Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Åsentorp

Inför: Villa Lidköping-Edsbyn

26 JAN 2021 19:48
Match i morgon igen och då säsongens tuffaste uppgift i seriespelet borta mot serieledande Villa Lidköping. Svårare än så blir det inte och det blir intressant att se om ett formsökande Byn har något att hämta där. OBS: Matchstart 18.00!
  • Skapad: 26 JAN 2021 19:48

Från seriespelets på förhand mest givna seger hemma mot tabelljumbon Tellus till bortamatch mot serieledande Villa Lidköping 48 timmar senare! Större än så blir inte skillnaderna i den här serien och frågan är om Byn har något att sätta emot Villa i morgon?! De senaste två insatserna tyder väl egentligen inte på det som båda varit slätstrukna med sista halvtimmen mot VSK i lördags som undantag.

Edsbyn kändes på väg in i form i början av månaden med segern borta mot Västerås den 8/1 som bästa exempel på det. Den följdes upp med en vattentät seger hemma mot Vänersborg den 12/1 men sedan efter uppbrottet med Robin Öhrlund har Edsbyn inte riktigt stått att känna igen även om jag tycker att matcherna mot Broberg och Vänersborg var klart godkända ändå, främst utefter de nya förutsättningarna.

Det som gett mest huvudbry för undertecknad är matchen hemma mot Västerås i lördags där Byn i första halvlek var mer än lovligt tama och vilket ju var det som grundlade den förlusten. Sen var det väl inte mycket bättre igår mot Tellus heller men där har jag ändå en viss förståelse att det inte går få igång alla cylindrarna mot tabelljumbon en måndag i ett ekande Svenska Fönster Arena.

Så någon dagsfärsk form visar inte Byn och det är ju med lite skräckblandad förtjusning man ser fram emot matchen i morgon, det ska erkännas! Jag tror vi får mycket svar i morgon faktiskt. I den form Byn verkar vara i så är ju det här just nu en "8-2 match" i hemmafavör ungefär eller kan det vara så att Byn behöver just en sån här "omöjlig match" för att vakna till liv igen?

Just att få slå ur underläge för första gången på VÄLDIGT länge tror jag Byn mår bra av. För det har vi väl inte gjort sen Villa hemma i premiären den 13/11 om ens då? Jag minns inte hur lagen kändes kontra varandra då men det var nog ganska jämnt skägg på förhand då och blev ju också så i matchen som slutade 4-4 efter att Villa hämtat ikapp på slutet. NU får däremot Villa finna sig i att vara solklara favoriter och jag såg t.ex. Sv Spel hade oddsen 1,35 på Villa och 4,80 på Byn vilket väl känns ganska rimligt just för dagen.

Villa är bra, går inte att säga annat när ett lag har spelare som Christoffer Edlund, Erik Säfström, Joel Broberg, Martin Karlsson, Martin Johansson, Johan Löfstedt med flera i laget. Ändå är det ju intressant att man kunde torska mot Bollnäs borta (ganska rättvist också, 6-5) samt att jag minns att jag såg deras första halvlek hemma mot SAIK strax före nyår där SAIK var spelförande och bättre än Villa men ändå ledde Villa med 3-0 efter 35 min efter att SAIK via ett par bolltapp gav Villa omställningsmöjligheter. Så oslagbara? Nej!

Tror dock det är ett helt annat Villa vi får möta i morgon som nog lär vara heltaggade att trycka ner ett redan nu stukat på Byn ännu mer i stövelskaften! Gör man det så vinner man inte bara morgondagens match utan skaffar sig då också ett mentalt övertag för fortsättningen av säsongen. Hoppet man har är ju att man får upp bilder där Byn matchar Villa nere i Lidköping men samtidigt har man väl genom åren varit med om alla möjliga scenarion i den arenan! För nåt år sen vann väl Byn med 10-3 där efter att ha legat under med 0-2 i matchupptakten om jag inte minns fel. Men i historien finns också stora Villasegrar men dom glömmer man ju fortare!

Intressant att se hur Byn ställer upp laget i morgon! Var ju lite justeringar igår som mest liknade fjolårets uppställning med Svensk på v-halv och Hasse på mitten och med utfall "sådär". Jocke Svensk tycker jag är bra överallt och bra nästan alltid även om väl han också lite följt lagets trevande kurva på slutet. Jag känner mig tryggast med Jocke som libero ändå och med den trupp vi förfogar över i år så då blir det väl Hasse på v-halv för vi har väl inte så många andra alternativ där. Dock är det väl ändå favorit på att Byn startar som man gjorde igår antar jag. Som sagt, intressant att se!

Matchen känns som ett vägskäl gällande vart resten av den här säsongen tar vägen tycker jag och vilka förhoppningar man ha på Byn. Jag själv försöker se positivt på det hela så länge det går men samtidigt finns det inget att vinna på att vara överoptimist heller utan jag försöker se så nyanserat som möjligt på det hela men ändå lite mer med positiva än negativa ögon. Men just nu känner även jag mig osäker på Byn så därför ser jag som sagt fram emot den här matchen med lite skräckblandad förtjusning! Blir intressant att se vilket humör man är på strax före kl 20 i morgon :)

Miljonklubben! Det lönar sig att pusha känner jag efter att 7000 nya kronor kommit in sen igårkväll. Sånt värmer! Kanske läge att förtydliga också att det som samlas in till Miljonklubben går ju till nästa säsongs trupp och INTE till att "stoppa den ekonimiska blödningen" alla föreningar drabbas av den här säsongen. Där går istället Farmers insamlingar in för att hjälpa föreningen att stoppa blödningen så mycket som möjligt och Farmers senaste rapport är ju att fantastiska 400 000 kr är passerat för innevarande säsong.

Miljonklubben ser jag som vårt framtidshopp för visst måste vi väl fortsätta tro på en framtid även efter den här säsongen (?). Det är ju också bara att konstatera att det är tack vare Miljonklubben som Byn fortsatt kan ligga på den nivå vi gör och fortsatt utmana topplagen i bandysverige samt att vi ju också vinner ett och annat SM-Guld emellanåt! Utan Miljonklubben och dess första insats när bröderna Määttä värvades har vi ju inte heller fått uppleva livets viktigaste SM-Final 2017 mot Bollnäs och den kan man ju i min värld betala för om och om igen i efterhand! Även om jag aldrig mer vill möta Bollnäs i SM-Final, som det blev så räcker det bra med EN sån final.

Så orkar vi mobilisera kraft för en femte raka MILJON tro? I så fall kan vi få uppleva fler oförglömliga minnen även framöver TROR jag (går ju omöjligt att veta det). Som jag skrev igår så gav just den här veckan förra året 60 000 kr i insamlade pengar till Miljonklubben. DET tror jag väl kanske inte vi upprepar men samtidigt om det kom in 7000 kr efter en halvdan insats mot Tellus igår så är det kanske inte helt omöjligt heller (?). Jag kommer stämma av veckans insamlade pengar i mina rader under veckan och håller mina tummar!

Hakar du på i år igen? I så fall har du gjort ett fantastikt val!! Gör du i så fall din första inbetalning för säsongen 20/21 så följ då den här länken >>> https://edsbynsif.propublik.se/miljonklubben2020start

Det går ju som ni ser i den länken även välja alternativet månadsdragning 85 kr/månad = mindre än 3 kr per dag!

För er som redan betalat in till säsongens Miljonklubb men som skulle kunna tänka er att betala in en slant till så gör i så fall det via: Swish 123 283 8795 eller bankgiro 434-5500.

Full omgång i morgon: Bollnäs-Västerås (5-3), Hammarby-Frillesås (5-2), Motala-AIK (5-8), Sandviken-Vänersborg (4-1), Tellus-Sirius (2-7) samt Vetlanda-Broberg (4-6). Observera att Villa-Byn börjar kl 18.00! Sen är det handbolls-VM och Sveriges kvartsfinal kl 20.30 i morgon så jag planerar inte för några längre rader i morgon så ni vet. Vi får se om Byn kanske vill annat! :)

Tack för ikväll! Då hejar vi på Byn och hoppas på lite klirr på Miljonklubbenkontot!

 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil