Hoppa till sidans innehåll

Inför: Villa Lidköping-Edsbyn

16 NOV 2021 19:00
Säsongens tuffaste uppgift väntar i morgon då Edsbyn åker till Lidköping för att ta upp kampen med säsongens stora guldfavorit Villa Lidköping. Observera att matchen börjar kl 20.00.
  • Skapad: 16 NOV 2021 19:00

Det finns ganska svåra bortamatcher, det finns svåra bortamatcher och så finns det bortamatch mot Villa som på förhand kan kännas nästan omöjlig. Dock är ju ingen match helt omöjlig att vinna såklart men som Villa ångar på i sina hemmamatcher hittills både i serien och på försäsongen så inser man ju att det måste till något extraordinärt för att rubba västgötarna i sin egen borg.

Ändå kan vi konstatera att i den enda match Villa blivit riktigt utmanad i serien hittills så kom också ett poängtapp via 7-7 borta mot Sandviken. Ibland är det ju så med travhästar också att så länge dom är för bra för sin klass och radar upp enkla segrar så ser dom ju helt oslagbara ut men sen när dom väl stöter på patrull så kan dom också vika ner sig. Finns inget än som tyder på att det är en bra liknelse med just Villa men det skulle i alla fall vara intressant om Byn kunde vara med i matchen till säg minut 70 och se hur Villa isåfall reagerar på det.

Villa kommer att sakna avstängde Joel Broberg och någon liten procent borde väl det ändå öka Byns chanser. Men Joel var borta även senast när Villa blåste över Vänersborg med 13-3 vilket ju säger ganska mycket även om Villas bredd i truppen. Så det gäller helt klart att Byn får till en riktig fullträff över hela banan för att kunna röra Villa i morgon.

Skulle ändå inte bli jätteförvånad om Byn kan hitta på något då jag tror även den här upplagan av Byn trivs bra att slå ur underläge. Tror också att Byn är lite mer svårläst för motståndarna den här säsongen då många pusselbitar bytts ut inför densamma. Byn spelar klart synbart på fler spelare den här säsongen och det i sig gör ju att många spelare också syns mycket mer än tidigare. Tar Martin Frid som ett exempel, solklar vattenbärare i en roll utan boll i flera säsonger förut men i år med mandat att delta mer även i det offensiva spelet och känslan är att Martin också tar kliv i det spelet.

Känns som Martin börjar känna sig själv mer och mer i spelet med boll för varje match och när Martin kommer i attacklägen nu så ser det ut som att han gasar på ungefär 5ans växel i den 7-växlade lådan i lägen där han förut stampade plattan i botten. Det kan absolut vara melodin (om det nu är så) för tidigare har det många gånger gått för fort för Martins (och Byns) eget bästa när han, dom få gånger han försökte, ofta kom i hög fart, stötte på patrull och blev av med bollen i ibland farliga omställningslägen. Intressant att se om den här utveckligen fortsätter under säsongen.

Är ju fortsatt intressant att se var Byns spel "landar" framåt säg februari. Det ser stundtals riktigt lovande ut i matcherna för att däremellan se riktigt krampaktigt ut. Senast var det ju positiva signaler från t.ex. Helavuori och stundtals även Arkhipkin (som i min värld trivs extra bra i Lidköpings arena) medan Jesper Granqvist levererar även offensivt i stort sett i varje match numera. Ted Hedell också fortsatt pigg och alert även om han kan försvinna lite i perioder i matcherna är känslan.  Sen har kanske Tommi Määttä med Granqvists framfart automatiskt fått tagit ett lite större defensivt ansvar, det är känslan på slutet i alla fall även om kanske Tommi från ledarhåll har en lika fri roll offensivt som Jesper (?).

IMG_7731.jpg

På målvaktsfronten gjorde Henrik Karlström antagligen sin bästa match för säsongen senast men fortsätter Byn varva på den posten så är det Oscar Löfströms tur i morgon. Ett riktigt elddop över 90 min även för honom isåfall.  Observera avslag kl 20.00 i morgon i just vår match alltså, anledning till det vet jag inte.

IMG_8534.jpg

Det är full omgång tisdag/onsdag där fem matcher spelas nu ikväll: AIK-Broberg, Motala-Frillesås, Rättvik-Bollnäs, Sirius-Västerås och Örebro-Vetlanda. Sen ytterligare två matcher förutom våran i morgon onsdag: Vänersborg-Hammarby och Tellus-Sandviken. Vart skulle det kunna skrälla är väl det man alltid försöker tänka? Tror ju inte att det blir 8st favoritsegrar ändå och rangordnar följande lag med störst skrällchans:

  1. Broberg som imponerar efter förlusten mot Motala i premiären. Tror ju Broberg gjort ett tränarkap i Daniel Skarps som är relativt osynad hittills men som omges av ett bra rykte och jag tror definitivt Skarps kommer att klättra i tränarhierarkin närmsta åren. Även AIK var bra sist och är klara favoriter men varnar för att Broberg har bra skrällchans här.
  2. Hammarby som är med bra i matcherna utan att få med sig så mycket till slut men har ändå sniffat lite både på SAIK och VSK på bortaplan. Nu möte med Vbg som vacklar lite formmässigt och känslan är att dom även har lite problem att föra matcher än så länge. Kanske kan passa Bajen perfekt (?).
  3. Edsbyn, lite önsketänkande kanske. Villa har imponerat och är solklara favoriter i matchen men Byn har vunnit där förut. Även Bollnäs brukade kunna bråka med Villa och det med Hellmyrs och Helavouri i laget så dom två har säkert också en del att bidra med för att få till en bra plan för skräll.

I övrigt så måste man ju fortsätta tro på Motala i en match hemma mot Frillesås. Bollnäs känns rätt så stabila spelmässigt och ska då kunna manövrera ut Rättvik, ett Rättvik som ändå gör mycket bra saker tycker jag men behöver göra fler mål. Tror VSK kör över Sirius om det är bra förhållanden. Tror Örebro fortsätter förlora så länge inte bröderna Folkesson rannsakar sig själv och slutar hänga ut laget i media och tala om hur klappkassa alla är. Sandviken är numret större än Tellus även utan Berlin.

Då hoppas vi få se skräll-Byn i morgonkväll!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png