Hoppa till sidans innehåll

Marginaler emot gav ny förlust

05 MAR 2021 21:52
Vänersborg borta är alltid svårt och även om Byn gjorde en insats tillräckligt bra för att vinna ikväll så lyckades Vbg avgöra i slutet till seger 4-3 (0-0). Hörnskyttet egentligen direkt matchavgörande i den här matchen.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2021 21:52

Uppförsbacken allt brantare för Byn som nu ligger under med 0-2 i matcher efter kvällens match. Från att kanske ha varit en 60-40 kvartsfinal i Byns favör känns den nu som 80-20 i Vbg-favör. Men så länge det inte är 0 % chans så ger vi inte upp! Tycker faktiskt Byn förtjänade vinna ikväll men det hör till att sätta bollen i nät också och det var främst det som fattades ikväll.

Som enskild match borta mot ett svårspelat Vbg så tycker jag Byn gör en klart godkänd match kväll. I normala fall är det taget att uddamålsförlora där men som läget nu är så har vi väl sannolikt inte råd med såna här förluster. Boven hittills är ju ändå matchen hemma i onsdags och det är den vi släpar med oss hela den här matchserien oavsett när den tar slut.

Samma lag som senast för bägge lag. En första halvlek som slutade 0-0 vilket både speglar den och lite inte. Lägen fanns åt bägge håll men lite mer för Byn som hade några bollar dansande på mållinjen men utan att kunna forcera in den. Ett stolpskott från Mattias Hammarström i 11e min kvitterades av ett ribbskott av Adam Blomster i 27e min, det var väl det som var allra närmast mål.

Edsbyn spelade mer som ett lag ikväll och tog hem laget i defensiven, alltså precis som Vbg spelar. Ikväll också Joakim Svensk tillbaka som libero och där blir han nu kvar. Det ger en större trygghet för hela Byns defensiv att ha Jocke där. Mest bollinnehav Edsbyn i första halvlek och mer "lika" delaktighet fördelat på Hasse och Daniel Popa där annars Hasse brukar vara den som har boll mycket mer. I andra halvlek dock mer Hasse vid taktpinnen.

Andra halvlek exploderade istället med fyra mål på halvlekens första nio minuter! Vbg började med 1-0 i 48e efter att Hasse tappat skäret på mittplan, tappat boll med omställning som följd och mer behövs inte för att det ska ringa. Dock väldigt snygg upprullning av Byns försvar av Vbg till avslutande Jakob Jenefeldt ur vänsterläge. Jonas Edling kvitterade ändå på en hörnretur ur minimal vinkel dryga minuten efter så matchen hann aldrig sätta sig efter hemmalagets ledningsmål.

Två minuter till och 2-1 Vbg av kvällens man Markus Kumpouja som satte deras 3e hörna i nät. Strax därefter Jesper Granqvist utvisad så motigt just där. Byn presterade dock en väldigt bra period med en man mindre och kvitterade även till 2-2 genom Oscar Wikblad som satte bollen från halvdistans, det avstånd där Vbg gjorde några mål på här i onsdags. Tid 54 min.

En viktig sista halvtimme väntade och utan att vara enögd så hade ju Byn fler chanser än Vbg att göra nästa mål. Som när Oscar snirklade sig in efter kortlinjen, passade Simon som nära Kyllönen inte fick in bollen. Som när Simon gjorde ett sologenombrott och gjorde allt rätt förutom att Kyllönen (?) touchade avslutet till hörna. Samt att Rasmus Skarps framspelad av Simon också hade ett halvskapligt läge som Kimmo räddade och som när Tisen på hörna träffade en hjälm på mållinjen i 84e min... Vbg hade sedan tre hörnor i följd mellan 71-75e min men ingen riktigt nära mål.

Men det var på hörna det här skulle avgöras ändå. Eller så kändes det i alla fall när Markus Kumpouja gjorde sitt andra hörnmål fram till 3-2 i 87e min på deras 7e hörna. En hörna Markus själv ordnade. Två mål på sju hörnor för Vbg alltså. Ställde in mig före på att inte dra tv-dosan i golv just då för kände att den här hörnan sitter! Så gjorde den och det kändes över och än mer över blev det när Ilja Gratjev snitsade in 4-2 när klockan slog över på 90 min och Byn satsade allt på ett kort framåt.

Edsbyn spelade dock till domaren blåste och ska ha cred för det! DÅ tryckte Jonas Edling in en hörna i nättaket till 4-3 i 92a min, såna hörnmål vi är vana att se Byn göra i slutspel men som vi saknar den här säsongen! Men det är ju inte över än... Faktiskt så vaskade också Byn fram ett riktigt bra högerläge också på dom 30 sek som var kvar men som sköts utanför. Kvittering där, ja då jäklar!

Nu är istället ny förlust och uppförsbacken brant men vi har själva satt oss i den med onsdagens match som grund. Kört är det dock inte än även om det ska jäkligt mycket till för att Byn ska vinna tre matcher i rad nu, det förstår alla. Ofta brukar nog såna här matchserier ta slut som på söndag men skulle Byn kunna nypa den så kommer allt i ett helt annat läge så vi fokuserar enbart på den nu och med ett lika fokuserat Byn då som ikväll så har vi goda chanser då. Det finns ju väldigt mycket mer att ta med sig också från den här matchen än förra så hoppas vi kan bygga på det än mer på söndag och skulle den utmynna i seger så kommer vi ha en bra känsla sen.

Hörnskyttet måste dock bli bättre. Vi hade 12 hörnor ikväll igen och gjorde ETT mål har jag tänkt ända till ungefär nu men Edlings första räknas ju också som hörnmål kom jag på. Men ändå inte det hörnbyn vi är vana att se, ett väldigt tjat om det men det är ju så viktigt med dom där detaljerna i ett slutspel! Ändå många "väldigt nära" mål ikväll så kanske det kommer en ketchupeffekt på söndag istället? Vi tror på det!

I den andra matchen på vår halva så vann Västerås hemma över AIK med 5-4 efter sudden death. Där gjordes det åtta mål i första halvlek och inget mål i andra! Väldigt ovanligt. Såg sudden och tycker det var rättvist att VSK vann efter att ha haft flera lägen i första suddenperioden. Magnus Joneby matchhjälte på ett mål AIK och främst Andreas Bergw                 all tyckte skulle dömas bort, antagligen för spark. Men mål blev det och det var säkert rätt! 1-1 i matcher och kul om/att VSK kan jävlas med AIK så som man nu gör.

På andra halvan är det i det närmaste klart att det blir Villa-Sandviken i semifinal som båda leder med 2-0 i matcher. Ny seger för Sandviken nu borta mot Vetlanda och som ledde med både 4-0 och 5-1 innan Vetlanda på slutet snyggade upp det till 3-5. Villa leder i detta nu med 8-2 borta mot Sirius med halvtimmen kvar och vinner ju då den.

SPELARBETYG:
+++ Simon Jansson
++ Joakim Svensk
+ Jonas Edling

NÄSTA MATCH: Hemma på söndag kl 17.00.

SM-KVARTSFINAL 2:5
VÄNERSBORG-EDSBYN 4-3 (0-0)
Edsbyns mål: Jonas Edling 2, Oscar Wikblad

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png