Hoppa till sidans innehåll

Inför: Vetlanda-Edsbyn

27 DEC 2021 21:25
Vi är inne i en intensiv matchperiod igen och i morgon tisdag är det match igen, då mot Vetlanda borta. Ett lag som Byn brukar ha lätt för hemma men ganska svårt för borta så liten varning utfärdas!
  • Skapad: 27 DEC 2021 21:25

Det rullar på för Byn! Dessutom förlorade Villa Lidköping hemma mot Västerås igårkväll så om Edsbyn vinner den match mindre spelad man har än Villa så är vi t.o.m. i serieledning. Det är ett otroligt bra betyg till framförallt laget och staben runtomkring att vi är med och krigar om topp-2 platser i tabellen. Samtidigt verkar också både AIK och Västerås börja vakna till liv nu och bägge dom skulle ju vara FÖRE Byn den här säsongen enligt förhandstipsen så extra viktigt nu att vi inte spiller poäng på fel ställen framöver och håller dom bakom oss.

Tabellen är intressant överallt nu när Rättvik ordnade kamp även runt nedflyttningsstrecket vilket kändes kört bara för ett par veckor sen. Nu har Rättvik på kort tid slagit Sandviken, Frillesås och Örebro och skaffat sig häng på främst Frillesås som är bara 2p före i tabellen. Så dels är det kamp där som det också är runt strecket topp-6 där både VSK och SAIK fortfarande är under det strecket. Var ju givna topp-6 lag på förhand och i alla fall Västerås är nog där innan serien är färdigspelad är känslan just idag. Sandviken mer tveksamt, dom slirar och har också två svåra bortamatcher nu närmast med Vänersborg i morgon samt att dom ska hit på torsdag (och förhoppningsvis få stryk).

Sen blir det säkert ett jäkla race för att undvika att hamna på kvalplats också med allt vad det innebär. I ett kval blir det nerver och en annan typ av bandy och med vetskapen att man åker ur om man misslyckas kan det vara svårt att prestera där då man som Elitserielag har allt att förlora. Hammarby och Frillesås är på dom två platserna just nu. Frillesås har väl en vana med kval men skulle Hammarby hamna där i en sluttabell också så kan det bli stökigt för Bajen. Närmaste räddningsplankor uppåt i tabellen just nu är Bollnäs och Vetlanda och det är nog också dessa fyra lag som får göra upp om dessa två platser tror jag. Plus kanske Rättvik då, skulle ju vara säsongens bragd om dom klarar sig ifrån direkt nedflyttning tycker jag men just nu andas säkert optimism i Rättvik Arena.

Vetlanda är vår motståndare i morgon alltså. Vi möttes för 2v sen här i Edsbyn och då vann Byn ganska enkelt med 6-2 även om Vetlanda tyckte man var ganska nära poäng i den matchen. Vi såg nog inte samma match kanske. Hemma är Vetlanda en mycket svårare nöt att knäcka och vi behöver bara backa till förra säsongen så finns en Edsbyförlust med 5-4 där, då i andra omgången av serien. Vetlanda avgjorde då i matchens slutsekunder om jag minns rätt men det är historia nu.

Som jag vet jag skrev i Inför för 2v sen så är ju Vetlanda seriens jojo-lag och det står jag fast vid. Laget kan vara jättebra vissa matcher och urdåliga vissa matcher men mer vanligt är nästan att man är både och i samma match! Skulle vi ligga under med fyra bollar med 20 min kvar i morgon ska vi inte ge upp, mot Vetlanda går det absolut att hämta igen. Samtidigt kan det vara åt andra hållet också men vanligast ändå den här säsongen har varit att Vetlanda ofta tappat fart sista 20 min i matcherna. Då det ofta istället är Edsbyns starkaste del av matcherna så kommer ju mycket tala för Byn om vi har minst kryss efter 70 min spelade i morgon.

Edsbyn saknade en förkyld Jesper Granqvist igår, återstår att se om Jeppe frisknat på till i morgon. Henrik Karlström hade gjort sig förtjänt av att få stå ett annandagsderby tyckte jag och det fick han också göra. Återstår där att se hur lagledningen resonerar nu, fortsatt Henke i mål som visat stabil form länge nu eller Oscar Löfström som behöver spela matcher för att komma i form. Min gissning blir på det senare och att dom kommer varva ett tag framöver nu.

Det var meningen full omgång igen i morgon men tyvärr har toppmatchen Broberg-Villa ställts in då Villa har både spelare och ledare som testat positivt för corona. Turen eller oturen med den där skiten kan ju verkligen bli en avgörande faktor i slutspurten av serien! Så sex matcher till blir det då förutom vår match: Västerås-Sirius (start 18.00), AIK-Rättvik, Bollnäs-Tellus, Frillesås-Hammarby, Motala-Örebro och Vänersborg-Sandviken.

Motala känns som säkraste vinnaren och Örebro lär inte kunna hota där. Om inte hemmaspöket finns på riktigt så ska väl också Bollnäs avfärda Tellus med lite marginal men tror ändå på lite nerv i Bollnäs inför den matchen. Brukar ha svårt att föra matcher och Tellus smygkämpar än. Lite underskattning är väl Rättviks chans mot AIK, tror säkert Rättvik håller stången länge men AIK är väl för tung ändå över 90 min. Sen tre väldigt intressanta matcher där Västerås jagar Sirius i tabellen och i normala fall vinner ju VSK hemma mot Sirius. Frågan är dock hur vass Sirius egentligen är? Vi får lite svar i morgon känner jag och VSK får vara bra för att vinna, känns helt öppet.

Förloraren på Sjöaremossen luktar det kval för! Bajen säkert stukade efter gårdagen och därmed bra chans till hemmaseger. Här blir det krig tror jag! Ett "normalt" Sandviken vinner mot Vbg men dom är ju inte normal just nu SAIK. Är hittills säsongens besvikelse för mig då dom var så bra förra säsongen. Tror ändå SAIK nyper den här matchen och hamnar lite på rätt spår igen.

Vill ni redan nu uppdatera er inför torsdagens hemmamatch mot Sandviken så finns info att läsa här >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/uppdateradinformationdettagallerforentretillkommandehemmamatcher/

Är ni ändå i farten så läs även det här för det VÄRMER >>> https://www.bandybyn.se/Nyheter/Senastenytt/tack/

Då hoppas vi på ett Byn med fullt fokus igen i morgon som i sin tur kan skicka upp Edsbyn i serieledning om allt går som vi hoppas!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png