Hoppa till sidans innehåll

Inför: Vänersborg-Edsbyn + INSAMLING!

14 JAN 2022 20:22
Vänersborg har lämnat klartecken för match så då beger sig Byn dit med avresa i morgonbitti och med avslag kl 17.00 i morgon. Som läget är så blir Byn rätt klara favoriter i matchen trots bortaplan.
  • Skapad: 14 JAN 2022 20:22

Med fortsatt förhoppning om att coronaläget blir bättre och bättre i bandyklubbarna runtom i landet så konstaterar jag att det i morgon ska spelas sex matcher av från början åtta. Frilleås-Sirius och Vetlanda-Rättvik är inställda. Sen i dessa tider kan man ju fixa nya friska motståndare också så Rättvik har då bjudit Villa Lidköping till sin fina Rättvik Arena för att spela sin sen tidigare inställda match i morgon. Det känns ändå som det pekar lite mer åt rätt håll med smittan inom bandyn men det törs man ju nästan inte skriva. Samtidigt är det ju också ett måste, annars finns ju inte en chans att genomföra säsongen inom den tid det är tänkt från början. Tillägg: DOCK hörde jag precis i detta NU att Bandyförbundet flyttar fram sista omgången i Elitserien en vecka samt minskar ner SM-kvartsfinalerna från bäst av fem till bäst av tre matcher.

Edsbyn fortsatt förskonade och vi har bara en uppskjuten match, den borta mot Tellus som har nytt speldatum 6/2. Vi är mycket tacksam för det! Samtidigt som jag förstår att vi mycket väl kan trilla dit senare istället. Men ingen idé att grubbla på det nu utan nu är det full koncentration på Vbg borta i morgon och Edsbyn åker tur och retur till matchen med avresa 06.00 i morgon. Ganska ovanligt men samtidigt i dessa tider smart då man utsätter sig mindre för smittorisker om man skippar hotell samt, såklart, ett sätt att spara pengar till föreningen som åter hamnat högt priolistan. Tyvärr får man väl säga.

Har läst en intervju med Kuben i Bandypuls och där meddelar Kuben att mv Henrik Karlström med största säkerhet stannar hemma då han varit "normalt sjuk" (det går fortfarande vara det också) i över en vecka även om han är i det närmaste frisk nu. Därmed Oscar Löfström i kassen och vi får väl även där vara oerhört tacksamma att vi har två så jämna målvakter den här säsongen samt att Oscar hann tillbaka från sin skada innan Henke blev sjuk. Det enda man kan grubbla på är att tur och otur brukar jämna ut sig över en hel säsong och hittills har väl Byn gjort av med mer "tur" än otur...

Även Vadim Arkhipkin ska vara spelklar igen efter "vanlig förkylning" och vila mot Örebro senast så då verkar det vara en intakt trupp förutom Henke då. Vänersborg borta är ju en jobbig match tycker jag och där är det alltid lika svårt att vinna där. Närmast i minnet finns ju förra säsongens kvartsfinalserie där Vbg höll på att slå ut Byn men där Byn lyckades vrida sig ur parterrläget och vända 0-2 i matcher till seger med 3-2 i matcher. Det lite räddade ju förra säsongen att Byn redde ut det och sen pressade AIK till fem matcher i semifinalen. Annars var ju förra säsongen långa stunder krampaktig och när SM-slutspelet också inleddes med förlust 3-8 hemma mot Vbg följt av förlust 4-3 i match två så stod väl många motorsågar på tomgång gissar jag men till slut stängdes dom av igen.

Vänersborg är ju defensivt starka och det är ju också deras stora prio. Det i sig gör ju att Vbg är ett av dom sista lag man väljer att titta på när man en kväll när Byn inte spelar ska välja att titta på någon annan match istället. Räknar inte med någon toppunderhållning i morgon heller där Vbg nu kanske än mer ser till att täta hemåt när man varit drabbade av corona och sannolikt inte är i tiptopform. Viktigt att Byn lägger noll vikt vid det utan att vi ser till att det blir det bra grundtempo i matchen, då brukar Byn vara tunga att stå emot sista 20 min.

STEFAN KARLSSON!
Såg att sportchef Stefan Karlsson gjorde sin sista arbetsdag idag.
Måste ju då passa på att TACKA Stefan för alla dessa år och när han nu lutar sig tillbaka och kollar "sin" meritlista så går den ju inte av för hackor! Stefan har gjort 28 år som sportchef och Byn har vunnit 8 SM-Guld under den tiden samt att Stefan också har ett SM-Guld som spelare 1978 när Byn slog Västerås med 6-4 på Söderstadion. DET är väl istället undertecknads FÖRSTA stora bandyminne då jag fick se den på plats. Räknar också ut att om vi backar 28 år i tiden så hamnar vi ju på det år Red Farmers (då Edsbybandyns Supporterklubb) startades och då går det också upp för mig att då har nog jag skrivit i olika former ungefär lika länge som Stefan varit sportchef!

Det var inget dukat bord Stefan kom till när han blev sportchef utan säsongen 1992/93 var ju Edsbyn på vippen att hamna i kval neråt. Seger i sista matchen hemma mot Kungälv var då ett krav för att undvika kval och då var man inte kaxig när Byn tidigt hamnade i underläge med 0-3 i den matchen! Till slut vände Byn ändå till seger med 6-5 och tog dom nödvändiga två poängen i den matchen. Minns inte om det var Hans Åström som avgjorde men det måste ju, om jag räknar rätt, i alla fall ha varit Åströms sista match i Byn (den gången).

Det var säkert inför säsongen efter det som Stefan tillträdde då. "Att göra sig hörd" på den tiden handlade ju då för min del om att skriva krönikor i supportertidningen Nystanet och på den tiden skrädde man ju inte med orden om man inte tyckte saker var som det skulle vilket gjorde att vi kunde "åka ihop" ibland Stefan och jag minns jag. Med tiden så började ju ändå "Stefan o co":s jobb sakta ge resultat och redan vid övergången till 2000-talet så var Byn inne på ett helt annat spår sportsligt. Efter att lovande spelare tidigt lämnat Edsbyn för spel i oftast Västerås SK så lyckades "Stefan o co" vända den trenden och det stora trendbrottet var ju när Daniel Liw värvades till Edsbyn inför säsongen 2001/2002. Då trodde man ju att man drömde!

Då var vägen till framgång påbörjad och den fortsatte ju sedan med att "hela bygden" engagerade sig i att Arenabygget påbörjades vilket väl måste ha varit under 2003. Fortsättningen vet vi med fem raka SM-Guld 2004-2008 och efter några års andhämtning så kom tre nya SM-Guld 2017, 2018 och 2020. Alla dessa med Stefan Karlsson vid rodret. Stefan har väl aldrig varit en vän av media men det är väl också lite Edsbybor i ett nötskal kan jag tycka, att vi gör jobbet i det tysta och sen låter resultaten tala istället. Andra föreningar har provat ett "tvärtom-koncept" med andra resultat som följd.

Stefans resa har ju i sig varit enorm. Givetvis omsvärmad av bra människor både i sitt dagliga arbete och kanske ännu fler bra människor "bakom kulisserna". Det tar ändå inte ifrån Stefan att han utåt sett varit den som styrt skutan under sina 28 år och vi måste ju alla vara honom oerhört tacksamma för allt vi har fått upplevt under dessa 28 år! Sen har det väl blåst andra vindar under resans gång också med en del obekväma beslut involverade men det nästan måste ju även ingå då vi håller på med elitidrott på den höga nivå vi gör.

Det vi lärt oss gilla mest är ju när vi supportrar börjat känna en oro att "nu är nog Byn på väg att tappa fotfästet i toppskiktet" så har Stefan kommit med ett pressmeddelande att "XXX klar för Edsbyn"! Stefan har ofta känts som en jultomte fast vid fel tid av året och julklappen som väl så här i efterhand toppar alla andra julklappar är ju när Tuomas och Tommi Määttä plockas fram ur julklappssäcken. DÅ visste vi väl inte så mycket om dom, men Stefan och människorna bakom kulisserna visste desto mer! Vilken succé det skulle bli och jag tror också Tuomas och Tommi med anhöriga är Stefan o co evigt tacksamma för att man hamnade i Karlssons julklappssäck! :) Så TACK SÅ MYCKET Stefan och hoppas du får en bra tid som pensionär. Bilen lär ju hitta själv ner på Ön efter alla dessa år och såg att också Farmers bjudit in dig att stå i klacken så hoppas få se dig ofta på Ön även i framtiden.

VET NI DÅ?! Nu under tiden jag suttit och skrivit det här Inför så har jag blivit sugen på att göra en INSAMLING! Har inte haft någon sådan den här säsongen ju. Dels så kan det väl i det här läget vara läge att samla in kostnaden för bussresan till Vänersborg för A-laget MEN jag tycker främst att Stefan Karlsson är värd en hyllning när man ser tillbaka på hans och föreningens magiska resa under Stefans 28 år som sportchef! Hakar ni på det?

Vi måste isåfall ha ett MÅL med Insamlingen! Tog snabbt reda på att lagets bussresa till Vänersborg kostar minst 17 000 kr så det tycker jag vi har som MÅL att samla in! Det kanske är att hoppas för mycket men under 10 000 kr blir det nästan aldrig när man drar igång nåt sånt här med alla dessa engagerade Edsbysupportrar så jag har i alla fall hopp om att vi får in femsiffrigt belopp! Kan ett Inför ge över 10 000 kr? :)

Vi gör Insamlingen som ett TACK till Stefan tycker jag. Lämplig summa kan då vara 78 kr (så kan alla vara med) då ju Stefan vann sitt SM-Guld som spelare just -78. Luta er tillbaka och tänk efter lite vad ni har fått vara med om under Stefans 28 år som sportchef?! Ni behöver inte gilla alla beslut som tagits under dessa 28 år men det är ändå HELHETEN som räknas i min värld. Från nästan kvalspel neråt 1993 när Stefan klev på till ÅTTA SM-Guld (och en Arena!) när han 28 år senare kliver av = Det är inte alla som fixar det! Visst är det värt 78 kr? Eller är det t.o.m. värt det dubbla så blir det ju 156 kr då!!

VILL DU VARA MED? Swisha isåfall 78 kr till MIG på 070-333 05 20. Märk gärna STEFAN men jag fattar nog ändå annars också! Jag LOVAR att skriva upp namnen på alla som hakar på (det tar sin tid men det är värt det!) och sen lämnar jag över namnlistan till STEFAN nästa vecka. Vi kör till SÖNDAG kl 18.00, då avslutas Insamlingen Stefan! (Om ni inte har Swish och vill vara med så är mitt förslag att ni betalar in till Bandypengen bg 5285-2225. Men mejla då gärna mig på This is a mailto link och berätta att du betalat in den vägen. Eller smsa mig.)

Jag betalar över pengarna till EIF Bandy på måndag så får dom avgöra hur dom sen används. Anar att pengarna kan hamna på Miljonklubbens konto och då kan vi ju ha nytta av dom igen sen! Jag skriver i kommentarfältet under den här nyheten när vi samlat in 10 000 kr för dit kommer vi väl (?). Å är det nån som inte litar på mig så hör av er så ska jag visa upp varenda inbetalning på mitt konto och visa att varenda krona sen går till EIF.

Swisha 78 kr till 070-333 05 20 och Märk Stefan. TACK på förhand! :)

 

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png