad men det är bandy och TRAV som är favoriterna. På Nyårsafton varje år är det årets största Jackpott att spela om på V75 (förra året var det 62 miljoner i 7-rättspotten) så min tanke är så här:

Ni som vill vara med SWISHAR 79 kr till MIG på 070-333 05 20.

Av dom går 64 kr direkt till Brindholms Utmaning. Däremot går 5 + 10 = 15 kr till ett V75-system på Nyårsafton där givetvis all eventuell vinst går till EIF Bandy! Ju större system desto större chans att vinna något såklart även om att sätta 7 rätt på V75 inte brukar vara det lättaste! Men jag tänker att tänk OM det skulle hända och tippar man inte så vinner man ju inte heller och man måste ju också våga nåt för att vinna nåt! Jag tar på mig tippningen i så fall (tar möjligtvis lite input från Lars Bro så kan jag skylla på honom om det går på tok) och givetvis lägger vi ut systemet i alla fall här på bandybyn.se på Nyårsafton och kanske på nåt mer ställe.

Vi får väl se om det här är något ni nappar på! Alltså Swish 79 kr till 070-333 05 20 i så fall. Gillar ni idén väldigt mycket så går det ju också dubbla till 79 x 2 = 158 kr! :) Jag lovar som förra gången att skriva ner varenda namn på er som swishar, det tar sin tid men det var väldigt roligt att göra förra gången! Samt att jag lovar att personligen lägga till 10 % av den summa ni samlar ihop till V75-systemet. Blir vi t.ex. 100st = V75 system för 1500 kr + 150 kr från mig, 200st = 3000 kr V75 + 300 kr från mig o.s.v. Vi säger att mitt eget tak är 600 kr då men så många lär vi väl knappast bli (krävs 400st för det).

Jag har ingen aning, ni kanske tycker dagens två poäng mot Bollnäs är värd dessa 79 kr och hakar på det här! Hoppas några hakar på i alla fall och jag meddelar i kommande Inför till Motala 28/12 och Tellus 30/12 (om det nu blir nån match då) hur det rullar på.

 

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png