Hoppa till sidans innehåll

Skön kämpaseger mot Frillesås

22 DEC 2020 22:00
Två poäng är alltid två poäng och det var två sköna såna som inkasserades på Sjöaremossen ikväll när Byn vann med knappa 3-4 (3-3) borta mot Frillesås. Edsbyn vinner matchen klart rättvist.
  • Skapad: 22 DEC 2020 22:00

Känns nog väldigt skönt för Edsbyn att sätta sig på bussen hem med två poäng i bagaget än ett poängtapp. Ska väl inte säga att det vara nära poängtapp men med bara ett måls marginal så vet man verkligen inte vad slutminuterna i såna här matcher har att erbjuda även om Edsbyn spelmässigt hade taktpinnen större delen av matchen.

Edsbyn började bäst och gjorde sånär 1-0 på sin första hörna som kom redan innan minuten var spelad. Men efter den hörnan så var det i stort en återgång till det faktiskt riktigt svaga hörnskytte som Byn haft den här säsongen där vi till slut har elva hörnor men ingen av övriga tio var i närheten så farlig som den första. Förra matchen gav lite hopp om att vi åter hittat tajmingen på våra hörnor men ikväll blev det bakslag igen.

Det kan vi dock inte anklaga Frillesås för som istället drog dit sina två första hörnor och vips så var vi i underläge 2-0 efter 16 min.. Det såg man inte komma då! Som tur var så reducerade Oscar Wikblad inom två minuter till 2-1 och det var nog matchens viktigaste mål är känslan. För målet skingrade alla negativa tankar som annars började poppa upp i varje fall i mitt huvud och säkert i några huvuden i Edsbylägret också.

Simon Jansson kvitterade sen till 2-2 på ass från företagsamme Rasmus Skarps i 21a min, målet ett distansskott som skulle visa sig vara lite melodin på Frillesås mv Simon Staaf. Dock var han skymd på just det skottet ska sägas till hans försvar. Men sen kom en sista kvart i första halvlek som inte var bra, isen blev sämre med många bolltapp som följd och det höll på att ställa till det främst för Byn.

Anders Svensson avvärjde ett friläge som uppkom genom det i 34e min och det var också en för matchen väldigt viktig räddning. 3-2 Frillesås där hade varit psykologiskt olämpligt. Istället gjorde Jesper Öhrlund 2-3 till Byn i 37e min efter bra förarbete Simon Jansson. Öhrlund väldigt bestämd de gånger han får vittring på mål vilket gillas! Lillebror Robin var förresten inte med ikväll. Skadekänning var väl rapporten på Robin om jag hörde rätt.

Edsbyledning i paus då ville man tro men nej vi lyckades inte knyta ihop det hela utan åkte på en kvittering i 45e min när Fredrik Brandin blev frispelad via ett lyft och 3-3 var ett faktum. Det känns som det fattas någonting hos Byn än så länge den här säsongen när handlar om att "knyta ihop". Nu var det som tur var i första halvlek det hände i den här matchen så vi hade tid att rätta till det.

Edsbyn spelmässigt bäst i första halvlek men Frillesås kämpade och slet och några lägen får man ju alltid i matcherna och vid dessa så högg hemmalaget direkt. Sen är ju såklart Frillesås också mer vana de yttre omständigheterna än Byn men det är ju ändå lika för bägge lag men i skallarna tror jag det berör Byn mycket mer än hemmalaget då det här är mer vardag för dom.

Även andra halvlek började Byn bra och fokus var nog att hålla ett högt tempo både med och utan boll så länge isen var spelbar och i hopp om att avgöra under den tiden. Nu när vi har facit så kom ju också avgörandet under den perioden då Joakim Svensk efter knappa timmen kom uppglidande när Byn hade frislag nära kortlinjen till höger. Svensk lyckades få Daniel Popas uppmärksamhet som spelade frislaget snett bakåt där Svensk tog emot och sen svingade han in 3-4 från ca 20m. Såg väl inte helt otagbart ut för Staaf eller också var det ett väldigt välplacerat skott från Jocke. Välj själv det ni önskar.

Edsbyn hade bra kontroll på händelserna egentligen under hela andra halvlek. Men ska givetvis göra mer än ett mål på det spelövertag man har och kan man inte ordna spelmål så måste vi ju trycka dit nån hörna för att stänga matchen. Men det kom aldrig och därför kändes det väldigt frustrerande att gå in i slutminuterna med bara ett måls ledning...

Frillesås hade en hörna i 84e min men där Svensson stod upp och nöp bollen i famnen. Ett bra ingripande och helt avgörande var att Sverre stod upp vilket jag annars inte tycker Sverre procentuellt gör lika ofta längre utan det finns en liten tendens att gå ner nån tiondels sekund för tidigt istället. Det är min magkänsla i alla fall, har såklart inga riktiga bevis för det.

Sen fick Frillesås till en lite rörig situation i Byns straffområde i stort sett det sista som hände men det läget blev det inte ens avslut på till slut heller. Men tänk ett läge där och kvittering istället! Usch vilken lång hemresa det blivit i så fall!

Nu vann Byn och det var det viktigaste. Hur det ser ut är mindre viktigt när matchen spelas utomhus i x antal plusgrader och mot ett mer vilt kämpande än bra spelande Frillesås. Svårt att möta såna lag om man inte får hål på dom tidigt och då är man till slut väldigt nöjd med enbart att vinna matchen.

Nu blir det några dagar ledigt innan det är dags för annandagsderby borta mot Bollnäs på Sävstaås kl 13.15 på lördag. Det är väl egentligen nu det kommer att svida som mest att inte få åka på bandy när vi har vår klassiska bandydag framför oss. Samtidigt är jag, som jag skrivit tidigare, väldigt glad för att bandyn får spela vidare för hade varit oerhört tomt utan den.

Broberg vann nog också en skön seger ikväll när man till slut besegrade Bollnäs med 4-3 i en match där Bollnäs ledde till en början men Broberg vände och vann till slut.

SPELARBETYG:
+++ Simon Jansson
++ Jesper Granqvist
+ Jesper Öhrlund

FRILLESÅS-EDSBYN 3-4 (3-3)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad, Simon Jansson, Jesper Öhrlund, Joakim Svensk

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil