Hoppa till sidans innehåll
Foto: CHRISTER ASENTORP

Seger i historisk premiär

13 NOV 2021 19:35
Edsbyns IF Bandys damlag besegerade Kalix i dagens historiska premiär i Allsvenskan Norra. Segersiffrorna skrevs till 5-4 efter en gastkramande avslutning.
  • Skapad: 13 NOV 2021 19:35

Hemmapremiär i Edsbyns hemmaborg var det tydligt att det fanns ett trampande damlag som väntade på att få göra entré till premiärmatchen mot Kalix. I arenan fanns också runt 100 åskådare som var spänd att se damerna.

Matchen inleddes minst sagt spännande. Tre mål för Edsbyn likväl som fyra utvisningar. Det tog bara få minuter inledningsvis för Edsbyns nr 68, Maja Embretzen att dra på sig två utvisningar. Tycka vad man vill om den första, kamp om bollen eller fasthållning är svårt att säga enligt mig. Kampen om bollen var dock ett faktum, båda lagen var lika hungriga och sugen på mycket boll. Edsbyns nr 11 Melinda Altberg satte två bollar i mål och mellan Altbergs mål dansade nr 13 Julia Lennartsson med bollen över planen och satte den snyggt i nätet. Kalix var fram ett par gånger mot Edsbyns målbur, men Edsbyns målvakt Malin Lund hade efter en fantastisk insats stoppat varje boll fram till 40 och 45 minuten när Kalix nr 8, Natalie Strömberg och senare nr 65, Tanja Illarionova lyckades sätta den i buren.

Efter en nervig och kanske även lite rörig andra halvlek vinner Edsbyn efter mål av Edsbyns nr 7, Ella Svartswe samt nr 68, Maja Embretzen på straff. Kalix gav på rejält i andra halvlek när deras nr 65, Tanja Illarionova reducerar till 5-3. Kort därefter styr också nr 74, Signe Viktström en boll i buren och stressar Edsbyn med 5-4. Edsbyn hade delvis svårt att hänga med men gav dock inte upp, Edsbyn gav allt för att försvara sin ledning. Premiärmatchen blev utan tvekan en pulshöjare och det ska bli riktigt spännande att se hur denna säsong kommer att ta form för Edsbyns damer. Det finns ett grymt stort driv och engagemang från Edsbyns damer att skapa gynnande situationer. Jag tror att damerna kommer bli riktigt farlig på planen under hösten när dom har fått spelat in sig!

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Skribent: Viktoria Forsblom
E-post: Adressen Gömd

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png