Hoppa till sidans innehåll
Foto: CHRISTER ASENTORP

Smickrande klar seger för Byn

24 NOV 2020 22:15
Första tvåpoängaren är inkasserad för Edsbyn efter seger med 6-1 (1-0) mot Hammarby. Det är siffror som ljuger en hel del då matchen var jämnare än så även om Edsbyn till slut vann rättvist ändå.
  • Skapad: 24 NOV 2020 22:15

Det var trögt länge ikväll där matchen med mindre än halvtimmen kvar verkligen stod och vägde. Där kom så en viktig sekvens som skulle avgöra den här matchen när Christoffer Fagerström brände en straff för Hammarby vid ställningen 2-1 Byn varpå Simon Jansson med matchens mål två minuter senare gjorde 3-1 för Edsbyn istället.

Bägge lag ordinarie (även Hammarby väl) och då valde Byn att sätta ner Joakim Svensk på liberon och därmed Hans Andersson tillbaka på vänsterhalven. Jocke och Hasse själva spelar helst på dom positionerna och utfallet för hela laget blev till slut bra så Byn lär nog fortsätta på det här spåret nu skulle jag tro. Även om jag som jag skrivit tidigare skulle vara nyfiken på Svensk i def-mitt rollen också.

Första halvlek var ärligt talat inte mycket att skriva om. Bägge lag försvarade sig bra, det kändes också som det fattades lite tempo hos främst Byn som mest var det bollförande laget samt att det ännu inte synkar fullt ut för Byn, vilket jag inte heller kräver. Hammarby försvarade sig som sagt mycket bra i första och Byn skapade egentligen inte mer än fyra resultatlösa hörnor.

Halvlekens enda mål var också ett slumpmål när Pavel Bulatov av misstag frispelade Jesper Öhrlund som snitsade in ledningsbollen i 23e min även om jag nästan trodde Filip Mörkdal skulle avväpna Jesper. Rättvist pausledning eller inte, jag vet inte men jag tror i alla fall det hade stor betydelse för Byn att gå in med ledning i paus.

Andra halvlek blev mycket bättre och framförallt var bägge lag mycket starkare offensivt där fler spelare var delaktiga och det främst i Edsbyn. Dessutom kom Hasse med mycket mer i spelet i andra och där såg man vad viktig han är för Byns spel offensivt. Sen var väl isen bättre i andra än första eller är jag helt ute och cyklar? Tyckte det kändes som sandpappersis i första halvlek medan den såg mycket glansigare och mer spelbar ut i andra... kan ha fel såklart, vi lär ju inte ha köpt nya ismaskiner till pausen.

Jag nämnde i Inför igår att jag var mest nyfiken på hur stor roll Daniel Mossberg hade i Hammarby och vad han var i för form i år. Mossberg hade en stor roll som jag anade och han var också klart bättre än jag föreställt mig! Jag skulle uppskatta 8 kg lättare och 40 % bättre än i november ifjol! Han blev Bajens enda målskytt ikväll även om målet i sig likt Byns ledningsboll också var ett slumpmål. Egentligen en passning som gick hela vägen in i mål!

Men Mossberg var bra och jag kände mig faktiskt inte alls bekväm med läget när Hammarbys kvittering kom i 55e min. Lite torskkänsla där! Som tur var gjorde Byn nästa mål efter prick timmen spelad och fick energi av det. Robin Öhrlund speedade loss i en omställning och hittade med en perfekt passning Ted Hedell som blev fri med Mörkdal och mycket snyggt skickade upp bollen i nättaket/krysset. Upplärd av vår kapten månne!

Sen kom dom som det skulle bli dom avgörande minuterna mellan minut 63-65. Först en Bajen-straff efter räddning med handen/armen av Byn på en hörna. Straffen sköt dock Fagerström en bra bit över. Hammarby hade även ett skapligt avslut av Robin Sundin minuten efter som Svensson parerade innan så Simon Jansson drog av matchens prestation när han på slalom-manér dribblade sig in efter höger kortlinje innan han också avslutade med att runda Mörkdal fram till 3-1 Byn! Ett fantastiskt mål och samtliga domare höll upp skylten med 10p för den prestationen!

Ändå inte spikat och klart i och med det för Hammarby fortsatte tro på det och dom gjorde också en klart bra andra halvlek även om man till slut förlorade den med 5-1. Ännu lite mer motstuds för Bajen i 85e min när Fagerström hade en dubbelchans till reducering varav Svensson parerade den andra. Vad händer i anfallet efter, jo Simon gör 4-1 till Byn efter ännu klassmål när han i utkanten av straffområdet lite till vänster hårt trängd skickade upp bollen i bortre krysset!

Där var matchen så helt klar och Byn hann sen med två mål till där Oscar Wikblad skönt nog fick sätta sitt första seriemål när han satte 5-1 på hörna i 90e min. 6-1 kom sen på ett snöpligt självmål.

Den här segern kommer att vara viktig för Byn tror jag! Hade inte känts bra alls med en ny förlust för att sen möta Sirius borta på lördag. Nu känns det lite mer avslappnat att åka till Uppsala på lördag för en som jag tror väldigt lurig match. Andra halvlek ikväll kändes bra och då synkade det också bättre mellan Hasse och våra offensiva speedkulor Robin och Simon. Det gäller att den trion får till tajmingen samt att under resans gång även väva in främst Daniel Popa där också. Då kan det bli riktigt bra till slut men ännu känns Byn ganska sökande i sitt spel och just för dagen känns AIK och Villa vara ganska klart före övriga lag så vi har lite att jaga ikapp.

Hammarby kan mycket väl vara ett semifinallag när (om) vi väl kommer så långt. Är nog en väldig kick för Bajen att få träna inomhus även om man ju när det finns is på Zinken ska spela sina matcher där. Om vi också ska avsluta det hela med Mossberg så tror jag det missgynnar honom då han känns vara en klart bättre inomhuslirare än utomhus. Men det är väl nästan alla i och för sig!

Kvällens andra match mellan Västerås och Broberg slutade 8-8 till slut! Verkar ha varit en galen match där lagen bytte ledning med varandra så kryss bör ha varit rättvist!

Spelarbetyg:
+++ Simon Jansson
++ Jesper Granqvist
+ Hans Andersson

Nästa match: Sirius borta lördag kl 15.00

EDSBYN-HAMMARBY 6-1 (1-0)
Edsbyns mål: Simon Jansson 2, Jesper Öhrlund, Ted Hedell, Oscar Wikblad, SjälvmålSkribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil