Hoppa till sidans innehåll

Ovanåkers kommun möjliggör tidigarelagd ispremiär i Svenska Fönster Arena

18 MAJ 2021 12:58
En normal säsong brukar isen ligga blank i Svenska Fönster Arena i slutet av juli då Sommarbandyskolan har sin premiär.
  • Skapad: 18 MAJ 2021 12:58

En normal säsong brukar isen ligga blank i Svenska Fönster Arena i slutet av juli då Sommarbandyskolan har sin premiär. Det innebär också att föreningens representations- och ungdomslag har tillgång till is tidigare. Fjolårets säsong blev annorlunda då pandemin tvingade föreningen till att både ställa in bandyskolan och spola upp isen senare. Då även sommarens bandyskola är inställd såg scenariot ut att upprepa sig, men nu går mycket glädjande Ovanåkers kommun in och stöttar upp så att ispremiären kan ske redan 15:e augusti.

Ovanåkers kommuns kommunalråd Håkan Englund (S) säger så här om den lösning som det nu beslutats om:
– Vi har haft en dialog med Edsbyns IF Bandy och ordförande Lars Lindh. Han har lagt fram hur föreningen ser på den uppkomna situationen och sökt stöd för att lösa isfrågan. Vi tycker det är mycket tråkigt för bandyföreningen och för Ovanåkers kommun att pandemin tvingar dem att ställa in bandyskolan. Förutom alla positiva effekter den ger kommunen så har det även varit en garanti för att föreningen kan spola upp isen tidigare vilket gagnar alla barn och ungdomar. Därför har jag och Hans Jonsson lyft frågan till kommunstyrelsen för en politisk behandling. Det finns en stor politisk enighet om vikten av att stödja framförallt barn och ungdomsbandyn med den här åtgärden.

 Edsbyns IF Bandys ordförande Lars Lindh kommenterar:
– Vi är väldigt glada att Ovanåkers kommun stöttar upp i detta så att vi kan ge alla utövare is redan 15:e augusti. Vi är också tacksamma för den lyhördhet och förståelse som Håkan Englund, Hans Jonsson och övriga i den kommunala ledningen visat. Pandemin gör saker väldigt svårmanövrerade och vi ville verkligen försöka få till en bra lösning för våra aktiva trots att vi tvingades ställa in Sommarbandyskolan igen.

Skribent: Thomas Mårtens
E-post: Adressen Gömd

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png