Hoppa till sidans innehåll

Skrällseger för världens bästa Edsbyn!

27 JAN 2021 21:14
Ett väldigt nederlagstippat Edsbyn åker ner till Lidköping och vinner med 4-2 (0-1) mot serieledande och säsongsfavoriten Villa Lidköping! Det är väl mycket tack vare sånt här som vi älskar vårt Edsbyn så otroligt mycket!!
  • Skapad: 27 JAN 2021 21:14

Vilken match eller framförallt andra halvlek vi fick se och vilken kämpaglöd Byn visar som varit i diket och slirat på sistone och man började undra om vi ens skulle ta oss upp ur det! Men efter framförallt andra halvlek ikväll så är vi på banan igen och bäst av allt är att det känns som säsongen fick nytt liv. Extra bra att det är Villa vi vinner mot, vi har ett stort psykologiskt övertag på dom sedan tidigare och sånt här spär ju på det än mer såklart.

Man började annars ana oråd redan när man såg laguppställningen när både Daniel Popa och Jesper Öhrlund saknades. Båda sjuk tror jag. Alfred Rustas gick in som 3e avbytare och vi fick alltså inte ens ihop full avbytarbänk. Rustas spelade väl inte så mycket men gjorde ett/nåt vasst inhopp i första halvlek som visar att han inte är "mil ifrån den här nivån" i alla fall vilket var kul att se. Frånvaron av Popa gjorde att Hasse blev h-halv och Svensk v-halv. Såg intressant ut!

Villa saknade också spelare ska tilläggas, mv Jesper Thimfors samt backen Ludvig Johansson och Felix Pherson fortsatt borta. När man nu har facit så är det ju andra halvlek man vill skriva om för nu när vi vet så var det ju halvlekarna två helt skilda världar spelmässigt sett. Första halvlek visade lagen stor respekt för varandra, närkamperna var få och målchanserna också få, i alla fall från Byns sida. Byn skapade halvlägen som gav hörnor (7st) men ja hörnor, behövs det ens i dagens bandy? :)

Villa och Tim Persson styrde in 1-0 efter kvarten på ass Joel Broberg där Edsbyn stirrade för mycket boll och Jocke Svensk av alla tappade bort markeringen på Tim. Första halvtimmen hade Byn annars väl så mycket spelmässigt som Villa men bägge lag hade mest prio på att inte "tappa folk" och åka på omställningar än prio på attackbandy. Halvleken och hela matchens bäste spelare hade vi i nr 21 Anders Svensson och utan honom hade Villa haft en större ledning i paus då Villa tog över spelmässigt sista kvarten.

Andra halvlek blev nåt annat! Dessutom hade jag ett halvt öga på en av dom mest spännande handbollsmatcher jag sett i VM-kvartsfinalen Danmark-Egypten (sån är jag!) så snacka om att det blev hög puls i soffan! Byn började bäst i andra och brände flera bra lägen första tio minuterna där Jonas Edling sumpade det bästa läget. Ibland när man möter Villa kan det vara så här och sen kontrar Villa in ett par mål och till slut vinner matchen. Var rädd det skulle bli nåt sånt här och två bra lägen till det fanns i 56e och 62a min men vi har ju Anders Svensson i kassen som avvärjde bägge!

Villa hade sin reservkeeper Anton Johansson i kassen och han blandade och gav i den här matchen och varvade jätteparader med mindre bra ingripanden. Som när Oscar Wikblad från distans satte 1-1 i 65e min. Rättvist!! En underbar sista halvtimme fick vi se när bägge lag började "gå för det" men där Edsbyn ändå på nåt vis kändes hetare... Kanske lätt å säga nu efteråt iofs! Ändå ett tungt 2-1 Villa i 67e min när Joel Broberg väl enkelt fick soloköra/forcera sig igenom Byns försvar och överlista Sverre som blev frustrerad över det tafatta försvarsspelet. Så är Sverre när han är som bäst och det visade också hur mycket Byn ville vinna den här matchen!

Edsbyn hade ändå fått sniff på det här nu och i 78e min kom kvitteringen genom Ted Hedell! Jag har fan glömt hur målet gick till för jag vart så otroligt glad att just Hedell fick göra det då jag tyckte han gjorde en fantastisk match, troligen sin bästa i Edsbytröjan! En av nästa generations tongivande Edsbyspelare hoppas jag. Frisk fläkt och verkar vara en härlig person!

IMG_0961 (2).jpg

Just här så tror jag det dök upp många minnesbilder i bägge läger! Hos Byn positiva och hos Villa... ja ni förstår! Villa blev torskrädda och Byn såg möjligheterna och kände att det här har vi varit med om förut. Vilken underbar känsla det är att se Byn såna gånger. Oscar hade ett kanonläge till 2-3 i 81a och firma Hasse-Hedell minst lika nära 2-3 i 83e. Tränare Sixtensson i Villa kände åt vilket håll skutan lutade och tog timeout i 84e min.

Det skulle inte hjälpa! Byn skulle vinna det här, det var tydligt. Tycker det visar på storhet när Byn som verkligen blandat och gett på slutet och som rimligtvis ska vara nöjd med en poäng borta mot Villa i det här läget ändå verkligen går för seger!! Dessutom fick man utdelning. Först när Oscar Wikblad höll på att skjuta hål i nättaket när han ur väldigt dålig högervinkel skickade upp 2-3 i första krysset i 87e min. Säsongens högsta vrål i min soffa i alla fall, det kan jag säga.

Villa stack upp och Johan Löfstedt tog ett avslut men som Sverre nöp. I anfallet före ropade Byn på straff när Oscar hakades upp så det hade varit väldigt tungt med 3-3 i anfallet efter sen. Nu blev det inte så utan Byn och Simon Jansson vaskade fram ännu en Edsbyhörna när klockan var på prick 90 min. 2-4 på den tror ni? GLÖM det. Inga hörnmål ikväll heller. DET har vi kvar!

2-4 skulle ändå komma när Simon Jansson tog saken i egna händer efter att Edling krigat bra ute vid sargen till vänster. Simon tog över, trampade i sidled åt höger och valde rätt läge för att piska upp 2-4 högt bakom en chanslös Anton Johansson. Vi hade än en gång brottat ner Villa i en match som länge stod och vägde. Vi har gjort det förut och vi gör det gärna fler gånger!

IMG_0337 (3).jpg

Vi ska kanske inte dra hur stora växlar som helst på det här men ikväll vill jag och vi rödblå supportrar vara glada! Det är tillåtet. Sen ska vi komma ihåg att Villa haft coronauppehåll och kommer prestera bättre framöver men det oroar vi oss för en annan gång. Edsbyn visar stort hjärta ikväll och hittar någonting att bygga vidare på. DET känns minst lika viktigt som segern fast segern var liksom det slutgiltiga kvittot på att det var så kände jag.

Nu ska jag se Sverige spela VM-kvartsfinal i handboll och må bra!! Får surra mer i morgondagens Inför mot Vetlanda, OM det behövs mer surr än så här :) Har också fått ett roligt uppslag under matchen ikväll som jag måste ta mig en funderare på till i morgon! Få se då om idén sjösätts eller inte! 

SPELARBETYG:
+++ Anders Svensson
++ Ted Hedell
+ Oscar Wikblad

TACK EDSBYN!!

VILLA LIDKÖPING-EDSBYN 2-4 (1-0)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Ted Hedell, Simon Jansson

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil