Hoppa till sidans innehåll

Robin Öhrlund klar för svenska mästarna

09 APR 2020 10:59
Edsbyns IF Bandy är mycket glada att kunna presentera att landslagsspelaren Robin Öhrlund är klar för klubben och har signerat ett treårskontrakt.
  • Skapad: 09 APR 2020 10:59

Den offensive mittfältaren Robin Öhrlund 23 år, lämnar IFK Vänersborg efter fyra säsonger och ansluter till svenska mästarna Edsbyn. Robin med Örebro SK som moderklubb är ett av svensk bandys största framtidsnamn. Han har redan figurerat i landslaget, senast i fyrnationsturneringen i Åby i december. Hans höga fart och bländande teknik har vi redan fått njuta av i Elitserien och säsongen 2018/19 fick han sitt stora genombrott då han svarade för hela 30 poäng och blev utsedd till årets komet i svensk bandy. Den senaste säsongen svarade han för 20 poäng på 22 matcher fördelat på 7 mål och 13 assist i ett Vänersborg som hade det tufft och undvek kval i den sista omgången.

Nu tar Robin nästa steg i sin karriär och utveckling när han drar på sig Edsbyns röda tröja och han kommenterar själv flytten så här:

– Det finns väldigt mycket bandykunnande i föreningen och viljan att utveckla unga spelare verkar vara stor, därför tror jag att det är rätt plats för mig att vara på just nu.  Jag ser fram emot att få möjligheten att spela de stora matcherna samt tävla om titlar på allvar.

Är det någon spelare i laget du känner sedan tidigare?
– Jag och Oskar Wikblad har spelat tillsammans i landslaget från P15 och uppåt, så honom känner jag väl. Sedan har jag träffat Simon Jansson ett par gånger vid landslagssamlingar och har hållit kontakten med honom under det senaste året.

Är det något du vill hälsa dina nya supportar?
– Det ska bli härligt att spela inför alla supportrar med Red Farmers i spetsen, jag är riktigt taggad redan nu!

Edsbyns sportchef Stefan Karlsson är väldigt nöjd över att Robin ansluter till klubben:
– Robin är en oerhört spännande spelare. Han är en av svensk bandys största talanger och han har varit den lysande stjärnan i ett Vänersborg som hade det lite tufft i vintras. Han är en fartspelare med teknik i den högre skolan. Han gör även många poäng och vi tror att han kommer att utvecklas mycket i vår miljö. Det ska bli väldigt spännande att se honom på vårt mittfält kommande säsong. När Tuomas lämnade oss har Robin varit den spelare vi velat fylla luckan med och vi är oerhört glada att nu kunna presentera Robin för alla rödblå supportar.

Kontraktet är skrivet på 3 år (2+1).

Vi tackar Robin för denna påskrift och hälsar honom varmt välkommen till Edsbyns IF Bandy!

Skribent: Thomas Mårtens
Epost: Adressen Gömd


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil