Hoppa till sidans innehåll

Seger med ett nödrop mot Frillesås

02 FEB 2021 22:27
Frillesås hemma ska Edsbyn nypa alla dagar i veckan tycker man men idag var det nära poängtapp när ett berömvärt kämpande Frillesås verkligen bjöd upp. Till slut 6-4 (2-2) till Edsbyn efter sent avgörande.
  • Skapad: 02 FEB 2021 22:27

En lite smått chockartad match där Edsbyn inte kommer upp den nivå man legat på två sista matcherna, ganska långt därifrån också. Men vi måste även berömma Frillesås som gör en jättebra match både taktiskt och inställningsmässigt och där jag tycker dom slår Edsbyn i bägge dessa kategorier. Ändå vinner Edsbyn, varför? För det finns en vinnarkultur i Edsbyn spekulerade radarparet Robin Mårtensson/Stefan Clahr som kommenterade matchen och det ligger nog en del i det.

Edsbyn saknade Simon Jansson från start och med betoning på saknade. Simon hade varit ut på värmningen men kom inte till spel, anledning nån känning som det idag oftast heter. Simons offensiva körningar saknades mycket denna kväll. Sen klev Jonas Edling av tidigt i första halvlek, också med känning... Så två startspelare borta och det stökade till det för Byn. Daniel Popa och Jesper Öhrlund var tillbaka och började båda som avbytare. Popa spelade mest mittfältsavbytare men även på både v-halv och h-halv. Hade Byn varit på hugg ikväll hade vi fått ett bättre svar på hur Popa fungerat på mitten men nu var inte Byn det och då saknar vi också det svaret.

Frillesås minst lika het som Byn i upptakten och när man gjorde 0-1 efter 17 min var det inte orättvist. Fredrik Brandin gjorde mål för 10e (!) matchen i rad i friläge efter lyra Jesper Norrman. Dock rätt snabb kvittering Byn genom Jocke Svensk på en liten bjudning i 20e min och i 28e min 2-1 Oscar Wikblad på Byns andra hörna. Hur mycket målet var värt tar vi längre ner! Om det var rättvist eller inte med Edsbyledning då är svårt att säga faktiskt.

IMG_8297.jpg

Det kändes i alla fall rättvist att Frillesås innan paus kvitterade till 2-2. Detta efter att Anders Svensson gjort en klassräddning på skott Fredrik Johansson i 38e min samt att Frillesås var nära på sin 6e hörna i 39e min. Kvitteringen kom på straff i 44e min genom Adrian Emretsson och kommentator Mårtensson (mycket bra tycker jag!) kunde inte minnas att han sett en hårdare straff någonsin! Rakt upp i Svensson högra kryss och Sverre hann knappt reagera så analysen kan säkert vara rätt.

En blek halvlek av Byn i lågt tempo och med dålig aktivitet av spelare utan boll. Allt sånt där hänger ju ihop och det handlar ju i grunden om att tagga till inför match och se möjligheter. Två hörnor mot Frillesås sex hörnor var vad Byn skapade och hade inte just några lägen i övrigt heller. Så underkänt!

Fortsatta problem i början av andra när Frillesås fyllt på med ännu mer energi och klev högt på Byn vilket verkligen störde. Trodde Byn skulle komma ut och ha rannsakat sig själv i paus och höja tempot men tror Byn blev lite tagna på sängen av Frillesås. Som också tog ledningen med 2-3 på hörna i 54e av Emretsson, inte orättvist då. Sen lite mer Byn och det var Jesper Öhrlund som var lite vägvisare när han visade lite kampvilja i några situationer som gav Frillesåsutvisning och ett par hörnor varav Oscar Wikblad satte en av dom fram till 3-3 i 62a min. Så långt 40 % av Byns hörnor i mål, två av fem.

Det var också lite mer Byn som styrde under mittkvarten av halvleken och därför inte helt obefogat att Byn tog ledningen efter 70 min. Efter lite röra och ett par returer hamnade bollen hos Alfred Rustas som lämpligt nog passade på att vispa in sitt första Elitseriemål till 4-3 i 70e min. Grattis till det och kul för företagssamme Rustas som visar bra egenskaper. Sover säkert med bollen under kudden i natt.

Timeout Frillesås i samma veva som hade mattats lite och fattas egentligen bara annat också som dom slet och åkte! Men med lite påfyllning så var dom igång igen även om Edsbyn också snäppade upp tempot en del efter timeouten. Ett gastkramande slut där man så mycket önskade 5-3 Byn och lite andrum men istället kom då 4-4 på en hörnretur av Robin Mohlén i 85e min. Hjärtat i halsgropen samt lite småförbannad vart man.

Men det skulle reda upp sig ganska snart då Martin Frid assisterad av Hasse forcerade in 5-4 bara halvminuten efter kvitteringen. Matchens viktigaste mål! Frillesås skapade en till hörna som inte resulterade innan Oscar Wikblad, också assisterad av Hasse, formligen flög ifrån allt och alla och satte 6-4 med matchens vassaste prestation. Så till slut seger i en match som kändes som en liten skräckresa över 90 min och som man under hela resan hade på känn inte skulle sluta lyckligt. Till slut gjorde den det ändå och javisst, det kanske har med vinnarkultur att göra för bandymässigt var Frillesås lika bra denna kväll.

Kan inte annat än tycka synd om Frillesås som får åka hem tom på poäng. Gör en heroisk kämpainsats och visar otroligt mycket hjärta så hatten av för det! Tydligen har inte Frillesås förlorat någon match med mer än två mål i dom åtta senaste inför den här, nu nio då. Sånt brukade undertecknad kunna snappa upp i Inför förut men man har tydligen tacklat av där.

Edsbyn får väl knappt godkänt för sin insats. Till slut var man nöjd bara Byn vann och det är väl också det viktigaste. Att prestera på hög nivå i alla matcher går inte när det är så tätt mellan matcherna men trodde att vi hoppat upp en nivå eller två efter dom två sista matcherna men nu blev det minst ett steg tillbaka spelmässigt ändå. Delvis eller ganska mycket beroende på att Simon inte var med samt att Jonas fick kliva av såklart. Är väl också en hel del av tryggheten i gruppen dom två figurerna.

Vi plockar i alla fall dom två poäng vi skulle göra och passerar Sandviken i tabellen och har fortsatt allt i egna händer gällande topp-2 då vi har dubbelmöte med AIK kvar. Ett AIK som ikväll vann med 6-2 borta mot Sandviken vilket i alla fall resultatmässigt imponerar. Såg första halvlek parallellt med Byns match och där var ändå SAIK klart bäst första 30-35 min innan AIK gjorde ett tremålsryck till ledning 2-4 i paus. Sen var jag tvungen jobba in Byn i andra halvlek så valde att knäppa av den matchen. Starkt av AIK oavsett! Villa hade fullt sjå med Bajen hemma men vann till slut med 6-5. Intressant att allt inte går på räls för Villa också även om man slingrade sig ur det ikväll. På fredag möts Villa och AIK!

HÖRNPENGEN! Sånt här händer väl bara i Edsbyn (?)! Till slut blev vi 109 personer som TILLSAMMANS skänker 5150 kr/hörnmålet som Byn gör i dom ÅTTA sista Elitseriematcherna. Mitt mål var att få ihop 2000 kr/hörnmålet och det blir mer än det dubbla till slut! Otroligt inspirerande att testa olika slags insamlingar i denna rödblå supporteromgivning. Väldigt kul också att se att väldigt många "supportrar uti landet" är med (plus t.o.m. i Tokyo tydligen!). Har också fått meddelande av några av dom att dom tycker det är väldigt kul att kunna vara med och bidra och känna gemenskap genom såna här projekt. GLAD som tusan blir jag! :)

Byn gjorde fyra hörnmål mot Vetlanda som då nu när vi kan summera var värda 20 600 kr. Byn och Oscar Wikblad gör två nya hörnmål ikväll som är värda 10 300 kr. Så nästan 31 000 kr är "värdet" efter två av dessa åtta matcher. Otroligt! Pengarna går oavkortat till Miljonklubben och betalning sker efter sista Elitserieomgången. Jag ska sammanställa alla namn i morgonkväll igen så kan vi lägga ut en namnlista igen på alla som är med. TACK ALLA!

Nästa match: Edsbyn-Motala fredag kl 19.00. Därefter Edsbyn-AIK söndag kl 17.00.

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Joakim Svensk
+ Jesper Öhrlund

EDSBYN-FRILLESÅS 6-4 (2-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Joakim Svensk, Alfred Rustas, Martin Frid

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png