Hoppa till sidans innehåll

Slutspelsutmaningen Inbetalning + Sammanfattning 20/21

24 MAR 2021 20:17
Det är dags att knyta ihop säsongen 2020/21 och vi gör det med att betala in slantarna vi fick ihop i Slutspelsutmaningen. 220st var med och summan hamnade på 200 kr = 44000 kr till Mlijonklubben när alla betalat.
  • Skapad: 24 MAR 2021 20:17

Ni har till 31/3 på er att betala och glömmer någon så kommer det sannolikt påminnelse efter påsk! :) Några har swishat direkt till mig men jag har koll på er och skickar vidare dom pengarna till Miljonklubben.

Ni betalar via Swish 123 283 8795 eller bankgiro 434-5500. MÄRK inbetalningen med SLUTSPELSUTMANINGEN. Summan landade på 200 kr då det tog stopp för Byn i semifinalen. Några köpte mer än en andel men det där har ni säkert koll på, hör av er annars! Flera har faktiskt sms:at att man kör på "maxsumman" 500 kr ändå fast Byn inte gick hela vägen då den allmänna åsikten verkar vara att man tycker Byn gjorde ett otroligt bra slutspel oavsett. Generöst och tacksam är jag och såklart ännu mer föreningen!

Farmers hade redovisat sina insamlingar idag såg jag vilka såg ut så här:
Träningsmatcher herr & dam = 38 167 kr
Vepan - Edsbyn Red Farmers Alltid på plats = 169 800 kr
Tv-lotteri = 39 880 kr
Jullotteri = 33 800 kr
Planka in på Annandagen = 45 000 kr
Stödbiljetter Elitserien + kvartsfinaler = 223 600 kr
Hylla våra Jubilarer (Fylla Arenan) = 113 300 kr

Totalsumma: 663 552 kr

Jag fyller på med:
Brindholms 1a Utmaning = 37 000 kr
Brindholms 2a Utmaning = 27 000 kr
Hörnpengen = 67 000 kr
Slutspelsutmaningen = 44 000 kr (minst)

Totalsumma: 175 000 kr

Räknar vi ihop så blir det: 636 552 + 175 000 = 838 552 kr!!!

Helt fantastiskt ju! Dessutom inga 10 % i arvode ner i någon ficka heller utan allt till föreningen (ungefär 25 % av dessa är på Miljonklubbens konto). Kärlek - Stolthet - Tradition = Edsbyns IF Bandy och Edsbyn Red Farmers! Hoppas ni känner allihop vad stark vi är TILLSAMMANS!

Det kan säkert också behövas nu när Silly Season är igång fast SM-Finalen är mer än en vecka bort. Det kommer hända en del i vår förening, det står nog ganska klart då det finns flera hintar om det. Första indikationen kom idag då Daniel "Popa" Burwall Jonsson meddelade att han inte kommer att spela sitt "+ 1 år" som fanns kvar på kontraktet. Det har väl legat i luften att det skulle bli så och av alla "osäkra" så kändes i min värld det beskedet som det mest väntade. Helylle-Popa har bidragit med väldigt mycket under alla sina säsonger i Edsbyn och har varit en otroligt viktig kugge i alla upplagor han vunnit SM-Guld med. Totalt var Popa med och vann 6st SM-Guld med Edsbyn och han har såklart för alltid en plats i varje Edsbysupporters hjärta. STORT TACK till dig Popa!

Det blev ju en upprättelse av säsongen i SM-slutspelet där Byn gjorde allt man förmådde för att fälla draken AIK men fick ge sig i 5e och avgörande. Det kändes ändå dom sista veckorna som att vi fick ut i stort sett allt det gick att få ut av den här truppen och det känns i slutänden bra att Byn kunde samla ihop sig och verkligen tömma sig i semifinalspelet. Så slutbetyget på säsongen sportsligt måste ju bli mer än godkänt eller en 4a på en 5-gradig skala. Vi har dessutom fått några härliga bekantskaper i våra yngre spelare som är vår framtid. Jesper Granqvist och Ted Hedell ligger ju i framkant där och har bägge gjort en fantastisk säsong men både Rasmus Skarps och Alfred Rustas har också tjusat oss så där finns det mycket framtidskapital.

Sen är det ju ofrånkomligt att blunda för att allt inte varit frid och fröjd under resans gång och det är ju något som föreningen nu måste gå till grunden med och få rätsida på. Viktigt att ALLA får komma till tals och att individuella samtal med tystnadsplikt görs nu när säsongen utvärderas. Utifrån det så får man sen bygga nästa säsongs Edsbyns IF Bandy för en säsong till med rubriker som den här säsongen har vi nog alla svårt att fixa tror jag! Det är inte värdigt Edsbyns IF Bandy. 

Jag tänker inte spekulera så mycket i nästa säsong men jag som alla andra ser med spänning fram emot kommande månader nu. Såg en hint om Franco Bergman som ny klubbchef och skulle det gå i lås så tror jag det är mycket bra lösning. OM Franco skulle vara den som hamnar i den rollen så får vi i så fall en person med stor proffighet i allt det han tar sig för. Men det är alltså väldigt mycket OM än så länge. Att det med tiden blir en övergång från sportchef till klubbchef istället har jag hört det snackats om och den övergången blir ju naturlig nu när sportchef Stefan Karlsson inte har så lång tid kvar i arbetslivet.

På spelarfronten hann vi ju inte ens spela klart sista matchen innan Simon Jansson "var klar för Kuzbass". Det visar sig säkert inom ganska snar framtid om så är fallet. Jag tycker vi ska unna alla att tjäna en slant på sin idrott om möjligheten finns och tycker så även i det här fallet om Simon med familj är sugen på det. Sen hur Byn i så fall löser det återstår att se men "det brukar bli bra" i slutänden oftast tycker jag! En liten svår sits (eller heter det angenäm?) har väl föreningen på mv-fronten där Anders Svensson fortsatt visar att han håller och t.o.m. lite mer än så! Sen har vi Henrik Karlström och bakom honom har vi unge Oscar Löfström som JAG ser som den "nye Anders Svensson" en dag om än jag inte vill lägga den pressen på honom. Vi får dock inte sumpa den killen utan här gäller det att tänka rätt och göra rätt så där hoppas jag Byn hittar en bra lösning.

Tuomas Määttä är väl allas drömvärvning och så kommer det säkert att vara i minst 10 år framåt!! Fortsatt spel i Ryssland bör det väl vara "favorit på" där gissar jag även om såklart Edsbyn ligger 99an varmt om hjärtat. Å Tuomas ligger oss VÄLDIGT VARMT OM HJÄRTAT. Naturligtvis så surras det också om AIK då pappa Esa är tränare där men jag har faktiskt väldigt svårt att se den ödmjuka och mycket respekterade familjen Määttä "samlas" i den tvivelaktiga klubben! Jag blev förvånad när Esa hamnade där men det föll väl sig med lite distans ändå ganska naturligt när han blev arbetslös i Sirius men jag har faktiskt svårt att se att Esa lever sin dröm just nu trots att AIK gått till final. Är tystad från att tala med media t.ex. och en ledning som skapar rubriker på både det ena och andra sättet som inte har med bandyn att göra. Spottar gör dom också! Det är liksom inte "familjen-Määttä-stuk" på det upplägget om man säger så, inte i min värld i alla fall. Vi får se om den känslan är rätt.

Viktigast av allt är ändå att "rätta mun efter matsäcken" ekonomiskt och inte riskera något där. Det har varit en tuff säsong ekonomiskt för föreningen och återstår att se vart allt landar till slut med ekonomin. Miljonklubben varit ett starkt "trumfkort" tidigare säsonger där vi fyra år i rad samlat ihop Miljonen och med den kunnat satt lite extra piff på spelartruppen kommande säsong. Nu är vi "bara" halvvägs där den här säsongen så riktigt lika hårt kan vi ju då inte spänna bågen i våra drömmar heller. Samtidigt går det ju fortfarande att NÅ MILJONEN om vi lägger på en spurt från NU och framåt!! Det verkar ju vara sånt sjukt engagemang runt bandyn i Edsbyn så vad är det som säger att vi inte ska kunna superspurta den här säsongen också?

Samma som ovan gäller i så fall för att bidra till Miljonklubben:

Swish 123 283 8795 eller Bankgiro 434-5500. När ni skänkt 1000 kr eller mer så får ni också ert namn med på Miljonklubbens sida samt att ni får ta del av en del erbjudanden som går ut Miljonklubbens medlemmar som nått över 1000 kr. Men det går också vara med utan att skänka minst 1000 kr såklart. Bidra med det ni känner ni har råd med eller det ni tycker det är värt att ha ett bra lag nästa säsong! :) 

Vid eventuella frågor så kontakta: This is a mailto link

TACK ALLA för den här säsongen! Blir jag sugen kanske jag skriver nån rad även under Silly också. Dessutom är ju säsongen inte över än heller, vi har ju kvar att hålla på Villa och Sandviken nu!

Vi hörs!!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png