Hoppa till sidans innehåll

Officiellt uttalande angående ryktesspridning i ordförandefrågan

19 AUG 2020 13:30
Officelt uttalande från Edsbyns IF Bandyförening angående ryktesspridning i ordförandefrågan.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2020 13:30

Edsbyns IF Bandy har tagit del av ryktesspridning, som tycks ha börjat i en artikel i Idrottens affärer och fortsatt i diverse sociala medier, där det påstås att föreningen skulle vara del av någon typ av konspiration för att avsätta Svenska Bandyförbundets ordförande.

Vi har redan dementerat detta en gång men då det inte tycks räcka vill vi officiellt förklara att dessa påståenden är rena lögner. Vi har inte ens diskuterat ordförandefrågan internt och inte heller med valberedningen, andra klubbar eller med någon annan.

Vi emottog däremot ett mejl från en annan förening som uppmuntrade alla övriga elitserieklubbar att ta ställning för den nuvarande ordföranden, för några veckor sedan. Det vill säga innan motkandidaten ens hade presenterats. Vi avböjde detta då vi självklart ville veta vad vi väljer mellan, vi anser detta vara en rimlig hållning vid ett demokratiskt val.


Att det förs debatt i ordförandefrågan är helt självklart men att under denna process sprida konspirationsteorier, som alltså är rena lögner, om olika klubbar är helt oacceptabelt. Det riskerar slå upp en helt onödig spricka i svensk bandy och vi är starkare tillsammans.

Edsbyns IF Bandy kommer att ta ställning innan årsmötet den 4 september, som en enskild förening, alltså inte i maskopi med några andra. Vi kommer däremot givetvis att överlägga med både vårt herr- och damlag i frågan.

Edsbyns IF Bandyförening genom
ordförande Lars Lindh


Epost: Adressen Gömd


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil