Hoppa till sidans innehåll

Målsnålt och kryss mot Sandviken

02 JAN 2021 20:34
Två bra försvar och två bra målvakter hamnade i fokus när Sandviken och Edsbyn spelade 1-1 (1-1) i en match som väl inte nådde dom höjder man hade hoppats på förhand.
  • Skapad: 02 JAN 2021 20:34

Det måste vara väldigt sällsynt att det blir bara TVÅ mål när SAIK och Byn möts men ikväll landade vi i ett sånt slutresultat då lagen bara mäktade med varsitt mål. Målchanser till fler mål fanns absolut där Sandviken och Hannes Edlund hade den bästa chansen på en straff i 50e min men den räddade Anders Svensson, något han gjorde många gånger denna match.

Edsbyn ordinarie medan Sandviken saknade Rasmus Forslund och avstängde Oscar Stadin. Delar man upp matchen i fjärdedelar så var nog med facit i hand den första den mest fartfyllda. För den skulle inte något klockrent spel från något av lagen utan mer bollbyte ganska ofta och ur det dök en del chanser upp. Edsbyn kändes så långt som det lite tyngre laget och hade också dom bästa chanserna under den perioden.

Oscar Wikblad hade två bra avslut som smet tätt utanför samt att Byn hade två hörnor som så långt kändes farligare än dom sex hörnor som SAIK hade under samma period. Edsbyn skulle också ta ledningen under den här perioden när Martin Frid fyllde på med mål för tredje matchen i rad. Fortsätt gärna så Martin! Men inte heller det efter något bländande anfall utan efter bollvinst ute vid sargen och sedan en aktiv Frid i momentet efter som avancerade framåt centralt i planen och sköt lågt och pricksäkert på Othéns vänstra sida. Bra prestation av Frid!

Men Sandviken växte in mer i matchen medan Edsbyn blev allt passivare i sitt försvarsspel och hamnade långt ner i planen med hela laget. Anders Svensson gjorde några fantastiska parader under resten av halvleken och växte ut som Byns klart bäste spelare i den här matchen. Sånt är väl lite på gott och ont, Sverre får såklart väldigt gärna vara så här bra men är han klart bäste spelare så tyder det ändå på att vi t.ex. offensivt inte kommer upp på nivå och det gjorde inte Byn heller.

Sandviken skapade hela TIO hörnor i första halvlek och det säger sig själv att till slut sitter nån då. Det var precis vad som hände när Lukas Widman i 37e min satte 1-1 på deras 8e hörna. Som matchen då hade utvecklats så var det också helt i sin ordning då Sandviken var bäst under andra halvan av halvleken.

Men i det stora hela en rätt passiv halvlek där lagen var samlade centralt i sin defensiv och där anfallande lag till minst 80 % valde det säkra före det osäkra, det vill säga att vända ur istället för att utmana eller gå utsida istället för att försöka kliva "in i skiten". Simon Jansson och Robin Öhrlund bröt mönstret lite under första halvtimmen vilket skapade en del oreda i Sandvikens straffområde men även dom mattades sista kvarten. Hörnstatistik 10-3 till Sandviken!

Som tidigare nämnts ett gyllene läge till 2-1 Sandviken i 50e min när Daniel Berlin hakades upp när han var på väg igenom med straff som följd. Men ingen utvisning för Tommi där ändå tydligen (?). Straffen sköt Hannes Edlund helt ok på Sverres högra sida i huvudhöjd men Sverre var på hugget denna kväll och stoppade den, en klart bra räddning och lite låg det i luften att Sverre skulle nypa den.

Andra halvlek kändes medium i stort sett halvleken igenom där inget lag riktigt ville gå på attack även om det i såna här matcher brukar kunna öppna upp sig i andra halvlek. Noterat finns ett varsitt ribbskott på hörna när först Mattias "Tisen" Hammarström träffade den i 58e min och sen gjorde Viktor Berling detsamma för SAIK runt 73e min.

Dryga minuten före Berlings ribbskott hade Byn och Oscar Wikblad ett kanonläge till ledning när Hasse Andersson lyrade fram Oscar i friläge men Wikblad hamnade lite i tidsnöd och likaså duktige Joel Othén i andra kassen kunde parera. Spännande sista 10 min väntade men även där är det Othén två gånger och Svensson två gånger som finns understrukna i blocket och om inte annat för deras skull så känns det rättvist att matchen slutade oavgjord.

Byn hade ett dubbel/trippelläge för avgörande i 89e min i en rörig situation där Jonas Edling hade jätteläge att bli hjälte men först räddade Othén och sen fick han även hjälp av sina försvarare att parera returen. Sen i matchens sista minut drog Byn på sig TVÅ utvisningar i samma anfall och strax därefter ordnade SAIK sin 16e hörna så där blev det lite torskkänsla men även den hörnan slog SAIK bort.

Hade feeling för en vass insats av Byn och seger ikväll så är lite besviken att inte Byn orkade ha mer tryck i sin offensiv. Samtidigt är det väl defensiven som skapat mest huvudbry för Byn så här långt så kanske lite prio på den just nu för att sedan "bygga" mer offensivt utifrån det sen. Så ett insläppt mål mot SAIK är ju absolut godkänt och för att komma ner på en så låg siffra kanske man måste offra lite offensiv i nuläget men i en framtid måste vi lägga till mer offensivt för att kunna utmana främst Villa och AIK framöver.

Det syntes faktiskt även på Jocke Svensks spel ikväll att det var mer prio defensiv än offensiv då Jocke inte kom i några offensiva utflykter ikväll (väldigt få iaf och inga "fullt-ut-attacker"). Nåt sånt skulle behövts för att bryta mönster i en sån här match men vi får väl ha det i bakfickan till kommande matcher.

Sandviken lika bra som Byn i matchen, sett till bollinnehav kanske t.o.m. lite bättre än Byn. Har dock sett även dom vassare än ikväll men helt klart är att Sandviken är ett lag som är kapabel att utmana topplagen hela vägen den här säsongen. Samtidigt har ju bägge lag väldigt stor respekt för varandra vilket såklart mycket bidrar till matchbilden ikväll.

Vi siktar mot nya mål och vi har ju faktiskt förlorat bara en match hittills i serien, mot Vetlanda borta. Ett Vetlanda som idag förlorade med 4-3 borta mot Frillesås och som vanligt är Vetlanda ett riktigt jojolag i sina prestationer men för tillfället är dom i dålig form. Även Hammarby blandar och ger och med en nedåtgående kurva och idag föll man med 6-1 borta mot Motala. Hammarby också väldigt skadeskjutna och dom kan få en tuff januarimånad. Villa avfärdade enkelt Tellus borta med 11-3, fyra nya mål av Christoffer Edlund där.

Sirius och Bollnäs delade på poängen efter två sena mål där först Bollnäs gjorde 2-3 i 89e och man trodde på avgjort men Sirius hann med att kvittera i sista minuten. Bollnäs var annars snäppet bättre än Sirius och just Bollnäs är våra motståndare i nästa match hemma på TISDAG. Avslag kl 20.00 i den matchen, anledningen är att Sportbladet Play vill att en match ska spelas kl 18.00 (Villa-Västerås) och en match kl 20.00.

SPELARBETYG:
+++ Anders Svensson
++ Jesper Granqvist
+ Martin Frid

SANDVIKEN-EDSBYN 1-1 (1-1)
Edsbyns mål: Martin Frid

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil