Hoppa till sidans innehåll

Överkörning och tvåsiffrigt mot Motala

06 JAN 2020 20:10
Edsbyn vann till slut med hela 10-1 (3-0) mot Motala i eftermiddagens match hemma på Ön. Motala höll Byn stången en knapp halvtimme men sen gick det hål och det rejält.
  • Skapad: 06 JAN 2020 20:10

Det blev till slut en enkel promenad mot två poäng och befäst serieledning för Edsbyn mot ett för dagen väldigt blekt Motala. Får nog faktiskt klassa Motala som det blekaste lag som hittills varit hit den här säsongen, möjligtvis i konkurrens med Broberg i seriepremiären.

Motala kom hit med ett snitt på 2,75 insläppta per match och möjligtvis lite prov på det visade Motala den första knappa halvtimmen när man höll nollan. Men offensivt däremot hade man ingenting att komma med och det var inte vad jag hade förväntat mig av Motala. Det var fantasilöst och energilöst i offensiven och med tiden detsamma i defensiven och jag tror nog Motala bara vill dra ett streck över den här matchen och gå vidare och jag tänker inte heller analysera deras insats mer än så här.

Men Edsbyn är också i stabilt bra form just nu och maler ner motståndarna så en aning kan väl det förringa Motalas insats kanske. Idag stötte vi lite på patrull och hade svårt att skapa något första 25 min då Motala var täta. Men Byn visade prov på bra tålamod och när väl första målet kom så blev det ketchupeffekt istället och från minut 29 till 90 gjorde alltså Byn 10 mål på detta Motala som snittat under tre insläppta innan dagens match.

Motala bjöd på en del av målen (gjorde t.o.m. ett självmål) men annars var väl Byns skytte det som bar mest frukt denna dag. Oscar Wikblad hade verkligen siktet bra inställt och dundrade upp två hörnor i nättaket samt ett distansskott som satt otagbart. Lägg därtill ett bjudmål och Oscar var uppe i fyra gjorda idag och givetvis bäst på det. Annars gladde unge Ted Hedell med ett hattrick där hans 2-0 stenhårt i bortre gaveln ur snäv högervinkel satt bäst och var viktigast av Teds tre mål. Ted har varit pigg och rapp på slutet och fick lite retroaktiv personlig utdelning på det idag = Väldigt roligt. På minuskontot idag var att Hans Andersson inte kom till spel p.g.a. sjukdom.

Vi lägger den här matchen till handlingarna och konstaterar att Byn befäster serieledningen då vi bättrar på den tidigare bra målskillnaden ännu mer idag. Nio omgångar kvar nu och av dom finns det väl främst tre högriskmatcher varav två av dom kommer efter varandra nu: Broberg borta på lördag (15.00) blir en riktig utmaning tror jag, där måste vi vara riktigt bra för att vinna! Efter det Sandviken hemma tisdag 14/1, ett Sandviken som nu har 14 raka utan förlust om jag räknat rätt efter ny seger 3-2 borta mot AIK ikväll. Så en intressant dryg vecka väntar!

Villa inkasserade ännu en förlust när man föll mot Bollnäs på Sävstaås med 5-4 ikväll. En rätt jämn match där Villa ändå var lite bättre men Christoffer Fagerström var bäst och han bärgade två poäng till det oranga lägret. Villa därmed ner till 3e plats i tabellen, 3p efter Byn och 2p efter Sandviken. Intressant!

Vetlanda vann den viktiga matchen hemma mot Broberg med 4-3 och är på 5e plats och just nu alltså direkt till SM-slutspel om det skulle vara en sluttabell. En skräll modell större om det skulle hålla. Hammarby tog två viktiga poäng borta mot Vänersborg efter seger med till slut solklara 2-7 men siffrorna speglar inte matchen om jag förstått rätt. Hur som så är ju Vbg nu ännu mer i gungning än man tidigare var med det som hände igår med Jocke Hedqvist uppbrott från klubben. Tuff avslutning på säsongen för Vbg väntar.

Nio omgångar kvar och närmast på schemat alltså Broberg borta på lördag kl 15.00. Broberg ska dessförinnan, på onsdag, möta Åby/Tjureda borta medan Byn redan nu kan börja träna och fokusera på lördagens häftiga batalj.

EDSBYN-MOTALA 10-1 (3-0)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 4, Ted Hedell 3, Jonas Edling, Mattias Hammarström, Självmål

Publik: 1240

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil