Hoppa till sidans innehåll

Seger och säsongsbästa av Byn

08 JAN 2021 22:42
Det finns hopp! Edsbyn fyrade av säsongens bästa timme, den sista, och vände både underläge och vred över matchbilden i egen favör och vann till slut med 6-2 (1-1) borta mot Västerås ikväll.
  • Skapad: 08 JAN 2021 22:42

Helt klart ett styrkebesked av Byn ikväll när man efter en medioker matchupptakt tog tag i matchen efter ca 25 min och därefter spelade säsongens bästa bandy vilket till slut utmynnade i en klar seger mot VSK. Sånt här gör i alla fall undertecknad väldigt glad då jag tycker Byn visar en högstanivå ikväll som vi inte visat upp tidigare. Inte i en hel timme i alla fall!

Matchstarten hade dock mer att önska där Västerås kändes hetare i situationerna än Byn och när Byn hade boll var det bollföraren som hade högst fart medan övriga mest gled med lite avvaktande efter var känslan. Så efter 20 min hade jag inte alls samma känsla som efter matchen och efter att Västerås dessutom tagit ledningen med 1-0 på ett snyggt distansskott av Niklas Gifting i 17e min så var det istället lite torskkänsla.

Men sen hände något där runt matchminut 20-25 som sen bara byggdes på under resten av matchen. Delaktigheten blev redan här mycket bättre och Byn tog sin "in i VSK" på ett helt annat sätt än så långt i matchen då vi mest hade fått köra utsida på ett bra försvarande VSK. Byn hade vad jag minns sitt första avslut på mål efter dryga 21 min men därefter så vaskade vi fram många fler lägen och som blev än farligare när Henrik Kjellsson släppte flera returer ganska rakt ut i straffområdet.

Det dröjde till minut 39 innan kvitteringen kom men då hade Byn jobbat ihop till den. Målet verkar vara registrerat som självmål men det tycker jag Oskar Wikblad ska ha som sköt varpå bollen styrde i mål på ett VSK-ben/skridsko. Snarlikt det mål Casper Ekström Bollnäs gjorde mot Byn när Popa styrde in den och det målet fick Casper. 1-1 stod sig till paus men som sagt Byn avslutade halvleken mycket bra och därför hade man en bra känsla inför andra halvlek.

Där fick dock Västerås lite momentum från start när man ordnade en hörna redan efter 20 sek och innan Byn hann sätta någon prägel på halvleken så fixade VSK även en straff i 48e min. Den räddade Anders Svensson! Inte tack vare att han är en fantastiskt bra målvakt utan mer på respekt från straffskytt Joel Engström som brukar vara bra på straffar säger mitt minne men den här sköt han rakt på Svensson. Viktig sekvens i matchen!

Därefter blev det väldigt mycket Edsbyn men utan att för den skull Västerås inte var bra utan det var en högklassig andra halvlek mellan två bra lag men där Byn ändå var klart bäst! Hans Andersson väldigt delaktig och kom i den här matchen in mer centralt i planen många gånger och kunde därmed sätta medspelarna i spel på ett mycket bättre sätt. Robin Öhrlund och Hasse synkade på ett sätt som jag tror Byn sökt väldigt mycket och bägge dessa gjorde nog sina bästa matcher för säsongen i min mening utan att för den skull mitt minne är det bästa.

Ted Hedell, väl värd att få göra mål fick också göra det när Simon Jansson vann boll ute vid sargen, vek in i planen och på kurs mot straffområdet. Höll bollen lite längre än jag tyckte kändes rätt men det blev ändå helt rätt när han sen satte den på Teds blad som sin tur hårt trängd snyggt satte 1-2 Byn efter 57 min. Byn hade vänt matchen både mål- och spelmässigt. Västerås stack upp emellanåt men inte lika ofta som i första halvlek och Byns försvar inklusive Sverre i målet agerade säkert när dom blev ansatta.

Matchens mål kom sen i 65e min och har ni inte sett matchen så måste ni kolla highlights från den! Byns fyra bästa spelare ikväll var inblandad när Simon på mittplan lämnade till Hasse som drog en grönvit och snabbt passade vidare till Robin som sen efter noga övervägande hitta en lucka att sticka in matchens passning till Oscar Wikblad som inte fick bränna den och gjorde inte det heller. Ett otroligt snyggt bandymål och 1-3 Byn efter 65 min och greppet var kopplat.

Sen har jag skrivit STORT i blocket i 69e min:  "Lillis hyllning till Farmers slash Byns alla supportrar". Jag fick gåshud! Stefan "Lillis" Jonsson menade att "det är ju inte bara Byns bandylag som är fantastiskt, dom har ju sina supportrar Red Farmers också som alltid ställer upp och stöttar och bl.a. samlar in pengar om det behövs. Behövs det t.ex. 100 000 kr till en värvning, ja då samlar dom in det direkt". Nåt i den stilen uttryckte han sig den sympatiske Lillis! Jag känner inte honom men han verkar verkligen vara en sån där genomtrevlig person och om alla var som honom då skulle det nog vara fred på jorden också. Ska ni söka upp det här i efterhand så var det nånstans efter 69 min spelade av matchen.

Det här skulle alltmer visa sig bli Oscar Wikblads stora kväll. En Oscar med självförtroende byter man inte mot många forwards i bandysverige och just det har Oscar för dagen. I 73e min kom nämligen 1-4, nu in från höger efter förarbete Hasse och Simon och skott ur nästan ingen vinkel alls mellan benen på Kjellsson som får ta den på sitt konto.

Västerås vägrade dock ge upp och forcerade in en reducering till 2-4 i 78e min när man så smått börjat fira här hemma. Joel Engström målskytt på bländande passning från Tobias Holmberg. Och visst var Joel Engström så snabb och farlig som jag varnade om i Inför (?). Härlig spelartyp! Så firandet fick vänta.

Det skulle ändå ordna sig och spiken kom i 86e min när Simon hårt uppvaktad ordnade en straff till Byn. Var väl ingen större skräll att det var Oscar Wikblad som var exekutor den här kvällen och han skötte det med bravur och satte bollen lågt och tätt intill stolpen. Då var det klart och två poäng inkasserade. Men det skulle komma ett sista mål också, åter på straff efter att snabbtänkte Ted Hedell hann före Kjellsson på en förlupen 50/50 boll varpå Kjellsson inte kunde undvika att fälla Ted som sånär liggande i luften satte bollen ändå. Det blev istället Oscar som fick dra dit sitt femte (hoppas jag det blir till slut) mål via ny straff, nu stenhårt i nättaket.

Så 6-2 landade det på till slut och jag tycker det var ett styrkebesked av Byn faktiskt! Ingen 100 % insats över 90 min men ändå ett klart bevis för att vi börjar hitta nånting och det "nånting" är ju ändå något som man så länge man inte får se det inte heller vet om det finns i verktygslådan för den här säsongen. Hoppas jag inte är överdrivet glad och på något vis övervärderar Byns insats då jag inte diskuterat matchen med någon utan det här är helt mina egna känslor!

Jag har redan skvättat ut en del beröm i raderna ovan. Är framförallt glad att Hasse Andersson spelade på den höga nivå han gjorde ikväll, det är på något vis nyckeln till Byns offensiva spel. Sen hänger det ju såklart inte bara på Hasse utan det gäller att det är aktivitet runtom honom också för annars spelar det ingen roll hur hög nivå Hasse spelar på. Robin Öhrlund också omnämnd, när han kommer rätt i sina åkningar så blir det hyperfarligt varenda gång! Ikväll gjorde han det fler gånger än i tidigare matcher.

Simon gör väl alltid sitt jobb, det är man väl bortskämd med, så också ikväll. Men är inte lagkamraterna påkopplade så blir Simons utflykter många gånger ganska bortkastade även om det alltid är bra när han bryter mönstret. Ibland blir det lite för ofta för både Byn och Simons bästa men ikväll blev det alldeles lagom mycket.

Sen hade vi ikväll en glödhet Oscar Wikblad i sista tredjedelen och det är minst lika viktigt som det tidigare nämnda. Ska nån göra fem mål så tror jag det är bra att det är Oscar som gör det också. Jag tror inte det berör rutinerade rävarna Edling och Tisen så mycket att dom får gå mållösa från matchen om bara Byn vinner matchen. Också bra att Ted Hedell fick göra mål, sliter mycket i skymundan medan hittills Jesper Öhrlund och Oscar fått mest rubriker.

Det här sover vi bra på tror jag och nu mår man bra hela helgen trots att man kl 19.20 tänkte helt tvärtom att nu blir man väl på dåligt humör hela helgen! Det var ju fyra matcher till ikväll, en sticker ut lite extra där Sirius hade 8-1 i paus mot Motala (ledde 8-0 ett tag)! Dagen efter ett tränarbyte.. Mycket psykologi i sånt. Motala spottade upp sig till 9-6 i andra halvlek vilket räddar dom lite. Vänersborg vann 9-2 hemma mot Hammarby, ett Bajen som är rejält i diket för dagen, dock väldigt skadedrabbade också. Bollnäs-Frillesås 6-4 och Vetlanda-Sandviken 5-5 var övriga två resultat. I morgon lördag kl 14.30 = Seriefinal AIK-Villa Lidköping = Kolla på den!

SPELARBETYG:
+++ Hans Andersson
++ Oscar Wikblad
+ Robin Öhrlund
+ Simon Jansson

Avslutningsvis om jag får prova att spinna vidare lite på "Lillis" ord! Miljonklubben är just nu uppe i drygt 182 000 kr den här säsongen. Jag backade tillbaka lite för att kolla hur vi låg till ungefär samma tid förra året och hittade då att vi hade samlat in 209 000 kr per den 15/1, alltså om en vecka idag. Skiljer alltså inte så mycket (jag hade på känn att det skiljde mer) men det skulle kännas väldigt fränt om vi till nästa fredag kunde spotta upp även årets Miljonklubb till 209 000 kr tycker jag!

Sen VET JAG att i januari är det inte många som strör pengar omkring sig och jag har FULL FÖRSTÅELSE för om läget är så. Men utifall det finns några som har tänkt betala framöver och har den slanten över just för dagen så varför inte slå till nu i så fall (?). Skulle vara coolt om någon nappar.

Följ i så fall den här länken >>> https://edsbynsif.propublik.se/miljonklubben2020start

Det går ju som ni ser där även välja alternativet månadsdragning 85 kr/månad = mindre än 3 kr per dag! Det "märks" säkert mycket mindre för dom flesta så välj gärna det alternativet ni som känner för det.

För er som redan betalat in till säsongens Miljonklubb men som skulle kunna tänka er att betala in en slant till så gör i så fall det via: Swish 123 283 8795 eller bankgiro 434-5500.

Nästa match: Vänersborg hemma på TISDAG 12/1 kl 19.00.

TREVLIG HELG!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil