Hoppa till sidans innehåll

Inför: Västerås-Edsbyn

07 JAN 2021 21:07
Vi tar sikte mot Västerås och fredagsbandy! Det brukar Byn gilla, i alla fall med publik på läktaren, så vi ser fram emot en sevärd match och förhoppningsvis två poäng med hem till Edsbyn.
  • Skapad: 07 JAN 2021 21:07

Vi lyckades till slut ta en dubbelseger mot Bollnäs även om segern i tisdags satt mer längre inne än den på annandagen. Det skiljer faktiskt inte mycket mellan lagen i serien om man bortser från Villa och AIK som hittills står lite i en klass för sig. Det i sig är ju också roligt och ger mer intresse till matcherna trots att vi fortsatt inte får se bandy på plats. Det är i alla fall mycket roligare att titta på jämna matcher när man kollar matcher där inte Byn deltar än matcher som rinner iväg.

Västerås kommer från två förluster men det är just mot AIK (10-4) och Villa (5-3) och dessutom på bortaplan så det är väl bara som det ska. Eller Västerås har nog t.o.m. växt av dom två matcherna trots förlusterna då man haft några riktigt bra perioder i dom matcherna. Före det tog Västerås två uddamålssegrar mot Sirius borta och Motala hemma och det var viktiga segrar för VSK som väl annars blandat och gett hittills den här säsongen. Precis som många andra lag ska sägas.

Själv har jag inte sett Västerås i så många matcher vad jag kan komma ihåg så har väl ingen riktigt bra bild av dom jag heller. Som vanligt inför säsongen så trodde VSK på sig själv och Micke Carlsson tippade att VSK skulle vinna SM-guld. Det är ju en sån här säsong mer en attityd VSK vill visa utåt att alltid tro på sig själv. Men med sin historia där man ju är Mesta Mästarna så kan jag köpa det och någonstans gör ju det också att man alltid har extra stor respekt för VSK som alltid tror på sig själv och hymlar inte med det.

Blir lite skillnad när Bollnäs utan en historia att vinna något också år efter år ska vinna SM-guld, då blir man mer kallad "kaxig" med all rätt och dom vinner ju fortsatt inget heller. I år är målsättningen mera ödmjuk från Bollnäs ska tilläggas. Men jag är också till 99 % säker på att Västerås inte heller vinner SM-guld den här säsongen, det ska liksom inte gå!

Inför säsongen tappade laget sin spelmotor Martin Landström (proffs i Ryssland) och det kan man inte göra utan att det märks. Sen har man åkt på en långtidsskada på en tänkt ersättare i Martins roll i Daniel Johansson och då blir man ju än mer sårbar såklart. Senast saknades också Tobias Holmberg (minns inte om det var p.g.a. symptom?) men ändå, med bara två avbytare, så stod man upp bra mot Villa borta. Räknar med att Holmberg är tillbaka i morgon och då blir VSK bättre. Holmberg spelar vänsterhalv den här säsongen (mittfält tidigare) och har en lite "Hasse Andersson-roll" i VSK då man bygger mycket därifrån.

Ska jag nämna en spelare som imponerat på mig så är det nr 33 Joel Engström, en forward med mycket bra fart och honom ska vi verkligen inte ge några extra ytor på offensiv planhalva för då kan det gå på tok. Mycket bra utvecklingskurva på Joel! Sen gör nr 9 Robin Andersson väldigt mycket mål även om jag ändå har svårt att erkänna honom som en bra spelare! Sånt kan man ju få äta upp om man skriver det men jag tar den risken den här gången!

Edsbyn vinner dom flesta matcherna, kryssar en del och har hittills förlorat bara en match, borta mot Vetlanda 20/11. Ändå har vi väl inte hittat vårt spel riktigt utan Byn känns fortsatt lite sökande där, alternativt om vi är bra avläst av våra motståndare, så kan det ju också vara när man är regerande mästare. Glädjande är att Oscar Wikblad hittar målet i stort sett i varje match nu och kan han fortsätta på det spåret så mår både Byn och Oscar bra av det. Känns också som Oscar kommer mera rätt i spelet nu och ibland blir involverad lite längre ner i planen än tidigare vilket jag tror är en bra lösning då Oscar både är en bra skridskoåkare samt bra dribbler också, förutom sitt skott.

Hörnor har lite blivit ett "problem" för Byn även om sånt där brukar lossna med tiden. Så även om jag ofta retar upp mig när vi bränner många hörnor i matcherna så vill jag tro att vi kommer bättra på den procenten ju längre in på säsongen vi kommer (tror vi ligger på ca 8 % nu). Kollar jag i spåkulan så ser jag förresten redan nu att Mattias "Tisen" Hammarström kommer att sätta TVÅ hörnor i morgon! Skönt, det behövde både Byn och Tisen! Jag vill tro på bra chans för Byn i morgon. "Stora" ABB Arena ska passa Byn, vi brukar (oftast) trivas mot VSK som vill spela bandy samt att jag tänker att Byn fortsatt gillar fredagsbandy även utan publik på läktarna.

Många viktiga matcher i morgon: Vänersborg-Hammarby (start 18.00) där Vbg vid seger skapar ett rejält glapp till Bajen i tabellen som skulle kunna räcka till topp-6 i så fall. Bollnäs-Frillesås ska ju vara en 1a men blir ändå impad av Frillesås som trots att man är jumbo kämpar på berömvärt. Så liten minivarning där då!

Sirius sparkade tränare Esa Määttä idag vilket inte jag såg komma. Men är det så att en majoritet av truppen inte har förtroende för sin tränare så kan det ju förklara Sirius jojoresultat på slutet. Nu har Sirius match hemma mot Motala i morgon och det brukar väl landa i seger oftast när sånt här inträffat så tippar Sirius där. Vetlanda-Sandviken är den sista matchen i morgon där jag såg SAIK var jättefavoriter hos Svenska Spel. SAIK ska väl vara favoriter men VBK 5,00 och SAIK 1,32 tycker jag ändå är snedfördelade odds så av dom är ju Vetlanda mest värt att prova.

På lördag kl 14.30 spelas sedan seriefinalen mellan AIK och VIlla. Den missar man inte! Det ska bli väldigt intressant att se den tungviktaren och där får vi en bra fingervisning för resten av säsongen sen. Villa leder serien just nu men jag tror AIK väldigt gärna vill klämma till Villa i den här matchen och Gnagarna kommer att sälja sig oerhört dyrt där. Ger också tipset till AIK då jag tycker Villa sett ganska mänskliga ut på sistone och mänsklig räcker inte i en sån här match.

Avslutar med att hylla er Edsbysupportrar igen! "Publiksiffran" via sålda Stödbiljetter senast mot Bollnäs landade till slut på 544st som på så vis samlade in 27 200 kr till föreningen. Jag brukar kolla lite hur det går för andra klubbar med sina Stödbiljetter och har inget minne av att jag sett nån vara i närheten av den siffran i en vanlig seriematch. Annandagen undantagen men hade vi haft den hemma är jag säker på att vi sprängt 1000st OM vi lagt ribban där (Bollnäs sålde 771st då).

Det som är så FANTASTISKT är att det spelar liksom ingen roll vilka insamlingsförslag som föreslås så tar ni dom ALLA på uppstuds och skänker pengar oavsett! Vepan, TV-lotteri, Jullotteri, Planka in på Åsen är vad jag nu kommer på att Farmers anordnat så här långt. Två Utmaningar har jag ordnat samt att vi nu lade lite extra krut på Stödbiljetter senast. ALLT går hem hos er och ger i slutänden fina extraslantar till föreningen. Kärleken till EIF Bandy från er alla känns så ÄKTA så det finns inte!

När man dessutom hör att föreningens samarbetspartners/sponsorer ställer upp på ett fantastiskt sätt även en säsong som den här så stiger hoppet om att vi ska ta oss igenom den här pandemisäsongen även om vi säkert har dom tuffaste månaderna framför oss nu. ORKAR VI KÄMPA VIDARE TILLSAMMANS så kanske vår belöning i slutet av mars kan bestå av ännu en SM-Final! Så kanske det inte ser ut just för dagen men sånt vet man aldrig när det gäller Byn! :)

TACK!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil