Hoppa till sidans innehåll

Inför: Vetlanda borta + Brindholms Utmaning!

19 NOV 2020 19:44
Ny fredagsmatch för Edsbyns del som i morgon åker till Vetlanda för match, ett Vetlanda som fick flytta sin första match då många spelare insjuknade i corona. Verkar se bättre ut nu så det ser ut att bli match!
  • Uppdaterad: 19 NOV 2020 19:44

Om det skulle vara så att ni inte tänker läsa igenom hela detta Inför så läs då gärna i alla fall sista delen av det hela där jag skulle vilja utmana er Edsbysupportrar på en grej, få se om det lyckas! :)

Jag personligen känner mig väldigt tacksam över att Elitserien i bandy får fortsätta spela och bävar för om det skulle bli det motsatta att hela idrottssverige åter slår igen. Som allmänt idrottsintresserad så var det en otrolig tomhet under våren när ingen idrott utövades och förhoppningsvis slipper vi det igen...

En härlig nyhet på Bandypuls idag berättade att Hans Andersson är redo för spel igen och allt tyder på att nr 8 är med igen i morgon efter sin hjärnskakning. Hur läget är i övrigt i truppen har jag inte koll på utan det får visa sig men har inte hört nåt negativt i alla fall. Skulle vi ha alla tillgängliga så hamnar antagligen Rasmus Skarps utanför truppen, något han säkert köper i så fall och oavsett så lär Rasmus få mycket speltid den här vintern tror jag då Byns trupp, som alla andras, är till numerären tunn.

Intressant att se hur Edsbyn formerar laget om Hasse är tillgänglig. Det senaste vi har att gå på vid full trupp är ju att Hasse var tillbaka på vänsterhalven i dom knappa två matcher Hasse hann vara med på Svenska Cupen innan han ådrog sig sin hjärnskakning. Joakim Svensk var då libero igen och Tommi + Granqvist backar medan Mattias Larsson var avbytare på mitten. Så mitt grundtips blir faktiskt att det är så Byn ställer upp om alla är tillgängliga.

Oavsett så tycker jag det är rätt att Hasse är tillbaka på halven. Jag tror Byn får ut mest av Hasse där om man ser till helheten. Att få ut mest möjliga av hela truppen är ju också vad det handlar om i slutänden och om det här är rätt uppställning då kan ju vara en smaksak. Jag har funderat mycket på det där och jag skulle vara jäkligt nyfiken på att se Jocke Svensk i defensiv mittfältsroll också. Jag tror det skulle kunna bli succé faktiskt men det tror jag i och för sig alltid det blir när det är Jocke Svensk det handlar om. En makalöst bra bandyspelare tycker jag!

Jocke gör sig bäst centralt i banan tycker jag vilket ju han ju är som libero. Men det blir han ju även som def-mitt vilket gör att vi får med Jocke med mer i offensiven också och det vill man ju. Att ibland få se Jocke komma i typ en andravåg i anfallen när man fått försvaret lite i gungning tror jag skulle passa honom perfekt! Jag har fått upp den bilden i alla fall så lova testa det nån gång under säsongen i alla fall Kuben! :)

I en sån uppställning skulle ju Martin Frid få börja som avbytare då vilket han ju också gjort när Hasse spelat på mitten och Svensk på halven. I uppställningen Byn testade i knappt två matcher i Svenska Cupen så blev Mattias Larsson avbytare. Alla vill väl kanske starta matcherna men jag tror det är så mycket Edsbyhjärta i det här laget så man nästan inte bryr sig sååå mycket om det bara resultatet blir bra för LAGET. Sånt är ju Edsbyns styrka! Blir spännande att se i alla fall hur Byn ställer upp om alla är tillgängliga.

Vad Vetlanda får ihop för lag står ju lite skrivet i stjärnorna antagligen. Vi får hoppas man har alla tillgängliga men så är det kanske inte (?). Vetlanda med alla tillgängliga bör kunna vara ett övre-halvan lag i serien, min känsla är det i alla fall. Framförallt offensivt är ju Vetlanda starka och nu än starkare när Joakim Andersson är tillbaka efter at ha varit till Villa i två säsonger och hjälpt dom vinna ett SM-guld.

Stort av Jocke att återvända tycker jag utan att exakt veta grunden till det men det visar att pengar och medaljer inte alltid är det viktigaste utan i Jockes fall vägde vad jag förstår helheten över. Med sin spelstil så är ju också känslan att Jocke passar bättre in i Vetlandas spel än i Villas där han oftast fick möta låga försvar och att "dribbla och skjuta" är inte Jockes två mest lysande egenskaper utan nr 1 utan konkurrens är ju farten!

Jocke Andersson i ett Vetlanda som kan få spela en hel del på omställning den här säsongen ska ju kunna passa som hand i handske. Bara han har nån som levererar bollar men det ska väl både Pontus Blomberg och vasse Pontus Vilén på mitten kunna fixa (?). Som forwards finns ju också återvändande Filip Bringe (klart bäst i Åby/Tjureda förra säsongen) och Axel Ekholm. Den här nämnda offensiva kvintetten är det inte så många lag i Elitserien som matchar faktiskt!

Ser man enbart till defensiven så skulle nog däremot Vetlanda kunna vara ett nedre-halvan lag då man inte har någon riktig stjärna att luta sig mot där om man inte räknar mv David Borvall dit då och som är vass. Men det är helheten defensiv/offensiv som ska bedömas och gör man det så tror jag Vetlanda är i nivå med Västerås ungefär och krigar om ungefär plats 6-7-8 i tabellen.

Det om matchen som ju kan ses på Sportbladet Play såklart så gör det! Tre matcher till spelas i morgon om inget oförutsett händer = Broberg-Sirius (visst ska Sirius kunna skrälla där va?), Hammarby-Bollnäs (intressant match med Fagerström, Mossberg, Milerud nu MOT Bollnäs istället för med, där grundtipset blir en 1a samt Vänersborg-Sandviken som känns som en kryssmatch! AIK-Frillesås och Villa-Motala spelar på lördag och Tellus-Västerås söndag.

Avslutningsvis till något helt annat, nämligen det här:

Brindholms Utmaning!

Som alla vet så blöder föreningarna ekonomiskt i dessa coronatider, så även Edsbyns IF Bandy såklart. Jag vill försöka hjälpa till och det vet jag att fler vill och det brukar VI ju vara suveräna på! Så jag skulle vilja utmana er på att försöka samla ihop den summa som lagets bussresa till Vetlanda i morgon kostar! Eller i alla fall en del av den.

Bussresan tur och retur kostar ca 17 000 kr (laget åker på fredagmorgon och hem direkt efter match, två chaufförer behövs för att ro det i land) och min tanke är att alla ni som kan tänka er att Sponsra med 99 kr swishar MIG den summan på 070-333 05 20.

Sen efter det tänkte jag i så fall göra en ”Bollnäs” fast TVÄRTOM!! Jag tar inte 10 % utan jag skänker istället personligen 10 % av den summa ni samlar ihop (upp till max 1000 kr för mig)! Så skulle ni t.ex. vara så många som 100 personer som swishar 99 kr så får vi ihop 9900 kr plus att jag då också skänker 990 kr = 10 % av summan ni samlat ihop. I den bästa av världar får vi ihop hela summan på ca 17 000 kr men oavsett utfall så är alla pengar in bättre än noll tänker jag!

Vi kör Brindholms Utmaning till SÖNDAG 22/11 kl 18.00, sen stämmer vi av summan och jag sätter över pengar till Edsbyns IF Bandy! (Om ni inte har Swish och vill vara med så är mitt förslag att ni isf betalar in till Bandypengen bg 5285-2225. Men mejla då gärna mig på This is a mailto link och berätta att du betalat in den vägen. Eller smsa mig.)

Någon kanske tänker (hemska tanke...) att det där kan han ju dribbla till själv och redovisa en lägre siffra för att slippa skänka 10 % själv men tänker någon i dom banorna, ja då känner ni inte mig! Jag lovar dessutom att skriva ner namnet på varje person som skänker 99 kr men vad jag förstår så får jag inte redovisa namnen utan varje persons medgivande och det känns för krångligt tycker jag.

OBS: Jag vill INTE med detta på något vis konkurrera med Farmers suveräna insamlingsidéer så ska ni välja vad ni deltar i så välj deras för min idé här. Det här vara bara en idé jag fick när jag hade svårt att sova en natt nu i veckan 😊 Men jag tror faktiskt på den så därför provar jag! Swish 99 kr till 070-333 05 20. TACK alla som hakar på!!

/Håkan Brindholm 070-333 05 20

                                                                                                                                                                             

Skribent: Håkan Brindholm
Epost:  This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil