Hoppa till sidans innehåll

Oscar och Oscar ordnade två poäng! + Uppdatering!

15 JAN 2022 20:31
Snålspelat som det brukar bli mot Vänersborg där till slut 2xOscar stod som matchhjältar för Edsbyn som vann 0-2 (0-1). Oscar Wikblad som gjorde Byns bägge mål och Oscar Löfström som spikade igen bakåt!
  • Skapad: 15 JAN 2022 20:31

Oerhört skön seger!! Nästan häftigt att vinna en bandymatch med 2-0 på ett vis. Det är väl typ det som är Vänersborgs önskescenario i match efter match men som tur är möter vi andra lag än Vbg under säsongen också. Nu mötte Byn upp med att spela ungefär lika disciplinerat själva som hemmalaget gjorde kryddat med lite mer offensiv kraft än Vbg och det räckte till en helt rättvis seger till slut.

Det blir inte många rader det här då jag knappt sett matchen känns det som. Bandy, trav och barnvakt till en energifylld 3-åring samtidigt = då räcker man inte till! :) Jag har haft matchen på typ i bakgrunden men med dålig koncentration så blir bara fel om jag ska göra nåt längre utlägg om densamma. Konstaterar att när vi har Jocke Svensk tillbaka i laget så höjs tryggheten i hela Byns försvarsspel nästan med det dubbla är känslan, speciellt i såna här matcher. Svensk och Granqvist m.fl. käkade hörnor som om det vore det bästa dom visste och går ju där på nåt vis i bräschen och visar hela laget vad som gäller den här kvällen. Vbg hade 13 hörnor i matchen!

Edsbyn kom till spel utan Mattias Larsson, Mattias Hammarström och Rasmus Skarps. Jag har INTE koll på orsakerna till det tyvärr. Elias Davidsson och Edvin Altberg ersatte i laguppställningen men jag vet helt ärligt inte om nån av dom fick speltid. Vänersborg ordinarie men självklart inte i topptrim då man haft corona i truppen.

Matchhjältarna alltså Oscar Wikblad och Oscar Löfström där Oscar Wikblad gav Byn ledningen i 23e min. Frammatad av Vadim Arkhipkin så avancerade Oscar fram ganska mitt i planen, gjorde bort några blå innan han sköt från ca 20m och bollen smet in förbi Kimmo Kyllönen. Det målet blev det enda i första halvlek. Löfström i målet höll tätt, var väl inte bombarderad heller det jag såg men tog det han skulle och släppte få returer, ack så viktigt bara det!

Sen, som det skulle bli, så avgjorde Wikblad matchen i 51a min av andra halvlek. Såg bara reprisen på målet och det såg snarlikt ut som 0-1 målet och även där är Vadim Arkhipkin noterad för assist ser jag utan att jag själv sett det. Oscar är sylvass och närmast outstanding bäst offensivt bland alla forwards i matchen av det jag såg. Vadim Arkhipkin fortsätter jag gilla, inblandad i bägge målen ikväll och det är såna detaljer som är så viktiga och särskilt i tillknäppta matcher som idag.

IMG_1928.jpg

I övrigt var väl andra halvlek vad jag kunde se en liten kopia av första halvlek. När Edsbyn dessutom fick en tvåmålsledning att spela på så var det heller inget måste att anfalla utan Byn uppträdde väldigt disciplinerat i sitt spel över hela banan. Försvarsspelet otroligt tajt och bra och Oscar Löfström skönt trygg som sista utpost. STÅR ofta upp vilket jag uppskattar! Väldigt många målvakter har en ful ovana att sjunka ner i tid och otid vilket innebär några ibland onödiga mål i baken. Känslan är att både Henke och Oscar strävar efter att stå upp så länge man kan och det gillas. Får också känslan att både Oscar och Henke går ut längre än andra målvakter på hörnor vilket också känns rätt på nåt vis.

Klassar segern som väldigt "tung" och viktig och både AIK och Västerås har ju förlorat här. Minns inte om Villa varit dit men tror inte det. Så allt frid och fröjd denna lördagkväll för min del i alla fall!

Övriga matcher slutade: Motala-Västerås 0-2, Hammarby-Broberg 9-6, Örebro-Tellus 5-5 och Bollnäs-AIK 2-6. Det som sticker ut där är ju att Hammarby med marginal körde över Broberg, ledde med 9-4 ett tag. Säkert hade 2880 personer på läktarna (fri entré) en stor del i det och hursom så två väldigt viktiga poäng för Hammarby i kvalracet. Västerås passerade därmed också Broberg och ligger nu 4a med TRE matcher mindre spelad än Broberg så känns som Brobergs tunga period kostar dom topp-4 platsen.

OBS: UPPDATERING Insamlingen "Stefan" längst ner!

SPELARBETYG (av det jag såg)
+++ Oscar Wikblad
++ Joakim Svensk
+ Oscar Löfström

VÄNERSBORG-EDSBYN 0-2 (0-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2

Publik: 353

UPPDATERING Insamling "Stefan"!
Som ni kanske har sett så drog jag igår lite spontant igång en Insamling för att hylla/tacka vår sportchef Stefan Karlsson som efter 28 år nu går i pension. Ni får läsa mer i gårdagens Inför om Stefans "meritlista" om ni inte kan den.

Vi satte som mål att samla in 17000 kr för att täcka upp kostnaden för lagets resa till Vänersborg som kostar minst det. Insamlingen går som tåget!! Insamlingen avslutas i morgon söndag kl 18.00 men redan vid LUNCH idag så hade VI fått ihop 17000 kr! Då satte jag upp ett nytt mål på 25000 kr men ÄVEN DET är nu passerat. Makalöst! Helt ärligt så tror jag inte det stoppar med 30000 kr heller då jag har minst 20st swish som jag ännu inte hunnit kolla så jag sätter nu upp målet att vi försöker DUBBLA dom 17000 och siktar alltså på 34000 kr innan i morgon söndag kl 18.00! :)

VILL DU VARA MED? Swisha isåfall 78 kr till MIG på 070-333 05 20. Märk gärna STEFAN men jag fattar nog ändå annars också! Jag LOVAR att skriva upp namnen på alla som hakar på (det tar sin tid men det är värt det!) och sen lämnar jag över namnlistan till STEFAN nästa vecka. Vi kör till SÖNDAG kl 18.00, då avslutas Insamlingen Stefan! (Om ni inte har Swish och vill vara med så är mitt förslag att ni betalar in till Bandypengen bg 5285-2225. Men mejla då gärna mig på This is a mailto link och berätta att du betalat in den vägen. Eller smsa mig.)

Eller också dubblar ni till 156 kr som många gjort om ni tycker det är värt det! :) Dagens tvåpoängare gör säkert också sitt till att det fortsatt plingar i telefonen även nu när jag skriver. TACK ALLA! :)

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png