Hoppa till sidans innehåll

Rättvis Edsbyseger i målsnål match

25 NOV 2021 23:27
Ny tung och viktig Edsbyseger ikväll när Byn vann borta mot Sandviken med 2-1 (0-0). Spelmässigt var siffrorna i underkant men Byn fick inte dit bollen förrän knappa halvtimmen kvar men det skulle räcka.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2021 23:27

Såna här segrar väger tungt i en sluttabell. Visst, Byn var favoriter på förhand nu när inte Daniel Berlin var med men det är inte detsamma som att man bara åker till Sandviken och hämtar två poäng. Men det gjorde Byn och det med marginal också sett över 90 min även om det inte visar sig i målprotokollet där det till slut t.o.m. har kunna ramlat i en kvitteringsboll då SAIK hade en farlig hörna med knappa minuten kvar.

I Edsbyn saknades en sjuk Mattias Hammarström. Marius Åström ersatte i alla fall i laguppställningen men vad jag såg spelade inte Marius. Har vi tappat det där lite att rulla runt på hela avbytarbänken den här säsongen (?), det som vi tidigare sett som en styrka i längden. Känslan är att vi går hårdare på vissa spelare den här säsongen, rätt eller fel? Sånt som visar sig.

Den här matchen hade Byn kunnat stänga redan första kvarten nästan! Att det fortsatt stod 0-0 då speglade i alla fall inte matchbilden då Byn hade väldigt många bra lägen men som brändes. Oscar Wikblad och Jimi Heinonen största "syndarna" om man ser det så men jag väljer oftast såna gånger att tänka att skapar man lägen så sitter dom till slut. I Jimi Heinonens fall stämde det denna kväll medan Oscar fick lämna mållös men ska man välja så tror jag Jimi "mår bäst" av att näta av dom två just nu.

Det blev alltså inga mål i första halvlek och då nästan svårt att skriva om den också. Spelmässigt dock en 70/30 halvlek i Byns favör som ledde klart på poäng när lagen gick till pausvila. Dock börjar ju tankarna snurra när inte målen kommer, kanske inte hos Byn själva men hos undertecknad. Lätt såna gånger att det ramlar in nåt bakåt istället och så rinner matchen iväg åt andra hållet. Nu slapp vi det ikväll.

Första halvlek var en bra halvlek där Byn spelade beslutsamt och med bra fart, framförallt första halvan av densamma. Halvleken tappade väl lite fart mot slutet ändå och lite där fortsatte det i andra halvlek som blev hafsigare spelmässigt och det på en allt sämre is också väl (?). Edsbyns defensiv dock stabil egentligen matchen igenom och den delen i sitt spel har Byn börjat sätta rätt bra nu för den känns ändå i grunden stabil nu. Henrik Karlström åter bra i målet även om han hade mycket mindre att göra än Joel Othén i SAIK:s kasse. Men kungen var ju ändå (ännu en gång) Joakim Svensk tycker jag, plocka bort honom ur Byns lag och? Är vi ens ett topp-4 lag då?

Jämna matcher avgörs ofta runt minut 70 sägs det och det stämde bra den här gången för det var då Byn satte in det som skulle bli slutstöten i den här matchen. 0-1 kom i 67e min och det vi nu kan börja kalla firma Myran/Edling ordnade det när Myran med en grandios djupledsboll friställde Jonas Edling och där var det inga krusiduller i mötet med Joel Othén utan Edling skickade in den högt bakom Joel. En Joel som var den individuellt största anledningen till att Byn inte ledde med lite marginal redan i paus, klart bäst i SAIK ikväll.

Det var en period här där det studsade lite Byns väg för strax efter ledningsmålet så hade SAIK en dubbelchans men som Henke räddade bägge två! Istället 0-2 Byn på den 8e hörnan i 73e min och det från höger och äntligen fick Jimi Heinonen sätta dit den. Välförtjänt framförallt i den här matchen där Jimi hade flera bra lägen och jag tror Jimi behöver en självförtroendeboost och då kan sånt här räcka långt. Jag beställer två nya mål på lördag Jimi, gärna distinkta straffområdesmål om jag får önska det också! Ledning 0-2 här var helt rättvis för Byn även om utdelningen kom mer retroaktivt var känslan.

Sen kändes Byn ha det hela under ganska bra kontroll men när SAIK började spela lite mer desperat så blev istället Byn passiva och det höll på att ställa till det på slutet. Det hade känts onödigt med poängtapp till slut men SAIK kom inte närmare än en reducering på hörna genom Dennis Henriksen i 87e min. Därefter några halvlägen för SAIK men som rann ut men ändå inget riktigt övertygande avslut på matchen av Byn så där finns mer att slipa på.

En klart godkänd insats av Byn och ännu lite mer än så också kan jag tycka. Typ 5-2 har väl speglat den här matchen bättre än 2-1 tycker jag och att vinna med 5-2 borta mot SAIK (fast det blev 2-1!) är ju starkt! Defensiven som sagt bra och även offensiven så länge vi hade bra fart på skridskor och boll. I andra åkte Byn mindre skridskor och då blev också spelet "smått" och i det spelet är inte Byn bättre än SAIK utan då blev det också jämnare spelmässigt.

Sandviken då? Nja, jag vet inte ja... Saknar Daniel Berlin väldigt mycket var känslan och anade väl nästan det också. Tyckte även i Svenska Cupen att SAIK lutade sig väldigt mycket (FÖR mycket för sitt eget bästa) mot Berlin och det tycker jag inte kännetecknar SAIK från ifjol som då spelade på "fler spelare". Det kommer säkert nu också under resans gång men tycker ändå SAIK har en bra bit kvar till förra säsongens SAIK. Det är min känsla, dom som alltid ser SAIK vet såklart det bättre.

En oerhört skön seger och ett perfekt avstamp inför lördagens sista derby på Sävstaås mot Bollnäs. Den matchen får ni inte missa! Det verkar bli perfekt bandyväder dessutom så BYBOR, se till att pallra er iväg dit nu så ser vi TILLSAMMANS till att vinna det sista derbyt på Sävstaås. Att ge laget STÖD i en sån match väger hur ni än vrider och vänder på det tyngre än att bänka sig hemma i soffan för att se matchen via webben eller för att ni inte unnar Bollnäs pengarna som en del också kan uttala sig vet jag! Sånt är bara fjant i min värld.

Övriga matcher ikväll: Frillesås vände sent mot Vetlanda och vann 3-2 och tog därmed två mycket viktiga poäng. Vetlanda känns alltmer som ett undrehalvanlag även om dom hävdar annat själva. Motala tråcklade sig ur matchen mot Bajen med två poäng via 4-3, viktiga poäng även det. Villa vann 9-0 mot Rättvik, programenligt. Slutligen så vann AIK med klara 6-1 borta mot Sirius och AIK gör sitt hela tiden ändå och smyger med på nåt sätt UTAN att skapa rubriker. Dessutom tackade tydligen rubrikskaparen själv, Jonas Galotta, för sig idag då han lämnar sitt uppdrag som sportchef av hälsoskäl. Sånt ska man alltid respektera oavsett vad dom heter så vill inte kommentera det mer än så även om tankarna såklart svävar iväg!

Då så! Vi hittade en väg att vinna ikväll igen, sånt är läckert. Hittar vi en väg att vinna även på Sävstaås? Det skulle vara ännu läckrare! Vägen till Sävstaås hittar vi i alla fall.

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Henrik Karlström
+ Oscar Wikblad

SANDVIKEN-EDSBYN 1-2 (0-0)
Edsbyns mål: Jonas Edling, Jimi Heinonen

Publik: 928

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link 

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png