Hoppa till sidans innehåll

Kryss i svängig match på Studenternas

28 NOV 2020 18:12
Ett Edsbyn med stort favoritskap borta mot Sirius klarade inte av att förvalta det och till slut fick Byn vara nöjdast med ett kryss via 6-6 (4-2) efter att ha legat under med 5-2 med halvtimmen kvar.
  • Skapad: 28 NOV 2020 18:12

Vi tar ett referat i kortare form idag! Det var verkligen en svajig match och en lika svajig insats av Edsbyn som till slut landade i att vi inte fick med oss två poäng hem idag. Matchstarten väldigt bra av Byn som tog ledningen efter minuten och hade lägen att nästan punktera matchen under första kvarten! I alla fall att leda den med ca tre mål.

Mer än ledning 0-1 blev det dock inte efter kvarten och när Sirius kvitterade efter 16 min av Matteus Liw (kul!) så svängde också pendeln över till Sirius. Laget visade resten av halvleken en klart bättre glöd än Byn och om vi summerar den halvtimmen kort så gav det en 4-2 ledning till Sirius i paus samt att vi fick se Byns sämsta halvtimme så här långt. Klart underkänt av Byn!

Upptakten av andra och en käftsmäll direkt med 5-2 efter en minut spelad genom Ted Bergström som dök upp längst bak i straffområdet efter inspel från vänster som gick förbi alla. Där och då kändes det kört! Så utifrån känslan där så är man ju ändå förhållandevis nöjd med en poäng till slut.

För Edsbyn knaprade in mål för mål och främst anförda av Robin Öhrlund som i mina ögon var i särklass bäst i Byn idag. Det var också just Robin som till slut kvitterade till 5-5 och där gjorde helt plötsligt Byn TVÅ mål trots att man var två man mindre på planen. Den perioden ger såklart plusbetyg och då med ca kvarten kvar att spela fanns helt plötsligt segervittring igen.

Men Sirius skulle ta ledningen igen då Teemu Määttä drog dit 6-5 på hörna i 84e min. En boll Svensson såg ut att rädda men den slank in till slut ändå. Snöpligt för Byn där men lika snöpligt för Sirius och deras mv Anton Andersson när Byn och Mattias Hammarström kvitterade i 89e min. Tisen tog sig runt Sirius högerförsvar och drog på ett lågt skott som Anton såg ut att rädda men även där bara en halvräddning vilket gjorde att kvitteringsbollen rullade in i nät.

En högerhörna för Byn med "ett skott" tecknat från domaren var det som avslutade matchen. Hade det varit SM-slutspel hade Byn (och troligen Tisen) dragit dit den. Nu en lördag i november sköts den istället utanför av Oscar Wikblad (Oscar = en av dom piggare i Byn idag).

Det finns mycket att jobba på i Byn och det främst defensivt känns det som. Samtidigt är det väl kul att det är jämna matcher i serien och att man inte någonstans bara kan åka och hämta poäng. Så det gäller att vara ödmjuka och visa rätt inställning till varje match. Kanske vann Sirius den "matchen i matchen" idag då Sirius kändes hetare än Byn denna dag.

SPELARBETYG:
+++ Robin Öhrlund
++ Oscar Wikblad
+ Ted Hedell

Nästa match: Broberg hemma kommande TISDAG 1 dec.

SIRIUS-EDSBYN 6-6 (4-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Robin Öhrlund 2, Martin Frid, Mattias Hammarström

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil