Hoppa till sidans innehåll

Sirius satte stopp för Byns svit

17 DEC 2021 22:45
Nu gick det inte längre utan ikväll tog det stopp när Sirius vann med 5-3 (2-0) hemma mot Edsbyn. Över 90 min inte mycket att orda om det, Sirius var mer påkopplade ikväll och vann rättvist.
  • Skapad: 17 DEC 2021 22:45

Edsbyn är inte omänskliga ändå utan ikväll kom en mindre bra prestation och då räckte det inte mot ett bra och fulltankat Sirius. Påhejade av 1803 personer (fri entré) vann Sirius rättvist även om Byn kvicknade till i andra halvlek och då t.o.m. vände till ledning 2-3 på tio minuter. Tyvärr kunde vi inte förvalta det sen heller utan Sirius var helt enkelt hetare ikväll och vinner mest på det tycker jag.

Det var mv-byte i Byn så Oscar Löfström stod ikväll. Oscar var en av Byns bättre spelare så ingen skugga falla över honom. Edsbyn hade nog som plan att gå ut hårt från start och få till nåt framåt medan isen var spegelblank och verkade lite glömma det defensiva jobbet. För det var istället Sirius som tog tidig ledning genom Ted Bergström Heramb där Albin Thomsen gjorde grovjobbet före och vann boll i Byns försvarsregioner och spelade fram  Ted som snitsade dit 1-0 efter fyra minuter. Sirius hade även ett par lägen till 2-0 första kvarten som brändes samt att Löfström ett par gånger mitt i halvleken höll Byn kvar i matchen.

2-0 kom efter ca halvtimmen istället och det på en omställning där Nils Bergström kom runt på höger och spelade upp för Ted igen vid bortre stolpen och nytt hemmamål. Det stod sig till paus och Byn skapade väl inte mer än fyra resultatlösa hörnor och ett par hyfsade lägen på hela halvleken. Sirius defensiv bra men Edsbyn också bleka med till slut för mycket solokörningar dessutom vilket blev enkla byten för Siriusförsvaret.

Helt rättvist att Sirius ledde med två i paus, det var också närmare 3-0 än 2-1. Så hade man blivit erbjuden ett kryss i paus hade man tagit det. Men sen kom ett nytt Byn ut till andra halvlek! Helt annan grundfart och man gick upp högre på Sirius och man jobbade åter gemensamt vilket är enda chansen att lyckas om man ska kliva högt. Matchbilden vägde över ganska omgående även om Byns mål kom två gånger om på hörna fram till kvittering. Mattias Hammarström och Rasmus Skarps tryckte dit bollarna, låter vara osagt vilket skott som var hårdast. Så helt plötsligt 2-2 efter 54 min. Som också skulle bli 2-3 i 57e när Byn ställde om på Sirius, Oscar Wikblad frispelade Jonas Edling som gav Byn ledningen. Man kunde knappt tro det var sant!

Det var väl också för bra för att vara sant vilket skulle visa sig. Edsbyn var sig lik i 20 min sen hann jag tänka tanken att "nu verkar Byn slå av igen" och bara minuten efter blev det 3-3. Ett till syns ofarligt frislag ute till höger som Stefan Kröller skickade in framför mål där Kalle Mårtensson dök upp och styrde in 3-3 i 67e min. Såna mål släpper inte Byn till när man är påkopplade men ändå ett snyggt 100-ade mål i Siriuströjan av Kalle. Återigen var man nöjd med kryss!

Men vi skulle bli utan poäng ikväll. Med kvarten kvar, friläge Sirius (minns inte vem) och där Jocke Svensk bedömdes haka upp Siriusspelaren när han skulle avsluta och domaren gjorde korstecknet. Ted igen och ny SIriusledning 4-3 även om Oscar var sånär att ta straffen. Jag tror Oscar med tiden blir en grym straffräddarmålvakt, det syns på agerandet tycker jag.

Edsbyn hade kraft till en bra slutspurt ändå som har kunnat resultera. Närmast var vi 77e min när Oscar Wikblad drog en högerhörna stenhårt i ribban. Strax före också en jätteräddning till hörna av Anton Andersson på avslut Tisen och i 80e Martin Frid med mycket öppet läge men avslutet tamt. Det var där Byn skulle fixat poängen för sista 10 min skakade vi inte fram någon het chans och på tilläggstid kom också 5-3 genom Albin Thomsen som var vass matchen igenom och välförtjänt målskytt.

Så hatten av för Sirius tycker jag som gör en riktigt bra genomförd match både defensivt och offensivt men framförallt deffen var bra. Laget har två matchvinnare i Bergström och Thomsen och det är ingen slump att Sirius just nu ligger på en av direktplatserna till SM-slutspel utan det är helt välförtjänt just nu. Ett lite äckligt lag att möta och framförallt på deras hemmaborg Studan där Byn som sagt enbart trivs i mars månad. Nu var det tredje säsongen i rad vi åker därifrån utan seger. Men även Västerås gick ju på pumpen här så Sirus borta bör alla lag bäva inför.

Vi förtjänade som sagt inga poäng ikväll heller. Ändå ganska väntat att det skulle komma en mer halvdan insats i närtid (lätt å säga nu) och jag tar hellre den ikväll än på annandagen om jag måste välja. Ska vi förlora mot något lag så är det också helt ok att göra det mot just Sirius. Dels lite Edsbyblod i truppen (bröderna Liw) och sen också en supporterskara som stöttar i vått och torrt i form av Västra Sidan och då är man värd såna här kvällar ibland. Sen även om det var bra förhållanden ikväll så trivs inte Byn att spela utomhus längre vilket också är en del av förklaringen. När vi möter Sirius hemma tisdag 8/2 så vinner Byn, det lovar jag!

Även om det alltid tar på helghumöret att förlora så tror jag i längden det kan finnas något positivt med att förlora ibland också. Inga träd växer till himlen och som jag tror jag skrev så blir det sånt jäkla fokus på sviter när man som Byn vunnit länge som nu. Lätt då att det blir fel fokus även i truppen till slut och man tror det ska gå av sig själv. Lite drag åt det hållet var det ju ikväll men jag tycker ingen behöver hängas för det.

Även Villa Lidköping gick på pumpen ikväll när AIK vände 0-2 underläge hemma till seger 4-2 i andra halvlek. Om man tänker ur en netrual synvinkel så ökar nog det här intresset inför annandagen att både Villa och Edsbyn förlorade ikväll. Det ger fler lag hopp och just AIK tar kanske smygvägen till framgång den här säsongen och nu verkar Erik Pettersson vara lite närmare sitt rätta jag igen också och då blir ju AIK ett helt annat lag. Synd dom inte har något publikstöd, kvällens siffra skrevs till 567 personer även fast det verkade vara ca hälften av det kanske.

Vetlanda tog en viktig seger hemma mot Hammarby, till slut klara 6-2 efter tre mål av Joakim Andersson. Broberg hade 9-2 i paus hemma mot Tellus, slutade 13-4. Martin Söderberg fem mål. Sen vann Vänersborg med knappa 4-3 hemma mot Örebro, viktiga poäng men utan att ha sett matchen så känns Vbg haft full huggning. Två matcher spelas i morgon: Bollnäs-Motala och Rättvik-Frillesås, avslag 16.00 bägge två.

Edsbyn nu matchlediga fram till annandagen vilket många andra lag inte är. Så en värdefull träningsperiod väntar för Byn som vi säkert kan ha nytta av längre fram i serien. Har du inte köpt biljett än till Annandagen så är det dags att göra det nu >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/

Det är ju en fröjd att se annandagsderbyna på plats med fantastisk stämning och många som av tradition går på sin enda bandymatch för säsongen. Det blir faktiskt alltid puls att närvara på såna matcher oavsett utgång så missa inte den! Matchstart kl 15.00.

SPELARBETYG:
+++ Ted Hedell
++ Oscar Löfström
+ Per Hellmyrs

SIRIUS-EDSBYN 5-3 (2-0)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström, Rasmus Skarps, Jonas Edling

Publik: 1803

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png