Hoppa till sidans innehåll

Klasskillnad när Byn vann annandagsderbyt

26 DEC 2021 19:29
Femetta för Byn eller klasskillnad i annandagsderbyt, det är bara att välja rubrik. Edsbyn var numret större än Bollnäs denna eftermiddag och vann efter behag med 5-1 (3-1) trots att Bollnäs inledde målskyttet.
  • Uppdaterad: 26 DEC 2021 19:29

Alltid spänt före dessa derbyn men lite mer som en vanlig match idag då ju publikantalet var begränsat till 600 personer vilket också fanns på plats i Arenan. Matchen som sådan nådde väl inte heller annandagshöjder då annars publiken brukar elda på bra vilket gör att det ofta går att kräma ur lite till av både varje spelare och varje lag samt att det också brukar utmynna i mer närkamper än det blev idag. Nu blev det lite mer "vardag" över det hela och när dessutom Edsbyn under tid visade sig vara i alla fall två nummer större än Bollnäs så blev det till slut en rätt avslagen andra halvlek.

Största glädjeämnet för dagen var att Oscar Wikblad förlängt sitt kontrakt med Edsbyn med ytterligare två år! Otroligt viktigt och jag har sällan eller aldrig sett en spelare tagit ett sånt individuellt kliv från en säsong till nästa som Oscar gjort i år. Då tror jag ändå också att Byn kan få ut ännu mer av Oscar både resterande säsong nu och framförallt i en framtid. TACK Oscar, du är suverän förebild för Edsbyn och för alla ungdomar i föreningen. Vad vi då inte visste var att Oscar i första halvlek dessutom skulle leverera det som sannolikt blir Årets Mål i svensk bandy!

Edsbyn saknade en förkyld Jesper Granqvist och Mattias Larsson fick då gå in som högerback istället och sånt löser ju Taggen med bravur. Bollnäs ordinarie men med Jesper Larsson som högerhalv och Ere Verhelä högerback. Det var nytt tror jag! Det var en ganska rivig matchupptakt där hete Vadim Arkhipkin tvingade utomordentlige Erik Persson till en bra räddning nästan omgående. Bollnäs också ganska frejdiga till en början och skapade något halvläge i upptakten. Bollnäs skulle också ta ledningen i matchen när Hans Andersson piskade dit 0-1 på högerhörna i 14e min och det var väl möjligtvis där Bollnäs kände att man hade lite hugg på den här matchen.

Målet tände dock mer Edsbyn som kändes vakna till liv och främst gällde det Vadim Arkhipkin som var Byns starkaste kort i första halvlek. Vadim växer fram till att vara den för motståndarna mest svårlästa spelaren i Byns lag och han har tagit otroliga kliv sista månaden tycker jag. Här låg Vadim bakom Byns vändning till ledning 2-1 när han först spelade fram Jonas Edling till 1-1 i 16e min där Edling ur väldigt snäv vänstervinkel drog dit en stenhård isare i bortre burgaveln. Erik Persson enda plump i matchen.

Sen skulle årets mål komma i 20e min. Vadim med boll på mittplan där han i sin härligt ryckiga och vägvinnande stil sökte sig i offensiv riktning men såg ut att håvas in av Bollnäsförsvaret lite ute till vänster. Då sprätte helt sonika Vadim bollen mot bortre delen av straffområdet där Oscar Wikbland fanns och känslan direkt var att det där blev nån form av nödlösning från Vadims sida. Det låter vi vara osagt för Oscar var redo i andra änden och då han fick gott om tid att vinkla upp kroppen så drog han direkt med full kraft på helvolley och bollen satt som en projektil i nättaket ovanför höger axel på Erik Persson! Byn hade vänt och såna mål ska ju inte gå göra, hatten av!

Därefter tog Byn över mer och mer och närmsta kvarten var det mest bara Byn som skapade lägen. Ted Hedell, en krigare utan dess like, var sånär på väg igenom i 26e min. Oscar sköt stenhårt i ribban i 27e min innan Ted laddat om för ny attack i 28e min och frammatad av Per Hellmyrs så kom nu Ted hela vägen. Ted var på väg omkull några gånger då han fick kriga sig fram men är så ärlig och försöker stå och kom ända fram till Erik Persson och i lite obalans skickade han ändå upp 3-1 i vänstra krysset. Otroligt stark prestation och det speglade matchen ganska bra i det läget att Byn ledde med två och vi gick också till paus med dom siffrorna.

IMG_1205 (1).jpg

Matchen skulle sen stängas nästan omgående i andra när Samuli Helavuori med en lyra friställde Oscar Wikblad i 48e min. Oscar gjorde sig ingen brådska utan nästan väntade in en Bollnäsförsvarare som han drog bort och i samma sidledsdragning fick han också mv-Erik ur balans och 4-1 Byn var ett faktum. Matchen dog faktiskt redan här och känslan var att Bollnäs också erkände sig slagna här trots att det var 40 min kvar att spela. Myran provade ett sologenombrott i 56e men Erik stod i vägen när Myran dribblat av allt och alla och lika var det två gånger till i matchen också! Så med en normal målvakt har Myran kunna gjort TRE solomål i matchen.

Det Myran inte lyckades gjorde dock Ted Hedell! Bolltapp på mittplan av Bollnäs och då var Ted på hugg och när han mötte ett Bollnäsförsvar i upplösning så snurrade han upp rubbet och vips så var han fri med Persson. Ted försökte runda Erik och blev fälld av honom i men liggande i luften föste Ted ändå i 5-1 bollen efter 59 min! Vilka individuellt starka prestationer på egentligen alla Edsbyns mål idag och det är väl främst det som etsar sig fast från den här matchen. Ted Hedell fighterhjärta måste ju alla älska, vilken krigare! Så fram med kontraktsförslag även där tack.

Sista halvtimmen inte mycket att skriva om då bägge lag närmast spelade av matchen. Erik Persson var den enskilt vassaste aktören under den halvtimmen även om en del oskärpa i avsluten från Byns sida också spelade in en del. Bollnäs försökte pliktskyldigast fixa till något reduceringsmål men var väl egentligen aldrig riktigt nära. Byns defensiv bra matchen igenom och Henke Karlström behövde inte vara briljant bra för att hålla målet fritt från påhälsning.

En stabil insats av Byn som gör sitt jobb och måttar in en säker seger. Som nämnts så några individuellt starka prestationer som sticker ut idag och på sitt sätt blir lite avgörande i matchen. Vadim nästan alltid bra numera men främst hemma i Arenan är känslan. Ted Hedell med två magnifika prestationer som också ger mål vilket är bra för framtiden och Oscar Wikblad är som en, ja jag vet inte vad! Torped? Känns alltid redo att explodera och gör det några gånger i varje match, underbar att se på.

Bollnäs imponerade väl inte speciellt tycker jag och känns som det är lite "fel kurva" på Bollnäs. Var klart bättre när vi möttes för en månad sen och får nog slita för att behålla sin 11e plats eller bättre är känslan just nu. Erik Persson och Jens Wiik bäst idag men fler måste kliva fram, många som "gömmer sig" just nu. Går inte bara förlita sig på Hasse i offensiven heller som nu ligger bakom det, idag lilla, som händer.

Rubrikerna i övrigt idag främst till Sirius som vann med 7-1 mot Hammarby på Zinken inför 4147 personer. Imponerande måste jag säga och Sirius känns alltmer som ett topp-6 lag. Gäller bara att behålla fötterna på jorden men det har dom en bra tränartrojka som kan sköta. Broberg vann 4-3 borta mot Sandviken och det speglar väl bara hur säsongen sett ut för dom två lagen, tror det var sju år sen Broberg vann en annandag mot SAIK.

Rättvik knaprade in en poäng på Frillesås i bottenstriden efter 9-4 borta mot Örebro idag. Christian Mickelsson fyra mål och vilken effekt det blivit sen Mickelsson kom till spel. Frillesås spelade 1-1 hemma mot Vänersborg och har nu bara två poäng tillgodo på Rättvik, 10p mot 8p. Kul som fan med Rättvik! Motala vann 5-3 hemma mot Vetlanda och AIK vann 9-4 mot Tellus, helt enligt planen bägge två. Kvar är Villa-Västerås som strax ska starta.

SPELARBETYG:
+++ Ted Hedell
++ Vadim Arkhipkin
+ Oscar Wikblad

Kom också ihåg RÄDDA ANNANDAGEN >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/raedda-annandagen

OBS! Har ni redan betalat 75 kr så visst är väl en annandagsseger värd 75 kr till?? Swisha isåfall till 123 018 0778

EDSBYN-BOLLNÄS 5-1 (3-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Ted Hedell 2, Jonas Edling

Publik: 600

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png