Hoppa till sidans innehåll

SAIK nästa lag att bli nollat av Byn

14 JAN 2020 22:37
En ramstark defensiv och en urstark offensiv gjorde att seriefinalen mot Sandviken till slut landade på en solklar seger med 8-0 (3-0) för Edsbyn som visar makalöst bra form för dagen.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2020 22:37

Edsbyn spelar så klockrent bra för dagen så jag blir nästan orolig! Tankar som poppar upp i huvudet är ju om Byn toppat formen för tidigt för det går väl som kollektiv inte spela så mycket bättre och kontrollerat än vad Byn gör ikväll (?). Byn vinner alltså till slut med 8-0 mot Sandviken och gör det med en otrolig kontroll på grejorna och på travspråk egentligen bara måttar Byn in segern.

Sandviken inte dåliga men till slut i andra halvlek ändå rätt uppgivna och det kan man väl ha viss förståelse för också i det läget. I första halvlek var Sandviken ändå bra med i matchen och hade man varit ett lag med ett hörnskytte av rang har det här varit match en bra bit in i andra halvlek. Sandviken hade sju hörnor i första halvlek och för att kunna hota Byn det minsta i en sån här match så lär man sätta en eller två av dom. En av hörnorna gick i ribban vid ställningen 2-0 Byn. 2-1 där och det kanske hade blivit... nej det hade det inte.

Tuomas Määttä ordnade 1-0 till Byn redan i 3e min när Hasse Andersson snodde boll av Daniel Berlin av alla en bit in på SAIK:s planhalva vilket iscensatte omställningen som gav 1-0 när Tuomas blåste igenom till höger och sprätte upp bollen i bortre hörnet. Hans Andersson är väl värd en eller några rader en sån här dag. Hasse gjorde ikväll sin 500e match för Edsbyn och frågan är väl om han varit så mycket bättre (?). Jo det kanske han har varit men undrar om han någonsin haft så mycket respekt med sig som han har för dagen då man ser vilket huvudbry det blir för motståndarna när han har boll. Ska han lyfta, slå en boll i djupet, åka igenom på egen hand, vika ur och lämna till nästa spelare med fart är några saker man som motståndare ska försöka läsa och det förstår man inte kan vara lätt.

Tuomas Määttä svarade "Hasse Andersson" när han i matchprogrammet fick frågan vilken som är den bästa spelare han spelat med. "Han är så bra att passa och hitta rätt spelare" var Tuomas svar. Å ja, det fick vi se när Tuomas gjorde 2-0 efter kvarten när Hasse väntade in Tuomas som fick bollen när han hade högsta farten uppe och vad gjorde Tuomas, jo han blåste igenom i ett huj, så snabbt så han missade sista dragningen fri med Joel Othén vilket lite ställde Joel och bollen smet in mellan benen tror jag. Just då hade Byn lite släppt över kommandot i matchen till Sandviken men efter 2-0 vägde skutan mer över till Byn igen.

Sista kvarten bra av Byn och 3-0 kom på Byns 3e hörna och det på ett slagskott av Simon Jansson efter 38 min. Att Sandviken skulle göra minst tre och Byn inget mer mål i matchen kändes inte sannolikt där och då så lite kändes det som att lill-spiken kom redan där vilket det ju också skulle bli.

Finns väl inte så mycket att invända alls på första halvlek om man ska bedöma Byns insats över hela banan. Byn ser verkligen svårforcerade ut för dagen och man imponeras egentligen minst lika mycket av defensiven som Byns stora delaktighet och tryck i offensiven.

Nära reducering i upptakten av andra när Sandvikens ess Erik Säfström/Daniel Berlin vaskade fram SAIK:s bästa läge förutom ribbträffen på hörna. Avslutet tätt, tätt utanför av Berlin. Därefter 4-0 till Byn tre minuter efter, i 51a min, när först Othén gjorde en makalös räddning på skott av Simon Jansson men returen ut till Jonas Edling som skickade den i nät. Otacksamt för Othén och matchen definitivt punkterad.

Därefter hade Byn full kontroll och Sandviken fick stundtals knappt låna bollen och fick man det så snodde Byn tillbaka den lika snabbt. Imponerande att se. Det rann alltså på till 8-0 till slut och där 5-0 målet var snyggast när Hasse lyfte ett frislag över muren till en åkande Jocke Svensk som tog ner och drog dit den på tennis. Popa 6-0, Edling 7-0 på straff och Tuomas som både inledde och avslutade målskyttet när han vispade dit en hörnretur fram till 8-0. Därmed också Anders Svenssons andra raka nolla då vi ju även nollade Broberg senast och sånär även Motala i matchen före det! Fantastiskt bra gjort.

Nästan svårt att skriva om såna här matcher faktiskt! Man är laddad för en toppfajt och får sen se Byn mala ner Sandviken sakta men säkert och vinna med 8-0... Då ska man ju såklart bara njuta och må bra och det gör man ju också såklart men samtidigt blir det lite som jag skrev i inledningen att man börjar fundera i lite andra banor också. Men det är väl fel att tänka så just ikväll. Sen har man ju också med sig Martin Karlssons ord, Villas lagkapten, som efter Villas match mot Vbg i lördags uttryckte att "hittar vi bara formen så finns det inget lag som tar oss". Det uttalandet tycker ju jag satt som ett smäck när det gäller framtida utmaningar den här säsongen.

Vi tackar Edsbyn för en formidabel match, ännu en gång! Farmers gör också ett bra dagsverke om än det såklart blir än mer taggat om matchen lever längre än den gjorde ikväll.

Nästa: Frillesås hemma på lördag kl 15.00.

EDSBYN-SANDVIKEN 8-0 (3-0)
Edsbyns mål: Tuomas Määttä 3, Jonas Edling 2, Simon Jansson, Joakim Svensk, Daniel Burwall Jonsson

Publik: 1642

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil