Hoppa till sidans innehåll

Säker Edsbyseger till slut

05 FEB 2021 22:24
Det gnistrar inte spelmässigt men Edsbyn plockar in tvåpoängare i match efter match vilket tyder på en styrka i laget. Ikväll fick till slut Motala vända hem utan poäng efter 5-3 (3-2) till Byn och efter nytt hattrick av Oscar Wikblad.
  • Skapad: 05 FEB 2021 22:24

Det rullar på men ändå inte på nåt vis! Byn vinner matcherna och i slutänden är det absolut det viktigaste. Spelmässigt finns mer att önska men då man vet att Byn ofta "spelar efter motståndet" så finns det säkert utrymme för en vassare prestation mot AIK på söndag vilket också lär behövas. På pluskontot definitivt är att Oscar Wikblad är het som tusan i målskyttet och ikväll kom ett nytt hattrick från Oscars klubba som dessutom kostade på sig att bränna en straff.

Simon Jansson var tillbaka ikväll men däremot saknades fortsatt Jonas Edling samt att även Joakim Svensk stod över. Säkerhetsvilar till söndag är känslan på främst Svensk då det enligt uppgift handlade om ljumskar. Förhoppningsvis säkerhetsvila även på Edling, vill tro det! Det positiva sånt för med sig är att ungdomar får chansen samt får mer speltid. Alfred Rustas spelade sin tredje match ikväll om jag räknat rätt och fick göra sitt andra mål när han assisterad av Ted Hedell gjorde 3-1 i 38e min. Kul att se Rustas som verkar vara orädd samt ha bra spelförståelse är min känsla och bägge dom egenskaperna brukar vara värdefulla.

IMG_8803.jpg

Mycket speltid också på Rasmus Skarps som jag faktiskt tycker har ett jäkla oflyt att han inte hamnar oftare i målprotokollet. Hade en sylvass hörna i muren i 21a min och ett par halvlägen till också och nåt liknande även senast. Målen kommer men är man i den åldern så växer man så oerhört av att få sätta dit nån ibland så finns det nån rättvisa för Skarps så kommer utdelningen inom kort vilket gärna får vara på söndag!

Det här var väl en ganska vanlig "serielunksmatch" som Byn ändå hade hyfsad kontroll på även om man aldrig kan känna sig säker när ledningen är bara ett mål. Efter första halvlek ledde Byn med ett men gjorde egentligen halvlekens samtliga mål då bägge Motalas mål styrdes in av Edsbyspelare! Men registrerat Motalaspelare på bägge vilket ändå är rätt för var ju lägen som Motala skapade. Det var Motala som tog ledningen efter kvarten men Oscar Wikblad gjorde kanske sitt snyggaste mål för säsongen när han i 18e min kvitterade från distans i värsta Ted Hedell-stil om ni minns Teds mål borta mot Villa! Från 27m ur högerläge rakt upp i bortre krysset hos Jussi Aaltonen. Bra Ted att du lärt Oscar skjuta också! :)

IMG_8527.jpg

Wikblad gjorde även en stark prestation till 2-1 där han fick bollen av Hasse i fart och dribblade av några innan bollen satt lågt i bortre i 23e min. Därefter gjorde Rustas gjorde sitt mål fram till 3-1 som jag nämnde tidigare på en omställning med Hedell i huvudrollen och Rustas på rätt ställe i straffområdet. Sen nytt "självmål" fram till 3-2 och sen avslutade en billig straff till Byn halvleken så kändes nästan rätt där att Aaltonen tog den från Wikblad. Att notera från första halvlek också att Byn lyfte mer än tidigare och med bra resultat och lyften var värda 1-2 mål till för Byn i första halvlek men sista touchen från forwards satt inte riktigt. Lovar dock gott att lyften kommer och visst är det väl ganska som vanligt med Byn att framåt februari så lägger vi till det långa spelet också. Så är min känsla i alla fall.

3-2 i paus var siffror aningen i underkant kan jag tycka. Däremot när vi sen gått ifrån till 5-2 efter 64 min så är det istället lite i överkant sett till hur andra halvlek sett ut så långt så sånt där jämnar väl ut sig. Motala vassast första kvarten av andra med några bra lägen och 3-0 i hörnor då bl.a. Istället så gjorde Byn mål på sin första hörna i andra halvlek i 61a min när Oscar Wikblad avslutade i mål efter en väldigt annorlunda hörnvariant. 5150 kr var den varianten värd!

Wikblad klart inblandad även i 5-2 i 64e när han mycket snyggt frispelade Jesper Öhrlund som iskallt rundade Aaltonen och rullade in bollen i öppet mål. Värdefullt mål för Öhrlund är känslan och han är värd varenda mål tycker jag då han dessutom alltid blir så glad och jublar rejält både över sina och sina lagkamraters mål. Sista 25 min inte så mycket att skriva om, kändes som det mest handlade om återhämtning inför vad som komma skall. Motala reducerade alldeles i slutet till 5-3 och det målet gjorde dom helt själva (Elias Gillgren).

Det var knappt godkänt mot Frillesås tyckte jag men ger Byn i alla fall godkänt ikväll då. Men kvällens nivå räcker ju inte på söndag mot AIK men det är en annan historia. Motala var väl "sådär" tyckte jag, första matchen på ca 2v efter coronauppehåll gjorde säkert sitt till. Frillesås kändes mer energifyllda och mer "på" än Motala så ska bli intressant att se hur deras inbördes möte på söndag slutar när dom möts på Sjöaremossen.

Vi ser fram emot söndag, mycket!! Kl 17.00 avslag Edsbyn-AIK och som det utvecklade sig ikväll då Villa vann 5-3 mot AIK så är det här säsongens viktigaste match hittills för Byn, handlar helt klart om en topp-2 placering. AIK tog ledningen med 0-3 borta mot Villa ikväll men hemmalaget vände och vann med 5-3 och det helt rättvist. AIK spelar inte alls lika offensivt med Esa Määttä vid rodret utan försöker faktiskt nu spelas "som alla andra lag" och ha alla spelare på rätt sida boll i defensiven. Dom skulle väl vad jag förstår testa lite olika taktikupplägg i matcherna nu och sen bestämma sig för något inför slutspelet. Lite sent påtänkt kan tyckas men upp till varje lag att göra som man vill.

Tung kväll för övriga hälsingelag Bollnäs och Broberg som åkte på nästan identiska vändningar bägge två. Bollnäs ledde med 3-5 borta mot Västerås med kvarten kvar men VSK vände och vann. Magnus Joneby fullbordade vändningen med dom två sista målen, snacka om högoddsare! Nästan ännu värre för Broberg som ledde med 4-1 i paus hemma mot Hammarby och hade sen 5-3 ända till Hammarby gjorde 5-4 i 83e min och inte nog med det så gjorde Hammarby två mål till i 88e och 90e fram till superviktig seger 6-5! Det var Hammarbys sista chans att hoppa på åttondelståget och det var verkligen när tåget börjat rulla som man klev på det också! Avslutningen blir hyperintressant där mitt i tabellen.

Både Sandviken och Vänersborg vann programenligt mot Frillesås och Tellus men till slut bara uddamålssegrar för bägge två, 4-3 och 5-4! Kul att det är så jämnt i matcherna, ikväll vann alltså inget lag med mer än två mål.

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Tommi Määttä
+ Alfred Rustas

HÖRNPENGEN: Ett mål på sju hörnor ikväll och 5150 nya kronor att räkna in till tidigare 30 900 kr = 36 050 kr är Hörnpengen värd just nu!

NÄSTA: Edsbyn-AIK söndag kl 17.00! Den missar ni inte och då hoppas jag att vi får ihop 500st Stödbiljetter för det är minimum vad en sån match är värd! Mer om det i morgonkväll.

EDSBYN-MOTALA 5-3 (3-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Alfred Rustas, Jesper Öhrlund

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png