Hoppa till sidans innehåll

Sent avgörande mot tappert Motala

30 JAN 2022 18:14
Vi höll på att trilla dit igen mot Motala men på något vis hittade vi åter en väg att vinna vilket är den här Edsbyupplagans stora styrka! Avgörande 6-5 (2-2) kom i 94e min efter en makalöst spännande slutkvart!
  • Skapad: 30 JAN 2022 18:14

Det som kändes "som vanligt i Motala" nästan hela andra halvlek svängde till slut över till ett av säsongens lyckligare ögonblick! Detta när Jonas Edling lossade kanonen i utkant straffområdet vilken styrde på en vad jag kunde omedveten Ted Hedell som därmed "fick" segermålet! Allt detta i 94e min i en match med 5 min tillägg! Stor glädje i Byn samtidigt som man måste tycka synd om Motala också som verkligen kämpade, och spelade, bra hela matchen. En varsin poäng har nog varit mest rättvist sett till respektive lags arbetsinsats men möjligtvis rättvist med Edsbyseger sett till antalet bra lägen, framförallt sista 20 min.

En sak är i alla fall säker, Edsbyn kommer INTE att välja Motala som kvartsfinalmotståndare! Gör vi det då kommer inte jag kolla på matcherna ens. Vi har makalöst svårt att få till en bra rytm i matcherna i Motala främst men, som senast hemma, så har det en tendens att bli så ofta på hemmaplan också. Det är i sin tur också en hyllning till Motala som har lyckats bli ett litet spöke för Edsbyn och såna ska man hålla sig ifrån om man har möjlighet.

Det blåste rejält i Motala idag men det var i alla fall uppehåll och det gick spela efter isen hela matchen igenom så där var min analys i Inför fel. Byn hade motvind i första halvlek men började riktigt bra och delar man upp matchen i kvartar så var den första och den sista Edsbyns KLART bästa i den här matchen. Vi tog ledningen under den kvarten när duktige Tommi Määttä virkade fram bollen till Oscar Wikblad som satte 0-1 från distans efter 8 min. Byn hade även bud på mer där men fick nöja sig med ett mål.

Motala kom dock in bättre i matchen i den andra kvarten och därmed hyfsat motiverat att Aleksi Seppänen kvitterade till 1-1 efter 22 min. Bolltapp av Hellmyrs upphovet till målet men den fråntar inte Aleksi prestationen som var en av matchens vassare när han sololkörde in kvitteringen. Jämnt skägg spelmässigt även resten av halvleken och ett varsitt mål till innan pausvila. Först 1-2 Jonas Edling i 30e min på tennis framför mål efter bra förarbete Hellmyrs och Ted Hedell. Kvittering i 36e på ett distansskott av Elias Gillgren där Oscar Löfström var aningen felplacerad i målet var min känsla och dom 2 dm räckte för att bollen skulle smita in.

2-2 i paus gav väl ändå en ok pauskänsla med vetskapen att vi skulle få medvind i andra. Vice kapten Edling hade samma känsla i pausintervjun. Tyvärr tog nog den känslan övermakten i Byns skallar och man verkade gå ut med inställningen att det här skulle ordna sig av sig självt nu när vi hade medvind. Det högg Motala på direkt och gick ifrån till 4-2 ledning och som då inte heller kan sägas vara orättvis då Motala där var hungrigare.

4-2 målet kom i 64e min och följdes direkt av en timeout av Kuben o co och den var så här i efterhand perfekt tajmad. Ett mycket mer koncentrerat Byn efter den och jakten hade börjat! Mycket Byn därefter men känslan fortsatt "sådär" då Motala fortsatt orkade hålla Byn borta från sitt eget straffområde. Men Edsbyn fortsatte jaga och i 71a min hittade åter Tommi Määttä luckor i Motalas försvar och matade fram Oscar Wikblad i djupet och ur bra vänsterläge brände inte Oscar och vi var bara ett mål efter.

Kvittering skulle komma i 77e min när Jimi Heinonen (som blir bara bättre och bättre tycker jag) kom runt och in efter kortlinjen till höger. In med bollen framför mål och efter ett par studsar där så drog Mattias Hammarström dit den på tennis! 4-4 och kvarten kvar, det började kännas hyfsat. Hann dock inte mer än känna efter så var det 5-4! Philip Florén avslutade ett snabbt Motalaanfall där Byn stod lite och sov och vi låg under igen i 78e min. Nu var det torskkänsla!

Edsbyn försökte men vasakde inte fram dom riktigt heta chanserna direkt efter. Jocke Svensk närmast med ett vasst distansskott. Just Jocke Svensks vinnarskalle skulle till slut bli en stor orsak till att Byn lyckades vända det här. Jocke högst delaktig i Byns kvittering när han kom i ny attack, lämnade ut till Oscar Wikblad som ur högerläge satte 5-5 i första krysset bakom mycket tappre Jussi Aaltonen. Detta i 88e min.

TIlläggas här ska att Motala åkte på ett rött kort på Elias Gillgren i 85e min vilket gjorde att Motala spelade en man kort resten av matchen. Ska skynda mig bli klar innan handbollsfinalen börjar så lämnar situtationen därhän och HOPPAS (men vet inte) att domaren gjorde rätt. Edsbyn fortsatte trumma på då man INTE var nöjda med en poäng heller vilket är en härlig inställning även om vi såklart riskerade en del med det också. Det skulle ge nytt jubel i 94e min! Har nästan glömt upphovet men visst var Jocke Svensk inblandad här också och ordnade ett frislag (?) ute till vänster som lyftes in. Blev till en andraboll och vem håller sig framme om inte fortsatt/alltid hungrige Jonas Edling. Med en patenterad slägga med ryggen halvt mot mål svingade han iväg det som skulle bli segerbollen som sen alltså styrde på Ted Hedell som fick bli lite "gratis matchhjälte". Det bryr sig garanterat Edling noll om för där om någonstans är det LAGET före jaget som gäller!

En oerhört skön seger och ännu mer på det sätt den tillkom. Hoppas dom bygger i Motala så snart som möjligt så vi slipper våndas mer på den här arenan. Det här dukar upp för ett jäkla tungviktsmöte på TISDAG när Villa Lidköping kommer hit och är ni frisk och inte känner symptom så ska ni INTE MISSA DEN! Läs här om förköpsbiljetter och skynda er att köp >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/forkopsbiljetteredsbyn-villa/

Villa vann också idag men verkade inte göra det på en skridsko som man kanske trodde mot Vetlanda utan 5-3 slutade den till slut. Blir intressant som tusan på tisdag! Sandviken börjar vaknam körde över Örebro borta med klara 11-2. Frillesås vann 4-2 mot Rättvik till slut i en match som stod 0-0 i paus. Tung förlust för Rättvik som nog hade behövt en 2a där men hoppas dom orkar kämpa vidare! Viktig seger för Frillesås som ångar på mot åttondelsfinal. Vänersborg lyckades förlora med 4-2 borta mot Tellus, har nu förlorat borta mot både Tellus och Örebro = Otroligt! Hatten av för Tellus dock att dom fortsatt kämpar vidare.

SPELARBETYG:
+++ Jonas Edling
++ Tommi Määttä
+ Joakim Svensk

Har ni INTE gratulerat Kuben 50 år ännu så håller vi gratulationsmöjligheten öppen fram till TISDAG. Vill ni gratulera Kuben så swisha GÄRNA 50 kr till Miljonklubben på 123 283 87 95 (eller bankgiro 434-5500). Jag kör en uppdatering i morgondagens Inför. I fredags var summan på 12500 kr.

MOTALA-EDSBYN 5-6 (2-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Jonas Edling, Mattias Hammarström, Ted Hedell

Publik: 371

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png