Hoppa till sidans innehåll

Säker Edsbyseger i tam match

26 JAN 2022 22:31
Edsbyn gjorde ingen större match ikväll men höll ändå Hammarby på behörigt avstånd matchen igenom och vann till slut med säkra 6-3 (5-2). Byn ganska långt från toppformen = säkert helt enligt planen!
  • Skapad: 26 JAN 2022 22:31

En lite sådär bandymatch fick vi bevittna ikväll där första halvlek får godkänt betyg men där andra halvlek hade väldigt mycket mer att önska. När vi summerar så är nog Byn mest nöjd med dom två poängen och nånstans tror jag även Hammarby är nöjda med sin defensiva insats och på så vis får med sig något från den här matchen. I Byn saknades Martin Frid, i övrigt ordinarie och ikväll Henke Karlström i kassen. I Bajen var David Pizzoni tillbaka och det var även Robert Rimgård (avbytare) så där var jag helt ute och cyklade igår i Inför där jag antydde att säsongen var över för Rimgård. Istället så saknades viktiga duon Robin Sundin och Ivan Lebedev i Bajen och utan dessa pjäser matchar inte Bajen oss för dagen. Inte ens ikväll fast Byn inte övertygade.

Edsbyn fick två rätt tidiga hörnmål att gå på när Mattias Hammarström stänkte in en hörnretur i 6e min till 1-0 på Byns tredje hörna. Sen spädde Jimi Heinonen på med 2-0 i 10e min på Byns fjärde hörna och allt kändes ungefär som alla hade förväntat sig. Hammarby var ganska tama offensivt i upptakten men leverade i alla fall ett snyggt reduceringsmål i 19e min när David Brodén och David Jansson dukade upp öppet mål åt Kasper Milerud till 2-1.

Taktpinnen och kontrollen i matchen hade ändå Byn som blixtrade till emellanåt och ett sånt tillfälle var när Per Hellmyrs både startade och avslutade anfallet som gav 3-1 i 24e min. Oscar Wikblad användes som väggspelare på offensiv planhalva och Myran åkte sig till friläge och satte snyggt upp bollen i nättaket bakom Filip Mörkdal. Snyggt mål! Ett slarvigt Bajen bjöd sen Byn och Oscar Wikblad på 4-1 i 28e min om än Oscars prestation efter att han snott bollen på mittplan var vass. Timeout Hammarby strax därefter och kanske lite effekt ändå om man kopplar ihop det med att Bajen sen släppte in bara två mål sista timmen.

Oscar Wikblad med en hög lägstanivå ordnade själv en straff som han sen borrade in i krysset till 5-1 i 41a min innan Bajen åter fixade en snygg reducering med samma trio inblandad som vid deras första mål, nu med David Brodén som målskytt. 5-2 i paus speglade skillnaden mellan lagen ganska bra då Edsbyn kändes numret för stora "när man själv ville" och det var nog också lite det som gjorde att Byn inte fixade att tagga till inför andra.

För andra halvlek skulle bli en väldigt blek historia. Edsbyn bjöd på en hörna i 50e min som Robert Rimgård föste upp i nättaket till 5-3. Nerv i matchen? Nej! Stundtals riktigt dålig bandy från bägge håll och efter 65 min hade Kuben o co fått nog och drog sitt timeoutkort. Sämre kunde det inte bli men så mycket bättre blev det väl inte heller kanske men ändå lite åt rätt håll i alla fall. Dock inget att skriva i blocket om förrän i 83e min när Oscar fixade matchens andra straff och som han satte lika säkert som den första och slutsiffrorna 6-3 var instämplade.

Den här insatsen skulle såklart inte räcka mot Villa Lidköping som kommer hit på tisdag om en knapp vecka. Men det är säkert just det som är grejen också tror jag, att träningsupplägget under senaste veckan har varit mer med fokus den matchen än den här. Nu var det både lite tunga kroppar och knoppar ikväll och då går det inte heller leverera bandy på toppnivå men det går leverera en insats som ändå räcker för att slå säsongens upplaga av Hammarby. Seger det absolut viktigaste ikväll och det uppdraget fixades.

Hammarby spelade också lite som att "viktigare matcher kommer" var min känsla. Man trodde nog inte riktigt på chans ikväll utan även där var nog mer fokus på VSK hemma på fredag och kanske framförallt Bollnäs hemma på söndag. Viktiga matcher och då är nog i alla fall Robin Sundin med igen också och det höjer Bajens slagkraft ganska rejält.

För Edsbyns del väntar Motala borta i nästa match. Den matchen är flyttad från fredag till SÖNDAG kl 15.00 så får vi hoppas att Motala har frisknat på tills dess. Motala är ju lite av vår skräckmotståndare och matchen är viktig som tusan så där måste vi leverera en bättre insats än ikväll för att vinna.

Det blev favoritsegrar i kvällens övriga matcher också där Västerås, AIK, Villa och Sirius alla vann med klara siffror. Rubrikerna för kvällen kommer från Rättvik där Mikael Pettersson i Rättvik efter en kollision blev liggande lång tid på isen i väntan på ambulans. Rejäl hjärnskakning verkar vara den första prognosen och det känns tråkigt på flera sätt. Framförallt för Micke själv såklart men även för Rättvik som inte behöver fler skador nu då Viktor Hjelm också blir borta ett tag med hjärnskakning samt att Oscar Svensson också var borta p.g.a. skada ikväll. Jag vill ha Rättvik kvar då jag blivit imponerad av dom på slutet men det krävs väl något bragdartat för att fixa det nu.

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Jesper Granqvist
+ Marius Åström

PÅMINNER om att det fortfarande går bra att gratulera Magnus "Kuben" Olsson som fyllde 50 år igår! Tänk om vi kunde få 500 personer att Swisha 50 kr till Miljonklubben på 123 283 87 95 (eller bankgiro 434-5500), då har vi ju på ett "enkelt sätt" åter samlat ihop 25 000 kr till vår framtidsfond! DET är väl Kubens karriär i Edsbyns IF hittills också värd (?). Egentligen är väl det rejält i underkant också! Så vill du uppvakta Kuben så swisha 50 kr till 123 283 87 95! Tack på förhand och jag ska fixa fram en siffra till lördagens Inför hur "mycket Kuben är värd" fram till dess.

EDSBYN-HAMMARBY 6-3 (5-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Mattias Hammarström, Jimi Heinonen, Per Hellmyrs

Publik: 455

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png