Hoppa till sidans innehåll

SIMON JANSSON TILL RYSSLAND - "Det här är inget hej då utan ett VI SES!"

31 MAR 2021 11:00
Edsbyns IF Bandys landslagsstjärna Simon Jansson lämnar klubben för spel i den ryska ligan kommande säsong.
  • Skapad: 31 MAR 2021 11:00

Föreningen unnar Simon den här chansen och han har samtidigt enligt egen önskan förlängt sitt avtal med Edsbyns IF Bandy vilket innebär att han har tre år kvar oavsett om han återkommer om ett eller två år.

Simon Jansson kom tillbaka ”hem” till Edsbyn för två säsonger sedan och redan under den första säsongen var han med och förde klubben till ännu ett SM-guld. Den gångna säsongen svarade Simon för 36 poäng på 24 matcher i Elitseriens grundserie. Han har varit en offensiv motor på Edsbyns mittfält och är med sin spelstil en supporterfavorit.

Simon har ett gällande kontrakt med Edsbyns IF Bandy men har uttryckt en önskan om att nu få ta chansen som proffs i den ryska ligan och klubben har gett honom tillåtelse till det. När han sedan återvänder från Ryssland kommer han att ha tre år kvar på sitt kontrakt med Edsbyn. Vilken rysk klubb det handlar om kommer att offentliggöras senare.

Simon Jansson kommenterar:
– Jag är oerhört glad och stolt över att få chansen att spela i ryska ligan! Men samtidigt känns det tufft att lämna Edsbyns IF Bandy som jag älskar att representera och spela för! Det som känns skönt och väldigt bra är att när jag kommer tillbaka så är jag edsbyspelare igen i minst 3 år!
Jag vill tacka Edsbyn Red Farmers och alla andra supportrar som verkligen har visat sitt stöd i år trots rådande omständigheter!
Detta är inget hejdå utan ett VI SES!
På återseende!
/9:an
                                                           

Sportchef Stefan Karlsson kommenterar:
– Det är såklart ett tufft sportsligt avbräck för oss då Simon är väldigt drivande i vårt spel och det blir inte lätt att ersätta honom. Samtidigt är vi glada för Simons skull och vi vill inte stå i vägen för honom när han nu får den här chansen. Vi är väldigt glada för det han hittills har gjort för Edsbyn och önskar honom lycka till på sitt ryska äventyr!

Simon Janssons spel i Ryssland är aktuellt i maximalt två säsonger. När han återvänder är han Edsbyns IF Bandys spelare i tre säsonger, vilket redan är skrivet och klart.

 

Skribent: Thomas Mårtens
Epost: Adressen Gömd

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png