Hoppa till sidans innehåll

Premiärseger med nästan 1400 på plats!

29 OKT 2021 22:53
1395 personer var vi som på plats såg Edsbyn vinna seriepremiären mot Frillesås med 6-4 (4-0). En godkänd halvlek och en lite mer halvdan men det räckte till seger denna kväll.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2021 22:53

Vi ska uppskatta att vi får se bandy live igen. Bandy via webben i all ära, live är något helt annat. Bandy utan publik är en sak, bandy med publik är något annat, fråga spelarna! Det är hugget som stucket vad jag är mest nöjd med ikväll men det känns faktiskt som glädjen över publiksiffran värmer mer än prestationen på planen denna kväll. Vi visste ju ingenting, skulle det komma 500? 800? 1000? Eller skulle plötsligt "alla" gå på bandy så vi skulle bli minst 1800? När det summerats hamnade vi på 1395 personer och det tycker jag är klart godkänt med Frillesås som motståndare.

Publiken fick se alla Byns nyförvärv utom Jimi Heinonen i aktion. "Känning" på Jimi som vi hoppas få stifta bekantskap med redan på tisdag. Men mv Oscar Löfström, h-halv Per Hellmyrs, v-halv Samuli Helavuori, mittfältare Vadim Arkhipkin och unge offensive avbytaren Marius Åström fick vi se. Högst betyg av dessa ganska klart till Per Hellmyrs som kommer att vara dirigenten i den här säsongens orkester i Edsbyn. Tre assist på Myran ikväll och däribland kvällens delikatess när Myran i 38e min serverade Marius Åström friläge fram till 4-0 Byn med en fantastisk macka. Det var det mål som värmde mest ikväll på flera sätt då ju Marius därmed fick göra sitt första Elitseriemål vilket Martin Frid såg till att skulle bli förevigat då han såg till att ta hand om bollen som satt i nät. Grattis Marius!

IMG_8096.jpg

Det var en lite speciell match där det blev 10 mål men där det ändå inte haglade målchanser i matchen. Det blev oftast mål när det skapades ett läge och ibland blev det också mål utan att det var något läge! Ungefär så var det när Oscar Wikblad gjorde 1-0 ur dövinkel i 8e min, den hamnar på kontot flytmål. Lite billigt 2-0 också genom Samuli Helavuori, ett skott där mv Johannes Gustafsson eventuellt var lite skymd, den såg i alla fall inte otagbar ut. Jonas Edling satte 3-0 på hörna efter 18 min, Byns fjärde hörna. Där har ni alla målen i första halvlek.

4-0 i paus såg ut och kändes kassaskåpssäkert. Som helhet en godkänd halvlek av Edsbyn men mot ett ganska blekt Frillesås så lite svårt att bedöma Byns insats också. Andra halvlek inleddes med tidigt 5-0 av Jonas Edling som på halvvolley drog in bollen i första krysset efter bra förarbete Tommi Määttä som med en dubbelfattad backhand lade upp för Edlings avslut.

Sen slöade Edsbyn till lite samtidigt som Frillesås smygkämpade för att det inte skulle rinna iväg målmässigt. Dessutom skulle Frillesås visa upp ett mycket vasst skytte i andra halvlek där tre hörnmål och ett frislagsmål gjorde att bortalaget hamnade på fyra gjorda mål till slut. Kapten Fredrik Johansson gjorde dom tre första och duktige Gustav Friman satte matchens sista mål strax för 90 min spelat. Som tur var så drog Mattias "Tisen" Hammarström dit 6-2 på ett icke otagbart distansskott som letade sin in i nät. Så den riktiga spänningen uteblev fast Frillesås snyggade till det hela och spänning klarar jag mig bra utan i såna här matcher! Första halvlek godkänd medan andra halvlek inte når upp till godkänt från Edsbyns sida.

Det finns jättemycket att slipa på i Edsbyns spel! Det här räcker mot seriens undre-halvanlag i oktober/november men inte så mycket längre än så. Samtidigt ska vi inte ha så hög kravbild än heller utan som jag skrev igår, två poäng och minst 1200 pers så är nöjd ikväll och det är jag också. Det känns som vi nästan enbart spelade "utsida" på Frillesås hela matchen ikväll men under resans gång så är det nog viktigt att vi hittar nycklar för att "ta oss in i motståndarna" också, annars kan vi lätt åka på nån plump mot något motstånd liknande kvällens. Det får vi som sagt jobba på under resans gång och redan på tisdag när vi möter Motala hemma har vi nästa möjlighet att slipa på det.

Kvällens matcher i övrigt: Västerås-Bollnäs 5-1 (1224 pers), Broberg-Motala 3-5 (850), Rättvik-AIK 0-7 (704), Sandviken-Hammarby 7-6 (1698), Tellus-Vetlanda 5-6 (363), Vänersborg-Sirius 6-4 (1731), Örebro-Villa 2-15 (535).

I snitt 10 mål per match och jämnt i många matcher där Vetlanda kom undan med blotta förskräckelsen borta mot Tellus när Filip Bringe avgjorde i 93e min. Sandviken och Hammarby turades om att leda men till slut vann SAIK med 7-6 (Dennis Henriksen avgjorde) men det ger ändå mest plus i kanten för Hammarby på nåt vis. Skrällen stod Motala för som vann i Söderhamn där Broberg var klara favoriter. Typiskt Broberg är spontana känslan samtidigt som man aldrig får underskatta Motala än om dom tappat lite namnkunnigt inför den här säsongen. Imponerande! Lite blandad kompott gällande publiksiffrorna där våra 1395 i "lilla Edsbyn" står sig klart bra i konkurrensen.

Roligast ikväll var att se många bekanta ansikten igen efter ca 1,5 år i bandydvala! Bandy är inte bara bandy utan det är så mycket annat också och där det finns en gemenskap som får många att trivas. Mycket var sig likt med Kurt Ellert kvar i min lucka i entrén (hatten av för ALLA som jobbar där!), Yvonne och Susanne o co sålde 50/50 som vanligt, lika mycket "hatt av" där och lika till Monica Ungh-Åkersten som sålde supporterprylar nu istället för att sköta Bandyoddset vilket jag kommer sakna (även om jag tjänar på att det inte finns!). Nu är vi igång och som sagt, vi ska uppskatta att vi får se bandy LIVE igen!

NÄSTA MATCH: Edsbyn-Motala nu på TISDAG 2/11 kl 19.00.

SPELARBETYG:
+++ Jesper Granqvist
++ Per Hellmyrs
+ Ted Hedell

EDSBYN-FRILLESÅS 6-4 (4-0)
Edsbyns mål: Jonas Edling 2, Oscar Wikblad, Samuli Helavuori, Marius Åström, Mattias Hammarström

Publik: 1395

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png