Hoppa till sidans innehåll

Nödvändig seger och kvartsfinalen lever!

07 MAR 2021 20:38
Det fick se ut hur det ville bara Byn vann ikväll och gjorde väl ungefär så också när Byn reduderade till 1-2 i matcher mot Vbg genom att vinna med 2-0 (1-0) ikväll. Över 92 min en rättvis seger för Byn som skulle avgjort i första halvlek.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2021 20:38

Framförallt en oerhört skön seger ikväll och nu är vi med i racet! Ingen propagandabandy ikväll men det är inte vad det går ut på i det här läget utan nu handlar det om att vinna matcher, annars är det över! Inget av lagen vill bjuda på något alls utan det är hård prio på att ha alla spelare med i sin defensiv och att inte göra misstag i det egna spelet. Att några såna kommer ändå är ofrånkomligt och då är bägge lag vassa i sina omställningar om än Vbg just på det känns lite mer påkopplade än Byn när lägena uppstår.

Inga ändringar ikväll heller utan bägge lag spelade med samma manskap för tredje matchen i rad. Ryggproblem på Jesper Öhrlund tydligen och Joakim Johansson i Vbg är väl helt enkelt petad till förmån för Adam Blomster. Att inte Byn leder den här matchen med något mål redan efter 10 min är egentligen ganska otroligt. TRE jättelägen till mål hade Byn då skapat genom först i 6e min en bra uppåkning och avslut Jocke Svensk plus retur på den från Oscar Wikblad men som Kimmo Kyllönen räddade bägge. Därefter med en minuts mellanrum Byns två första hörnor som båda efter varianter blev hyperfarliga och räddades på mållinjen och minst en av dom måste ju kunna tryckas dit kan man tycka. Sätter det på oturskontot!

Efter den positiva inledningen kändes det både bra och inte bra. Bra för att Byn verkade skärpta och skapade lägen. Inte bra då känslan blev att det här är kanske inte Byns kväll (heller)... Matchen sjönk dock i kvalité efter första 10 min och finns egentligen inte så mycket att skriva om sen förrän Byn tog ledningen i 34e min. Detta på en misslyckad vänsterhörna där Oscar Wikblad som andra skytt slog halvbom vilket gjorde att bollen studsade vidare till sista skytt som var Martin Frid. Martin blev nog mest förvånad att bollen dök upp och svingade på vinst och förlust och det blev vinst då bollen satt i nättaket till 1-0 Byn. Mycket viktigt mål och nästan direkt matchavgörande som det blev! Dessutom första gången i matchserien som Byn fick en ledning att spela på.

Vänersborg skapade inte mycket alls i första halvlek så Byns defensiv var lyckad halvleken igenom och Vbg:s offensiv medium. Ett avslut av Emil Wiklund i 41a min är det enda jag har noterat som farligt på Vbg:s konto i första. Halvleken avslutades med ett bra avslut från höger av Oscar Wikblad men som närmast omutlige Kimmo Kyllönen parerade lågt vid närmsta stolpe. Halvtidsledningen helt rättvis och var sett till chanserna i början något i underkant. 7-1 i hörnor till Byn i första halvlek.

Sen blev det framförallt en nervös andra halvlek. Att vi skulle lyckas nolla Vbg var inget jag skulle ha spelat på men nu lyckades vi ändå med det till slut. Vi hade nytt jätteläge till mål efter timmen när Byn tilldömdes en straff. "Tisen" Hammarström ordnade straffen då han fri in från höger fick ett slag på klubban precis när han skulle avsluta. Tisen tog också straffen och även om det inte var en dålig straff så var det ändå inte en straff bra nog för att överlista den här målvakten! Kimmo slängde ut vänsterkardan och räddade med den och fortsatt 1-0 Byn och fortsatt nervöst.

Vänersborg var mer aktiva i andra halvlek och hade mer boll än i första men skapade inte speciellt mycket chansmässigt. Istället tycker jag det står "Kimmo" lite här och där i blocket, som t.ex. när han enhandsräddade ett avslut från Simon ur bra högerläge i 66e min till hörna. Den var högklassig! Sen gjorde väl Byn också Kimmo bra vid ett par öppna lägen när bl.a. Mattias Larsson och Jonas Edling satte avslut rakt på honom istället för bredvid.

Trodde fortsatt inte att ett mål skulle räcka när klockan tickade upp mot 80 min. Väldigt nära var det i 78e när Juho Liukkonen med sin bössa matade på från bra högervinkel men tätt utanför Svenssons bortre stolpe. Sen finns två vassa parader på hörna från Sverre noterad i 81a och 87e min och det kändes just då inte bra och dom räddningar var högst nödvändiga och lite av matchavgörande! Men sen kom förlösande 2-0 när Byn fick ett omställningsläge i 88e min där Simon kom en mot en mot Simon Blomqvist med Oscar Wikblad på språng in från höger och Simon hittade Oscar som i sin tur överlistade Kimmo även om känslan var att Kimmo inte var långtifrån å ta den heller. Det vart givetvis spiken i kistan och Byn fick segerjubla när matchen blåstes av efter 92 min.

IMG_1585.jpg

Som sagt nödvändig seger och det var kvällens huvuduppdrag för annars har vi fått packa ihop och börja analysera säsongen. Nu lever det åtminstone till TISDAG när nästa match spelas (avslag kl 18.00) men där tror jag ändå Byn måste tagga upp lite mer än ikväll för att kunna utmana ett då heltänt hemmalag. Jag är såklart jättenöjd med att vi vinner ikväll men det lyser ändå inte riktigt "påkopplat" av Byn vilket också gör att spelet fortsatt hackar rätt mycket. Tror inte vi vinner två matcher med en insats som kvällens men samtidigt kommer det in en hel del psykologi i det här också nu och nu är det press på Vänersborg på tisdag.

Vänersborg var i ett liknande läge säsongen 2013/14 där man ledde med 2-0 i matcher mot Västerås i kvartsfinalen men till slut ändå förlorade med 2-3 i matcher. Vi jobbar på en repris av det! Det är också det närmaste Vbg varit semifinal sen 2002/2003 då man var där för enda gången i klubbens historia. Edsbyn å sin sida har ju varit med om vändningar av 0-2 till 3-2 i matcher två gånger förut men då i semifinaler mot VSK (07/08) och mot Villa (17/18). Om det kan vara till hjälp nu återstår att se, man vill tro det även om den här matchserien känns mer annorlunda än dom två på nåt vis. Nu spelar lagen mer på varandras misstag än i dom två matchserierna är min känsla. Där malde Byn mer ner motståndarna i dom två bragdvändningarna om minnet är med mig. Eller ja, VSK -08 sköt ju Jocke Hedqvist och Pinch Törnberg sönder till slut! Samtidigt tätare mellan matcherna nu än då och lagen lär bli tröttare ju längre matchserien blir här vilket också kan vara en anledning till att kvällens match blev lite mer avvaktande. Den som överlever får se hur fortsättningen nu kommer att arta sig, spännande blir det garanterat!

Enligt plan så blev Villa och Sandviken klara för semifinal ikväll efter till slut ganska klara segrar mot Sirius (8-3) och Vetlanda (4-1). Det kommer att bli en intressant matchserie med Villa som storfavoriter och Sandviken i ett rejält mysläge. Jag håller på SAIK! AIK vann med 6-3 mot Västerås ikväll och har 2-1 i matcher där och kan avgöra i Västerås på tisdag. All cred till VSK som fortsatt verkar stå upp bra och definitivt ingen promenad till semifinal för AIK vilket är bra oavsett vem som vinner vår kvartsfinal. Även den matchen börjar 18.00 på tisdag. För min del skulle dom gärna få ändra starttid på en av matcherna till 20.00! :)

SLUTSPELSUTMANINGEN: Det har tickat in 2st till på Slutspelsutmaningen så nu är vi 217st! Jag vet att jag lovat sluta tjata om den!! Men kanske vi når 250st ändå om Byn vinner även på tisdag?! Kopierar in än en gång (sista gången!) hur tanken är och hoppas 33st till vill vara med! :)

VILL NI VARA MED så Smsa mig på 070-333 05 20. Skriv NAMN + Slutspelsutmaningen. Eller mejla på This is a mailto link eller skicka på Messenger.

Det du anmäler dig till är:

  1. Betala 200 kr OM Edsbyn vinner mot Vänersborg och går till semifinal men förlorar där.
  2. Betala 350 kr OM Edsbyn även skulle vinna semifinalen och gå till SM-Final men sen förlorar där.
  3. Betala 500 kr OM Edsbyn skulle vinna SM-Guld! Det skulle väl ett SM-Guld vara värt?

OBS! Det kan alltså bara bli ETT av dom här alternativen så MAX summa man binder upp sig på att betala är alltså 500 kr. Hoppas alla förstår det och inte tror det blir 200 + 350 + 500 kr OM det skulle gå hela vägen och blir skrämd av det! Å skulle Byn åka ut i kvarten mot Vänersborg så behöver ni inte betala en enda krona.

Får återkomma i morgondagens Inför hur många Stödbiljetter som såldes ikväll.

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Jesper Granqvist
+ Anders Svensson

SM-KVARTSFINAL 3:5
EDSBYN-VÄNERSBORG 2-0 (1-0)
Edsbyns mål: Martin Frid, Oscar Wikblad

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png