Hoppa till sidans innehåll

Ny tung uddamålsseger för Byn

09 NOV 2021 22:52
Nytt tungviktsmöte ikväll och två nya poäng till Edsbyn efter seger 5-4 (3-3) mot AIK. En rättvis seger men en match som inte riktigt tände på alla cylindrar som man på förhand trodde.
  • Skapad: 09 NOV 2021 22:52

Viktiga poäng inkasserade, på flera sätt! Hemma ska vi kunna vinna mot alla lag och efter en plump mot Motala senast så känns det bra att den inte följdes upp av ännu en. Ikväll var vi ju knappt ens favoriter i matchen, en på förhand jämn match men som Byn till slut vinner rättvist. Sen viktigt att vinna mot just AIK som vi förhoppningsvis ska kriga med i tabellen. Skriver det redan här så jag inte glömmer, alltså satan vad mycket Farmers sånger gör för inramningen! När klacken tystnar är det som att vara på begravning men när klacken sjunger, vilket dom oftast gör, så blir det en helt annan inramning! Ni skulle fått betalt per minut ni sjunger ni som står i klacken, så värdefull är ni!

Det blev nästan lite doldisarnas match det här är känslan efteråt. Dom mest hajpade namnen i bägge lag är väl Per Hellmyrs, Jocke Svensk, Oscar Wikblad om jag ska välja tre i Byn. Tre i AIK är kanske svårare men namnmässigt är det väl Erik Pettersson, Daniel Mossberg och Alan Dzhusoev. Tycker väl egentligen ingen av dessa når mer än max en 3a i betyg på en femgradig skala eller är jag ute å cyklar där? Vilka snodde rubrikerna då? Läs vidare!

Matchen i sig nådde väl också ungefär en 3a i betyg tycker jag. Höga förväntningar från början på att det skulle bli mycket kamp och mycket adrenalin. Visst en del kamp och utvisningar men ändå slog inte adrenalinmätaren i taket utan det var ändå en ganska snäll match. Där Byn fick en drömstart när Vadim Arkhipkin stressade åt sig en boll och spelade vidare till Oscar Wikblad som drog dit 1-0 stenhårt ur vänsterläge trots att tre AIK-are fläkte sig för att täcka. Detta efter drygt 40 sekunder!

AIK kontrade med ett ribbskott på sin första hörna och en retur som Henrik Karlström avvärjde. Men strax efter ändå 1-1 när Jocke Svensk av alla tappade balansen med boll i eget straffområde varpå Erik Pettersson av alla tog hand om den med 1-1 som följd. Erik Pettersson som annars var en skugga av sitt normala jag. Varit borta stora delar av försäsongen med knäproblem som åtgärdats via en titthålsoperation. Så visst är det förståeligt om Erik ligger efter träningsmässigt men han såg dessutom märkbart hindrad ut av något i sin skridskoåkning. Lämnar för mig frågetecken efter sig. Faktiskt lite tråkigt, spelare/artister av Erik Petterssons klass är ju såna man vill se i aktion, oavsett tröjfärg.

Edsbyn var lite bättre egentligen större delen av matchen även om det långa stunder var marginellt bättre som Byn var. Vadim var pigg och rapp i första halvlek och ska ha cred även för 2-1 i 12e min när han klev "in i AIK" istället för att välja utsida, tappade väl sen egentligen bollen men den hamnade istället hos Wikblad som gjorde sitt andra mål och Byn i ledning igen och bollen har inte hamnat där om inte Vadim gjort sitt drag.

Det var överlag konstiga mål i första halvlek. Inga klapp-klapp-mål utan mer på motståndarnas misstag faktiskt alla sex mål i första halvlek. 3-1 Byn i 17e där upphovet väl är ett felpass från hörnet där jag inte ser så bra, till Hellmyrs som kunde valt eget avslut men som istället frispelade Edling som med lätthet satte den. 3-2 Daniel Mossberg i 37e kanske hade blivit mål oavsett när Dzhusoev med ett lyft friställde Mossan. Eller har Svensk om han inte än en gång ramlat avvärjt (?). Kanske men tveksamt. Sen 3-3 på hörna uppkommer efter att Tommi Määttä tappar balans och boll på mittplan vilket utmynnar i 3-3 hörnan som Kalle Lempinen satte.

Edsbyn hade vid 3-1 lägen att utöka när både Rasmus Skarps på hörna och Mattias Hammarström hade avslut som normalt sitter i nättaket men en viss Andreas Berg.... nej det var det inte! En viss Viktor Birgersson svarade för två Bergwallräddningar och utan Birger så har Byn vunnit med mer än ett mål ikväll. Så 3-3 i paus smickrande för AIK i en halvlek som tappade lite fart efter en bra start samtidigt som jag också måste ifrågasätta skicket på isen? Nåt kan inte ha varit bra där väl. Den kändes bättre i andra halvlek i alla fall.

Byn började väldigt bra i andra halvlek och i 49e min drog Samuli Helavuori av en enorm solorajd där han tog sig hela vägen men till slut tog även det stopp på storspelande Birger. Första timmen ikväll var Helavuoris bästa i Edsbytröjan, försvann lite sen men det som var bra tar vi med oss! Det var en hittills "doldis" som klev fram ikväll. Vadim bra i första halvlek om än kanske inte Helavuori-bra men ändå bra.

Jesper Granqvist ännu en som inte brukar vara rubrikspelare men han kommer ju snart att vara det. Otroligt bra ikväll igen och med en skridskoåkning som måste göra far avundsjuk. Bra omställningsspelare också och som ikväll också "vågade" gå hela vägen i sina omställningar med minst två riktigt vassa avslut. Långtidskontrakt tack!

Byn var även två spelare mer under en lång period där runt timmen spelad utan att kunna få hål på Birger. En av utvisningarna var på tränare Håkan Pettersson som Isac Karlsson fick sitta av. Moget och väldigt kul att besegra såna! Den andra utvisningen ordnade Jesper på Ytterell vid en omställning. Inga Edsbymål alltså men i 67e istället mycket nära 3-4 AIK när Mossberg spelades sopren in från vänster, var nog lite för säker på att sätta den men Henke i kassen halvräddade och det var fullt tillräckligt.

Henrik Karlström ännu en doldis som gjorde en toppmatch ikväll och det värmer mycket. Minuten efter att Henke blåste Mossan kom 4-3 Byn istället! Tisen hittade Martin Frid med en underbar djupledsboll och fri med Birger så snitsade Frid in bollen även om han kanske inte vet hur han gjorde?! Martin Frid också mycket bra ikväll så väl värd att sätta den bollen. Ett mål dock inget att gå på inför en slutkvart mot AIK och det skulle inte heller ha räckt om inte Tisen Hammarström dragit dit 5-3 på högerhörna i 84e min. Nån minut före gjorde Henke en grym skridskoparad på en AIK-hörna så det fanns gott om matchvinnare i Byn ikväll men inte dom "vanliga".

IMG_8751.jpg

AIK reducerade till 5-4 i 87e genom Lempinen men hann inte skapa någon rikigt het chans till kvittering även om det stångades bra från bägge håll på slutet av matchen. Edsbyn vinner rättvist över 90 min, tror ingen oavsett färg på ögonen tycker något annat. Tycker inte AIK såg sådär hungriga ut som man brukar göra faktiskt. Då börjar man ju fundera såklart varför man inte kommer tankade fullt ut till en sån här match? Kan ha fel såklart men det är min känsla att AIK kändes lite mer mätta än vanligt.

Edsbyn gör en bra match men absolut ingen toppinsats. Det är väldigt mycket som hackar under långa stunder i det egna spelet men i sig en styrka att vinna matchen ändå såklart och dessutom rättvist. Känns som det för ofta blir mycket improvisation för Byns del i det egna spelet och då är man alltid sårbar för omställningar. Men vi är bara i början av vår resa än och att ändå betvinga både Västerås och AIK tyder ändå på något.

Fredagens match borta mot Hammarby blir tyvärr inställd då det inte finns någon is på Zinken. Så spelledigt för Byn fram till onsdag 17/11 då vi möter Villa borta, matchstart kl 20.00 då tror jag. Just Villa tappade sin första poäng via 7-7 borta mot Sandviken ikväll. Rubrikerna där hamnar dock på att Daniel Berlin fick utgå knäskadad (så sägs det preliminärt iaf) efter att Joel Broberg just knätacklat Berlin med rött kort som följd. Har sett situationen och jag tycker mest det känns olyckligt från Joels sida och Joel är ju ingen som man alls förknippar med den sortens spel heller. Rött är väl rätt i alla fall när det blev så mitt i prick på Berlin men hoppas skadan är av lindrigare art än vad som målas upp.

I övrigt så tog Motala ännu en seger via 7-2 borta mot Tellus och toppar nu ensam tabellen med full pott 8p. Broberg imponerar och vann till synes solklart med 5-2 borta mot Sirius, ledde med 4-0 ett tag. Västerås vann med programenliga 7-3 mot Hammarby som bara orkade streta mot i en halvlek. Sen vann Frillesås med klara 5-1 borta mot Örebro och man börjar redan ana oråd att tre lag tidigt ska hamna på efterkälken. Vi är inte där än och hoppas vi inte hamnar där heller.

Bäst i AIK ikväll var tidigare nämnde Viktor Birgersson och vänsterhalv Tobias Nyberg som hela tiden var ett hot. Dzhusoev också ok medan både Erik P och Mossberg setts bättre. Som sagt, tycker AIK lämnar en del frågetecken efter sig ikväll. En besvikelse ikväll var även publiksiffran på 1120 personer. Trodde på klart fler än så! Finns säkert giltiga orsaker.

SPELARBETYG:
+++ Jesper Granqvist
++ Henrik Karlström
+ Martin Frid

EDSBYN-AIK 5-4 (2-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Jonas Edling, Martin Frid, Mattias Hammarström

Publik: 1120

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png