Hoppa till sidans innehåll

Ny förlust mot AIK

12 FEB 2021 22:39
Topp-2 rinner nog Byn ur händerna efter en ny förlust mot AIK ikväll som vann med 3-1 (1-0) i Gubbängen Arena. En ganska händelsefattig match som också siffrorna visar där Byn skapar för lite för att vinna.
  • Skapad: 12 FEB 2021 22:39

Man hade stora förhoppningar på den här matchen men det blev väl lite mellanmjölk av det hela när man summerar densamma. Hoppas gör man alltid på lite "körning" och typ en 10-12 mål i en sån här match men istället blir det allt oftare att matchplanerna istället för att "tänka offensivt och försöka vinna på egen kraft" mer är att "säkra hemåt så hoppas vi kunna utnyttja motståndarnas misstag och ställa om". Blir väl sådär att titta på kan jag tycka när det finns så många världsartister bland spelarna i bägge lag, främst i AIK.

Edsbyn ordinarie och ställde upp precis som senast med Hasse på mittfältet och Svensk + Popa på halvorna. Då ältar jag inte mer om det för då har Byn gjort sitt val och då stöttar vi det! AIK saknade mot i söndagens möte Daniel Andersson, orsak vet inte jag. Samt backen Sebastian Ytterell som varit borta ett tag p.g.a. hjärnskakning.

Första halvlek lite spelades av i ganska lågt tempo. Lite som första halvlek mellan Villa-Edsbyn om ni minns den som också var något liknande. Ett AIK mål var det enda nätrassel vi fick se när Jimmy Jansson fint framspelad av Tobias Nyberg efter knappa kvarten höll undan sin uppvaktning i form av Tommi Määttä och satte bollen i nät. Förutom målen så var det mest hörnor som var målchanserna i halvleken förutom att Edsbyn nog hade ett stolpskott (?) genom Jocke Svensk i 24e min. Jag har så svårt att se bollen i den där hallen när den är i luften men kommentatorn sa i alla fall att den satt i virket så vi får tro det! Bra förarbete Jesper Granqvist föranledde det avslutet och Granqvist var het ikväll och tillsammans med Svensk bäste spelare i Byn tycker jag. Framtidsspelare de luxe denne Jesper. Behöver inte nödvändigtvis spela back hela sin karriär heller utan har offensiva kvalitéer också.

Första halvtimmen spelmässigt ganska jämn och sen mer AIK sista kvarten som då bl.a. vaskade fram en handfull hörnor. 1-0 till AIK speglade väl ganska bra halvleken.

I andra halvlek syntes det nästan direkt att det skulle bli ett lite offensivare tänk. Edsbyn klev upp lite högre på AIK och bara en sån sak kan sätta fart på en match. Tycker Edsbyn som helhet gör en klart godkänd andra halvlek men tycker vi borde ha vågat köra lite mer på AIK över 90 min. Ett AIK som inte såg jättepigga ut efter ett flitigt matchande mot bra lag i 1,5 veckas tid. Då tror jag Byn har kunna fått den här matchen att väga över i egen favör men det känns som respekten är för stor för AIK för att Byn ska våga det.

Edsbyn skulle kvittera till 1-1 i 55e min efter att Jocke Svensk varit på utflykt och fixat ett frislag nästan på straffområdeslinjen och rakt framifrån. Rasmus Skarps och Mattias Hammarström uppställda som skyttar och respekten hos AIK låg nog på Hammarström varför bollen petades till Skarps som satte bollen i nät högt bakom Andreas Bergwall! Ett underbart mål och extra underbart när en ungdom får göra det!

Medvind för Byn i matchen just där men AIK lyckades slingra sig ur det och skapade man inget annat så skapade man i alla fall hörnor. Man skapade annat också men Anders Svensson agerade säkert i målet och tog det han skulle plus lite till också. På AIK:s 12e hörna i 64e min ringde det dock när Alan Dzhusoev nöp den tidigt före förste skytt vilket gjorde att Byn rusade bort sig och Alan hittade dessutom glipan mellan hjälmar och ribba och satte 2-1 i nättaket.

Ett tungt mål att få mot sig men på 12 hörnor (blev 14st till slut) så är ju sannolikheten rätt stor ändå att nån går i mål. Vi fick dock ett gyllene läge till kvittering när Jocke Svensk ordnade fram en straff till Byn efter 77 min! Det blev lite palaver innan straffen skulle slås då Edsbyn tyckte (helt rätt) att Johan Willes var den som fällde Svensk och i så fall skulle fått sin 3e utvisning = matchstraff (personligt). Domarna "såg inte" vem det var dock å då får AIK välja vem som sitter av utvisningen... Så ca 2 min senare fick Oscar Wikblad kliva fram och såna förberedelser är nog inte dom bästa kombinerat med Andreas Bergwall i mål samt att ha missat sina två senaste straffar och mycket riktigt tog också Bergwall straffen. Marginaler emot för Byn! Förespråkade att Wikblad skulle få fortsätta skjuta straffar efter missen i söndags vilket han nu fick. Ny miss idag sätter ju griller i huvudet såklart på både Oscar och lagledning. Ska vi testa någon annan så låt Rasmus Skarps prova tycker jag!

Speakern ropade ut att det skulle bli tillägg 1 timme och 30 minuter p.g.a. palavern vid straffen! Nog för att det tog tid men det var väl att ta i ändå. Visst hade det säkert gynnat Byn som gjorde några tappra försök att kvittera men fick vi igenom avsluten så satt dom ganska mitt på Bergwall som räddade allt men utan att behöva vara "Bergwall-bra" för att göra det. En sen timeout av Byn och sen satsning allt på ett kort framåt gjorde dock att vi istället åkte på 3-1 i arslet på tilläggstid när vi tappade folk högt upp i banan och AIK efter ett fint anfall kunde stänga butiken via 3-1 av Johan Esplund.

Så med största sannolikhet får vi vinka adjö till topp-2 efter ikväll. Vi ställer ett sista lilla hopp till att Motala vinner hängmatchen hemma mot AIK på måndag, då lever det väl lite igen med tre omgångar kvar att spela. Byn just nu 2p efter AIK som alltså kan bli 4p på måndag och då är det kört. Samtidigt så är vi väl inget riktigt topp-2 lag den här säsongen heller är känslan utan vi får nog mer hoppas att vi "hittar nåt" inför SM-slutspelet som startar onsdag 3 mars. Elitserie och SM-slutspel är två helt skilda saker. I slutspel kan gamla rävar vakna till liv igen och adrenalinpåslag kan få lag att lyfta till högre höjder än i seriespel. Vi hoppas på nåt sånt!

Tror också Byn är ett av dom lag som mest saknar sina supportrar på plats (ursäkta ni 8st som numera gör bra ifrån er på Byns hemmamatcher). En match som den ikväll tror jag en normal säsong hade blivit lite som en hemmamatch för Edsbyn då det alltid brukar vara bra uppslutning när matcher spelas i Stockholm. Dessutom i en för säsongen ny hall som många hade velat se plus fredagsbandy och möte med ett topplag. Två bussar från Edsbyn plus ett 200-tal till hade vi väl varit ikväll i så fall? Tänk vilken annorlunda inramning det hade blivit då! DÅ hade Wikblad satt straffen också och Byn hade avgjort i slutminuterna :)

Vinnarna i övriga matcher ikväll var väl främst två lag: Motala som slog Sandviken med 4-2 hemma samt Broberg som vann derbyt borta mot Bollnäs med 5-3. Förlorarna ikväll var väl just Bollnäs som nu har 3p upp till åttondelsplats med tre matcher kvar. Måste gå fullt i sina tre sista matcher (SAIK h, Vbg h,Tellus b) och kanske inte ens det räcker. Samt lite Hammarby som sent tappade 6-3 till 6-6 hemma mot Vetlanda. Kom ihåg den poängen för Hammarby resp. Vetlanda när serien summeras, kan mycket väl vara den som tar Vetlanda till åttondel med Hammarby utanför densamma.

Nu ledigt fram till ONSDAG för Edsbyns del då vi möter Tellus borta, i samma Gubbängen Arena som ikväll.

Hörnpengen: Inga mål på sex hörnor ikväll (alla i första halvlek) vilket gör att vi fortsatt ligger kvar på 8 hörnmål med tre matcher kvar att spela.

SPELARBETYG:
+++ Jesper Granqvist
++ Joakim Svensk
+ Anders Svensson

Önskar trevlig helg!

AIK-EDSBYN 3-1 (1-0)
Edsbyns mål: Rasmus Skarps

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png