Hoppa till sidans innehåll

Inför: Telllus-Edsbyn

19 JAN 2022 21:11
Det blev med ganska kort varsel match i morgon borta mot Tellus. Det känns bra att kunna klämma in vår enda uppskjutna match (hittills) här där det fanns en klar lucka nu när träningslandskamperna ställdes in.
  • Skapad: 19 JAN 2022 21:11

Det blev med ganska kort varsel match i morgon borta mot Tellus. Det känns bra att kunna klämma in vår enda uppskjutna match (hittills) här där det fanns en klar lucka nu när träningslandskamperna ställdes in.

Det blir den korta varianten idag då tiden inte räckte till. Matchen i sig ger väl inte heller jättepuls utan det är ju en sån match där Byn har allt att förlora även om man knappast gör det. Tellus ligger numera sist med 5p och har även tappat några spelare då kontrakten sagts upp då ekonomin inte är i fas. Det gav alla spelare som ville möjligheten att byta lag och tre spelare har "utnyttjat" det.

Ändå ska inte Tellus nonchaleras och speciellt inte på hemmaplan. Det ligger ju i deras DNA att alltid kämpa till slutsignalen går oavsett resultat och t.ex. i måndags fick Motala full huggning att brotta ner Tellus trots hemmaplan. 3-0 Motala åt Tellus in till 3-2 runt 80e min då man även fixade en straff för kvittering som dock brändes. Sen rann Motala ifrån till 5-2 i slutminuterna.

Edsbyn vann senast med 2-0 borta mot Vänersborg. Stark insats i min bok att både vinna och nolla Vbg på deras hemmaplan. Edsbyn visar fortsatt bra fokus oavsett motstånd och jag har väldigt svårt att se att Byn ska klanta till det i morgon. Edsbyn håller fortsatt coronan borta men saknar ändå Mattias Larsson och Jimi Heinonen i morgon. Orsaker okända men nåt åt karantän- och/eller förkylningshållet är ju grundtipset hela tiden nu. Det gör att Elias Davidsson ingår i truppen även i morgon. Kul!

Vi har just nu 4p glapp ner till AIK med lika många spelade och den marginalen är det viktigt att vi håller så länge som möjligt. Villa har ju 4p upp till oss men med två matcher mindre spelade och med aningen bättre målskillnad än oss så "egentligen" är det ju Villa som är serieledare om man vinner dom två matcherna. Tisdag 1 feb har ni väl bockat för i almanackan? Då möts Edsbyn-Villa i Arenan!

Det får räcka för denna gång!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png