Hoppa till sidans innehåll

Inför: Västerås-Edsbyn

04 NOV 2021 20:50
Fredagsmatch och Västerås borta! Den klingar härligt i en bandyälskares öron och oavsett utgång så får vi säkerligen bevittna en bra bandymatch, det brukar ofta bli det i stora ABB Arena.
  • Uppdaterad: 04 NOV 2021 20:50

Den här matchen ligger väldigt högt på min "vill-se-live-lista" men tyvärr blir det inte så den här gången. Om man inte får nåt spontanryck i morgon då! Västerås gillar man ur synvinkeln att dom jämt vill spela bandy och då brukar också underhållningsvärdet bli högt. Sen kan man åka på rejäla överhalningar i Västerås om dom har sin dag men man blir också alltid inbjuden att vara med och dansa mot Västerås och det hoppas jag Byn vill i morgon.

Vi är såklart revanschsugna sen i tisdags då vi gick på pumpen mot Motala hemma men jag har släppt den matchen och då morgondagens matchbild lär bli en helt annan så känns det också rätt att vända blad och se framåt. Vi får säkert anledning att backa tillbaka till Motalamatchen för att göra jämförelser senare när vi ska möta fler lag som backar hem så vi får, fast man kanske inte vill, minnas tillbaka mer då.

Västerås är ett framtungt lag som om man tittar på truppen är jäkligt namnkunniga. Man förstår att det är konkurrens om platserna offensivt när såna spelare som Joel Engström och Robin Anderssom börjar som avbytare. Framåt har ju VSK nu en Vetlandatrio med Martin Landström, Daniel Johansson och Pontus Vilén och på mitten finns också offensivt starka Tobias Holmberg och Jesper Jonsson. Lägg därtill nye vänsterhalven Viktor Spångberg från Motala med Jesper Hermansson på den andra sidan så förstår man att VSK kommer göra mycket mål framåt den här säsongen. Ruggigt starkt kollektiv offensivt sett.

Det är väl defensivt det förhoppningsvis går att såra Västerås då framtunga lag har en förmåga att bli för offensivt tänkande ibland. I mål har man Henrik Kjellsson som ju var med i nån landslagstrupp tidigare men som av det jag sett på försäsongen har en bit dit för dagen. Då är det bara mittförsvaret kvar och där spelar Rasmus Sjöström libero med Oscar Gröhn och Magnus Joneby som backar och även dom två sistnämnda är det ju offensiv touch över.

VSK var ju makalöst bra i Fortaxa Cup där man körde över både Villa och AIK vilket gjorde att man gick in i Svenska Cupen som klara favoriter tillsammans med Villa. Där satte dock ett visst Edsbyn käppar i hjulet direkt för VSK genom att vinna inledningsmatchen i gruppen med helt rättvisa 4-2 och innan det var färdigt så gick inte VSK ens vidare från gruppen. Den insatsen av Byn är givetvis viktig att ha med sig i ryggsäcken inför morgondagen.

Det bör vara ett tankat Edsbyn som kommer till Västerås i morgon och även om vi rankats före VSK några år nu så har det i år vägt över till att VSK rankas högre än Byn. Det gör att vi slår ur underläge i morgon och det brukar passa Byn bra att tävla om bonuspoäng som vi ju gör i morgon. Lika som Motala gjorde här i tisdags och onekligen trivdes med. Edsbyn har alla spelare tillgängliga i morgon vilket betyder att Martin Frid frisknat på vilket känns viktigt. Många analyser av tisdagens match hamnar på betydelsen av att Frid inte var med och där kan vi kanske vara nåt på spåret. Frid alltid viktig men oftast i en roll där han inte syns så mycket utan han gör sitt jobb mycket i det tysta. Tänk om det gick mäta HUR VIKTIG såna spelare är för ett lag!

Byn är ju efter i tisdags två poäng back här i serieupptakten och om man ska kolla med det neutrala bandyögat så är det ju lite kul att inte alla matcher har gått som man tänkt hittills. Lagen i "mittenskiktet" har startat bra och tänker där på Vänersborg som vunnit båda (även om segern mot Sirius lär ryka) och gjort 7 + 9 mål mot Sirius och AIK. På försäsongen kämpade man hårt för att göra tre mål i en match! Bollnäs nöp en pinne i Sandviken igår, såg andra halvlek och Bollnäs behöver inte be om ursäkt för det, tvärtom så var man närmast segern. Sen har vi ju våra övermän Motala då som varit till Hälsingland och snott fyra bonuspoäng! Mycket starkt! Även Hammarby har startat över medel även om man blev poänglös i Sandviken trots en bra insats.

Av topplagen så har de hackat både för AIK, Sandviken och vi i Byn (jag räknar oss dit även om kanske inte alla håller med). AIK åkte på rejält med smisk mot Vbg igår (9-5) och möter Vetlanda hemma i morgon. Ifjol slutade den 12-13! Intressant att se om AIK studsar tillbaka. SAIK har 3 av 4 poäng, hade kunna varit 4p men hade även kunna varit noll poäng. Intressant att se om SAIK tar ett steg till den här säsongen, så här långt känns det inte helt givet.

Sex matcher spelas i morgon, förutom vår: AIK-Vetlanda, Bollnäs-Broberg, Motala-Vänersborg, Rättvik-Tellus och Villa-Sirius. På lördag Frillesås-Sandviken (19.15 i Ale Arena) medan Hammarby-Örebro är uppskjuten då det inte finns is på Zinken. Känns som i alla fall tre jämna/ovissa matcher där Bollnäs-Broberg känns hetast, Motala-Vbg = en match mellan två lag som startat starkt samt Rättvik-Tellus. Där bör ju Rättvik vinna på sin hemmaplan om man ska ha minsta chans att försöka undvika dom tre sista platserna. Tellus har dock börjat bra utifrån sina förväntningar så det blir intressant att se.

Då laddar vi för fredagsmatch och hoppas på ett taggat och bra Byn!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link 

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png