Hoppa till sidans innehåll

Inför: Vänersborg-Edsbyn

16 JAN 2021 21:05
Tätt med matcher och svår bortamatch mot Vänersborg i morgon söndag. Gäller för Byn att studsa tillbaka igen då efter förlusten igår mot Broberg då ny förlust nog skulle innebära adjö till topp-2. Avslag 17.00.
  • Skapad: 16 JAN 2021 21:05

Det har hänt lite senaste dygnet där Edsbyn hamnade i fokus på ett sätt man inte brukar göra och såklart på ett mindre smickrande sätt då ju Robin Öhrlund lämnade Byn igår. Antar att den vanligaste frasen som använts på byn idag är "har'u hört nåt" och i alla fall undertecknad "har inte hört nå't" och att ge sig på att spekulera när det gäller sånt här brukar sällan bli bra. Det som sagts är ju att Robin inte trivts och det i sig känns ju i så fall som ett misslyckande för föreningen/laget om vi inte kan få våra nyförvärv att trivas.

Kanske än mer konstigt när jag från mycket trovärdig källa vet att storebror Jesper istället uttryckt att han trivs väldigt bra i Edsbyn och sagt att det på alla sätt är den bästa förening han spelat för. Som person är jag själv heller inte en sån som snokar och försöker nyttja dom kontakter jag har för att eventuellt få reda på något mer om det här utan tänker mer att det som bör berättas kommer berättas så småningom i så fall. Sen funderar man själv också såklart och tycker det här känns tråkigt men inser samtidigt också att vi kan ju inte lägga oss ner och dö bara för det här utan vi måste se framåt.

Se framåt blir ju då mot först Vänersborg borta i morgon och det i sig är ju en väldigt svår match alltid och kanske ännu mer som läget är nu. I ett större perspektiv så är jag rätt säker på att Byn är ett klart bättre lag än Vbg även utan Robin Ö och jag hoppas att Byn kan mobilisera kraft och visa det även i morgon. Tror det är extra viktigt just nu och därför känns det också extra spännande att bänka sig för match i morgon.

Lagen möttes ju i tisdags här och då vann Byn med 4-1 på till slut ett säkert sätt. Dock klassar man ju Vbg som ett klart bättre hemmalag än bortalag och dessutom känns det som att Vbg:s sätt att spela passar bäst mot bra lag. Går att likna ganska mycket med hur Broberg spelade igår med en otroligt stark defensiv, bra omställningsspelare och ett bra hörnskytte. Precis det känns vara Vbg:s styrkor också.

Så vi får göra det vi gjorde bra igår ännu bättre i morgon och förhoppningsvis komma till lite mer avslut än igår. Gör vi det så ska vi ha god chans att kunna vinna i morgon och det i sig skulle i så fall vara väldigt värdefullt inför fortsättningen. Det blir intressant att se om Byn ställer upp som igår med Mattias Hammarström på Öhrlunds position eller om något annat provas. Det skulle i så fall vara att flytta ner Oscar Wikblad i den positionen och Tisen upp som fw tycker jag. Detta då Oscar är den som har bredaste repertoaren av dom alternativ som finns att spela där med bra fart, bra teknik och till det även ett bra skott. 

Jag vet att Oscar provade där för ett par säsonger sedan också med sådär resultat men jag tror Oscar är mer mogen uppgiften nu. Inbillar mig också att Tisen skulle kunna få en boost av att spela forward igen även om han inte gör bort sig på mittfältet heller. Hur som så blir det spännande att se hur Byn gör.

Det gick ju inte på räls för något av topplagen igår då förutom Byn också AIK och VIlla förlorade! AIK med 13 insläppta mål hemma mot Vetlanda, alltså 13 mål!! Det är ju helt galet egentligen och jag tror ju absolut  inte det är 100 % harmoni där heller trots att man inte tappat någon spelare som Byn gjort. Så visst kan AIK vara i gungning tror jag där målsättningen utan att hymla är SM-guld och inget annat. Men när vi nu fortsatt med lite drygt två månader kvar av säsongen får se laget släppa in 13 mål hemma mot Vetlanda då kan inte allt ha gått enligt plan så här långt. Att man gör 12 mål på Vetlanda, det är väl ganska normalt med Vetlandas historik den här säsongen men att släppa in 13 det finns ju liksom inte. Så att Edsbyn med sitt tapp av Öhrlund numera skulle vara chanslös att utmana AIK tror jag inte en sekund på så länge AIK svajar så här i prestationera.

Sen att Villa förlorar mot Bollnäs på Sävstaås visar ju bara att traditionens makt är stor inom bandyn och jag har för mig jag läste någonstans att Villa, i seriespel, inte vunnit på Sävstaås sen 2012! Dock intressant att se att allt inte går på räls för Villa heller även om dom ändå lär vinna Elitserien till slut. Men när det gäller Villa så känner jag ALDRIG att Edsbyn är chanslösa mot dom om det skulle handla om slutspel eller, som ifjol, SM-final. Byn har ett gigantiskt psykologiskt övertag på Villa i såna matcher och inte heller det tror jag förändras utifrån om Robin Öhrlund spelar i Edsbyn eller inte.

Så jag ser framtiden med tillförsikt trots gårdagens motgångar och även om Byn sannolikt tappar en del i slagstyrka över tid med tappet av Robin. Däremot kan känslan helt klart vara en annan i morgonkväll om Byn skulle göra en slät figur mot Vänersborg då. Men det vill jag inte tro!

Avslag 17.00 så bänka er då!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil